Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit javasoltok a túléléshez?

Mit javasoltok a túléléshez?

Figyelt kérdés
Anyukámmal élek kiskorom óta, egyedül nevel, mert apu elhagyott minket. Eléggé antiszociális, depressziós nő és a nagyszüleim is lelkileg sérültek. A hetem abból áll, hogy áldom az eget ha délután vagy este van egyetemi előadásom, mert nem kell itthon lennem. Ugyanis a napom második fele úgy telik, hogy kitakarítok gyorsan, anyu hazaér és másfél óráig hallgatom, hogy mennyire utálja a munkahelyét és megint milyen sz*rságokkal telik a napja. De ez így mindennap... pár órával később meg szereti a munkáját csak hát olyan idiótákkal dolgozik ennyi. Minden egyes nap 17:50-kor nekem fel kell lépnem skypera és a nagyszüleinkkel beszélni 10-15 perceket. De semmi értelmes csak éppen kb. ki mit evett vagy éppen arról, hogy már megint valahol időseket öltek meg mer benne volt ám a híradóban és őket is majd tuti vagy arról, hogy már nem sok van hátra nekik és hamarosan megfognak halni( kb 10 éve ez a hülyeség megy)vagy egymással veszekednek és azt kell hallgatnom. Rohadtul unom, legszívesebben elsírnám magam és elküldeném őket néha a halál f......, hogy csak a nyavalygás megy mindenért semmi más. Karácsonykor mikor vásárolni mentünk mama bejelentette, hogy ő érzi meg fog halni szentestén én mg a bevásárló központ közepén 22 éves létemre sírva fakadtam és kértem hagyják már ezt a hülyeséget abba, mert már lelki nyomorék leszek de semmi akkor 1-2 napig nem hallgattam aztán minden kezdődött elölről. Néha már a szememmel próbálom őket megölni ha felhozzák olyankor meg röhögve mondják, hogy " jajj ne mondjuk, mert nem szereti". Mert ki az,aki igen?? Plusz abból áll a hétvégém, hogy szombaton délelőtt elmegyünk közösen bevásárolni mindannyian. Akkor aztán az igazi tuti, mert jön ki mindenkiből minden. Aztán este megint skype. Vasárnap délben skype, délután kötelező jelleggel látogatás majd este megint skype. Szeretem én őket és talán nem is zavarna ez a fajta ragasztózás a családhoz ha normálisak lennének. De mind beteg mentálisan és tudom, hogy már én is az vagyok de nem akarok és próbálok tenni ellene de rohadt nehéz. Márciusban elkezdek melózni de sajnos egyetem mellett még éjszakázással se tudok annyit összeszedni, hogy külön menjek és legyen pénzem albérletre, rezsire meg kajára, mert kb. 60 ezret tudok majd keresni. Plusz azért fájna is anyát egyedül hagyni, mert mindig mondja mikor elmegyek, hogy mennyivel másabb ha itt vagyok a másik szobában. Nem szólunk egymáshoz semmit csak hát a tudat neki... Amúgy szeretnek és megadnak mindent, amit tudnak és én is próbálok segíteni de ez a része megöl és olyanná válok már, mint ők.
2016. febr. 22. 09:22
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%

Hát jó.

Ahogy érzed. De akkor meg ne panaszkodj, hogy milyen rossz, mikor te is tudod, hogy ebből csak egy kiút van, mégpedig az, ha te elköltözöl. Ők már túl idősek ahhoz, hogy megváltozzanak és ezt ne is várd el tőlük.

2016. febr. 22. 11:52
 32/40 A kérdező kommentje:
Mondtam már, hogy elfogok hamarosan...
2016. febr. 22. 11:53
 33/40 A kérdező kommentje:
A kérdésem az addigi időszakot öleli fel. Ami kb. pár hónap csak ez nem tudatosult senkiben.
2016. febr. 22. 11:54
 34/40 anonim ***** válasza:
82%
Hasonló vagy a páromhoz, azaz a régi énjéhez. Neki mindent meg lehetett mondani, neki meg kellett hallgatni mások baját, neki kellett segítenie, de a viszonzás elmaradt. Neki is egy fél napig sírós kiborulás kellett a felismeréshez, miszerint túl érzékeny és nem tudja, hogyan változtasson. Segítettem neki, de ez hónapokig tartott, mert az ember alaptermészetét nehéz megváltoztatni. Néha bizony be kell szólni és bunkózni kell. Meg kell tanulni nemet mondani és a lelki terrort, érzelmi zsarolást kezelni. Ez azért nehéz néha, mert a zsaroló ilyenkor mások ellen is fordít, ez a játéka. Meg a bűntudat. Először még kérnek, aztán elvárnak, hiszen úgysem mondasz nemet. Ez csak úgy megoldható, ha a mérgező személyiségeket kizárod az életedből. Ehhez segítség kell, egy erős párkapcsolat például. Ha a párkapcsolatod pocsék, vagy ott is te vagy az, aki bólogat, akkor erre kevés az esély.
2016. febr. 22. 12:31
 35/40 anonim ***** válasza:
80%

Vagy megszoksz, vagy megszöksz.

Azaz: vagy elviseled, hogy ilyen lesz az egész életed, vagy lelépsz te is, mint az a rokonod, aki nem bírta őket elviselni.

Ennél kevésbé nyers választ nem tudok adni, mert ahogy egyre öregebb leszel, úgy egyre jobban hozzászoksz ehhez, egyre kevésbé változtatsz, és szerencsétlen esetben, mire vége lesz a egyetemnek, már eljutsz arra a pontra, hogy nem fogsz tudni változtatni, és nem tudsz kitörni az energiavámpírok közül.

Ezt most nem hiszed el nekem, de sajnos így van.

Szóval amíg neked az fontosabb lesz, hogy anyád máshogy érzi magát, ha te a másik szobában vagy, addig úgyis maradni fogsz... és ennyi. Attól még, hogy lelépsz, tarthatnád vele a kapcsolatot, csak csökkentve az adagot. Miért nem mondod nekik azt a kötelező skypeokra, hogy te most tanulsz...? Nem is értem. Az első 30 alkalommal biztos lázadnak majd, de ha kitartó lennél, keresztülverhetnéd a dolgot.

2016. febr. 22. 12:52
 36/40 anonim ***** válasza:
83%

Az addig tartó időszakra:

el kellene kezdened leválni!

Ha minden átmenet nélkül majd lelépsz, nem fogja megoldani a problémáidat, csak tönkrevágod a kapcsolatotokat.

Ehelyett az kellene, hogy fokozatosan egészségesebb irányba tereld azt.

Nem, nem egészséges naponta skypolni, és minden hétvégét fix programként velük tölteni, amikor nem élvezed.

Nem, nem igaz, hogyha ezeket nem teszed, akkor kevésbé szereted őket.

Élni és élni hagyni! Ízlelgesd ezt a mondatot!

Lassan tanulj meg NEMET mondani. Nem egyszerre, hanem fokozatosan szoktatva őket. Nem a levegőbe beszélek, tapasztalat, s így lehet csak elérni azt, hogy élhesd az életedet és ők se sértődjenek halálra, amiért a "pici kis gyermekük, unokájuk" önálló életet kezdett. Ha nem így teszel, úgy fogják megélni, amikor lelépsz, hogy elhagytad őket, hátat fordítottál nekik...

2016. febr. 22. 13:11
 37/40 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti: A nyers fogalmazásoddal az a baj, hogy én ezt már eldöntöttem tehát nem mondtál semmi újat, mert mint írtam elfogok! A többihez köszönöm a fáradtságodat.

Utolsó: KÖSZÖNÖM!!! Végre valaki tudta értelmezni az egészet. Hihetetlen, hogy ennyi emberből kb. majdhogynem csak te. És miért? Mert, mint írtad tapasztalat, úgyhogy nem is értem azt, aki nem tapasztalt ilyet minek próbált nekem beszólogatni a hatalmas segítőszándékával. Miattad érte meg kiírnom kérdésemet.

2016. febr. 22. 16:22
 38/40 A kérdező kommentje:

#34-es

Neked is köszönöm szépen, hogy megírtad a tapasztalataidat pároddal kapcsolatban! Ebből is tudok építkezni.

2016. febr. 22. 16:24
 39/40 anonim ***** válasza:
63%

Szia!

Már nem is nagyon emlékszem a kérdésedre, de valamit le kell írnom.

Ne hallgass azokra a válaszolókra, akik megpróbálnak elbizonytalanítani az érzéseidben. Tényleg nagyon gáz, amit leírtál és Én átérzem, hogy szorult élethelyzetben vagy. Nagyon kevés olyan ember van, aki kellően mélyen megérthetné az ilyen családi viszályokat, és mégis ők osztogatják a nesze semmi fogd meg jól tanácsaikat vagy az oltogatásaikat. A családod, a környezeted igen diszfunkcionális. Ezt továbbra is csak nagy nehézségek árán fogod tudni majd kezelni. Tudd, hogy a családi rendszer "nagyobb" nálad és nehéz benne lavírozni.

Minden jót!

2016. febr. 22. 19:37
 40/40 anonim ***** válasza:
86%

Elég arrogáns vagy, kérdező. De ez természetes, magamról tudom, hog milyen egy ehhez hasonló helyzet. Mikor utáljuk a környezetünket es nem találjuk a helyünket. Plusz, tanácsot kérünk, de olaj a tűzre, ha olyan válaszokat kapunk, amik betalálnak. Pl.hogy már el kellett volna menned. Senki nem idogepre gondolt, hanem hogy mar itt az ideje. Azt természetesen nem várhatod, hogy egy kerdesedbol mindenki mindent tudjon, arra az egy százalékra tudnak válaszolni, amit magadról elarultal. Amint te meg pláne nem tudhatod a valaszaikbol, hogy a saját életükben gondok vannak, amiatt adnak olyan választ, amilyet.

Szoval a haragodat a valaszolokra irányítod most.

Pedig a fontos az volna, hogy eldöntsd, mit akarsz es mit nem, es el hidd, hogy jogod van a saját életedet élni. Hogy megmondhatod, hogy most nem skypeolsz, nem vasarolsz, vagy kéred a pénzt, amit dedanyad rad hagyott, Mert az a tied. Pokoli nehéz és ijesztőnek tűnik, de menni fog, csak el kell kezdeni. Hajra!

2016. febr. 28. 21:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!