Mit javasoltok, mit tegyünk ha nem tudunk megegyezni a védekezésről?
4 éve vagyunk együtt a párommal, 2 éve együtt élünk. Pajzsmirigy-problémák miatt nem szedhetek gyógyszert és az inekció is kiesik. A spirált az orvosom ne javasolja, mivel még nem szültem.
A párom szerint a gumi tiniknek való, maradna a megszakítás.... viszont az nem védekezés. Ő még nem akar gyereket. Úgy érzem, hogyha mégis becsúszna, nem hagyna el minket. De ha kicsit körbenézek, hát a realitás az, hogy bizony egyedül neveli a nő a gyereket.
Ti mit tennétek?
Ott van még a pesszárium is, ezt kiegészíted valami spermiciddel, mint pl a Pharmatex és az is védelmet ad.
Mellesleg elég gyerekes a párod gondolkodása, a gumi mindenkinek jó, nem csak a tininek, a megszakítás meg nem védekezés, a másik, hogy az ő élvezete is csorbul.
Mi pharmatexet használtunk, ameddig nem akartunk gyereket, de sokan mondanak róla rosszat is, én nem foglalkoztam ezzel, mert nem lett volna gond ha becsúszik a gyerek már akkor sem - nem mintha a többi védekezésről ne hallottam volna már szintén baleseteket.
Amíg használtuk, nem lettem terhes, amióta nem védekezünk már 2 gyerekünk van, úgyhogy nekünk végülis a ptex bevált.
Ha friss lenne a kapcsolat akkor használnék gumit csak és gyerekek után, pár év múlva majd lehet spirált fogok. Gyógyszert nem szednék.
A spirált az orvosom nem javasolja.
A helyi megoldásoknak kb olyan a hatásfoka, mint a megszakításnak.
Eddig gyógyszert szedtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!