Mit javasoltok, mit tegyünk ha nem tudunk megegyezni a védekezésről?
4 éve vagyunk együtt a párommal, 2 éve együtt élünk. Pajzsmirigy-problémák miatt nem szedhetek gyógyszert és az inekció is kiesik. A spirált az orvosom ne javasolja, mivel még nem szültem.
A párom szerint a gumi tiniknek való, maradna a megszakítás.... viszont az nem védekezés. Ő még nem akar gyereket. Úgy érzem, hogyha mégis becsúszna, nem hagyna el minket. De ha kicsit körbenézek, hát a realitás az, hogy bizony egyedül neveli a nő a gyereket.
Ti mit tennétek?
ma 15:28-as: azért a kérdezönek JOGA van ultimátumot adni, mert neki kell vagy gyereket szülni, vagy abortuszra menni, mivel a párja nem akar MEGFELELÖEN védekezni.
A "végleges megoldásnak" meg nök esetében komoly egészségügyi kockázatai vannak, a kérdezö párja - akinél egyszerübben megoldható lenne, és semmi kockázata sincs -, meg erre valószínüleg ugyanúgy nem hajlandó, mint gumit húzni.
Persze, hogy joga van. Épp úgy, ahogyan a másik félnek is joga van elhajtani őtet az ultimátumával együtt a vasporosba.
Hol itt a probléma?
"A "végleges megoldásnak" meg nök esetében komoly egészségügyi kockázatai vannak"
Pedig ha egy nő nem akar több gyereket, akkor ezt neki kell bevállalnia, nem másnak.
21-22
tök felesleges dolgon vitáztok, miután MA Magyarországon egyikőjük se kérheti a művi meddővé tételt, mivel csak X gyerek vagy 40 év feletti kor felett lehet a jelenlegi szabályozás szerint...
16:58
Wikipédia szerint 35. betöltött életév kell, de egyébként egyetértek veled.
Nőnél 35, férfinél 40.
Vgy 3 gyerek.
A Wikipédiát laikusok írják.
187. § (1a):
"A művi meddővé tétel az (1) bekezdés a) és b) pontja szerinti személy kérelmére családtervezési célból 40. életévét betöltött vagy három vér szerinti gyermekkel rendelkező személynél végezhető el."
A 21-es vagyok, és nem én javaslom a meddövé tételt, hanem a 22-es válaszoló.
Ettöl függetlenül én a kérdezö helyében nem ragaszkodnék egy olyan férfihez, aki inkább veszélyeztet engem, minthogy gumit húzzon.
Ha úgy nézzük, a férfi is ultimátunot adott: a megszakításos "módszert" fogadná csak el, ami nem ér semmit. A terhesség/szülés kockázatát meg a nönek kellene vállalnia. Mivel a nö nem akar (még) gyereket, ezért ténylegesen csak két lehetöség van: VAGY rendes védekezés, vagy - hogy ne legyen terhes - a szexmentesség.
"Már nem feltétel a 35 èv és/vagy 3 gyerek."
Sajnos feltétel a 40 (!) év és/vagy 3 gyerek! A 26-osban a HATÁLYOS törvényből idéztem. Korábban egyszer már lazítottak valóban, DE 2014-ben újra visszatértek a szigorúbb szabályozásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!