Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám élősködik, uralkodik...

Anyukám élősködik, uralkodik rajtam, irányít és mindenbe beleszól. A leírtak alapján mit gondoltok és javasoltok nekem?

Figyelt kérdés

Most vagyok túl az érettségin, de ez az időszak is nehéz volt anyukám miatt. Semmit nem tud megcsinálni nélkülem, a házimunka java rám marad. Hétköznap én mosogattam mindig és minden nap felporszívóztam. Anyukámnak persze semmi dolga nincs, nem kell főznie, így jó szívvel elnézi, ahogy én mindent megcsinálok helyette. A hétvégén ugyanez van, anyukám csinál levest és második félét, de utána én mosogassak, én pakoljak el és a hátvégi takarítás is rám marad.

Nos, még nem tudtok mindent. Az érettségi időszakában anyukám nem engedte, hogy találkozzak a barátommal, csak nagyon ritkán és akkor is szinte könyörögnöm kellett neki. Itt nem arról van szó, hogy azért nem engedte, hogy tanuljak, mivel elég jó eredményeim lettek, inkább kisajátítani akart. Amióta van a barátom, azóta anyukám nem hajlandó mosogatni és a kezébe venni a porszívót, tényleg csak főz.

Így, az érettségi után is ez van, hogy engedélyt kell kérnem mindig, hogy találkozzak a barátommal, de ő akkor is csak pár órára engedi ezt meg. Nem egy prűd nő pedig, és tényleg azt érzem, hogy irányítani akar és befolyásolni mindenben.

A viszonyunk nem olyan jó, szinte azóta, hogy együtt vagyok a barátommal (pár hónap). Nem vagyok anya, nincs gyerekem, így nem értem, hogy mi játszódhat le benne most, hogy pár hónap múlva elköltözöm és van barátom, tehát hogy felnőttem.

Szívesen fogadom azokat a válaszokat, amik segítenek megérteni anyukám viselkedését. Köszönöm.

2016. jún. 18. 06:59
1 2 3
 1/28 A kérdező kommentje:
Bocsánat, kicsit bonyolultan írtam, de anyukámnak nincs semmilyen betegsége, fiatal még, tehát nem ez az oka annak, hogy nem száll be a házimunkába.
2016. jún. 18. 07:01
 2/28 anonim ***** válasza:
72%
Lehet hogy a munkahelyén vele is így bánnak és ezt próbálja otthon közömbösíteni és éppen te vagy kéznél. Az én szüleim is hasonlóan viselkedtek amíg dolgoztak. Aztán a nyugdíjazásuk után fokozatosan lekopott róluk ez a viselkedés.
2016. jún. 18. 07:19
 3/28 A kérdező kommentje:
Sajnos ezt nem hiszem, mert ő a kisfőnök és a főnök jobbkeze. Alapvetően szeret irányítani és ezt a munkájában gyakorolhatja. Na meg itthon, rajtam...
2016. jún. 18. 07:29
 4/28 anonim válasza:
53%
költözz el
2016. jún. 18. 07:51
 5/28 anonim ***** válasza:
50%

Egyelőre ne költözz el!

Mivel tanulni már nem kell, ezek szerint takarítani, mosogatni, stb. már egészen jól megtanultál.

Amíg otthon vagy, a főzés tudományából is less el tőle annyit, hogy majd amikor már a saját háztartásodat vezeted, abban is tökéletes legyél!

Tudod van egy közmondás: ha citromot kapsz, csinálj belőle limonádét! :)))

Játszd el, hogy te vagy a szófogadó, jó kislány, miközben tudod, csak azért teszed mindezt, hogy később hasznosítani tudd! Amit megtanulsz, később már senki nem veheti el tőled! Csak okosan!!

2016. jún. 18. 08:10
 6/28 anonim ***** válasza:
1%
Egy kamaszkori barátnöm anyja is ezt csinálta, mert pontosan tudta hogy a kislánya minden házimunkát hajlandó szó nélkül megcsinálni, hogy utána kukizhasson....
2016. jún. 18. 08:21
 7/28 anonim ***** válasza:
55%

Miért nem mondasz nemet?

Sosem tudtam felfogni ezt....ilyen idősen én ha nem akartam valamit amit anyám/apám igen simán azt mondtam, hogy NEM és azt csináltam amit akartam. Értem én hogy szülők meg tisztelni kell őket...de pls felnőtt ember vagy aki nemsokárra el is költözik...faszé hagyod , hogy parancsolgasson? Mondj nemet és kész...max megharagszik egy kicsit..mást úgysem tehet.

2016. jún. 18. 08:23
 8/28 anonim ***** válasza:
26%

Te most tényleg azért hisztizel, mert KETTŐTÖK után el kell mosogatnod, és mindennap felporszívózol??? Te tényleg azt hiszed, hogy ÖSSZESEN ENNYI a házimunka?

Anyád bevásárol, megfőz, port törölget, ablakot mos, kimos, kitereget, vasal stb. AMELLETT, hogy téged eltart. Qrvára el vagy tévedve, ha azt hiszed, hogy te elvégzel mindent.:D

Élősködni max TE tudsz anyádon, ha nem tetszik, hogy elvárja tőled azt, ami alap, hogy vedd ki a részed a házimunkából, pakolj össze és húzz el a pasidhoz. Az érettségid már megvan, bár sokra nem mész vele, továbbtanuláshoz hülye vagy, szalag mellé gürizni pont jó leszel.

2016. jún. 18. 09:10
 9/28 anonim válasza:
43%
költözz el a pasidho
2016. jún. 18. 09:34
 10/28 anonim ***** válasza:
52%

" Hétköznap én mosogattam mindig és minden nap felporszívóztam. "

Ennyit írtál, mint általad végzendő házimunka. Azt meg nem tudom, milyen lakóhelyiség az, ahol sose kell port törölgetni... Ha még ezt is sokallod, fogd be az öcsédet, hívd össze a családi kupaktanácsot, hogy szerinted aránytalanul van elosztva a házimunka, változtatást javasolsz.

Az egész hisztid az anyádról szól, említés sem tétetik benne másról, mégis miből kellett volna gondolnom, hogy apád és öcséd is van?

Az én életemről pedig nem kell döntened, már diplomáztam, dolgozom és gyerekeim is vannak. Akik értelemszerűen kiveszik a részüket a házimunkából, bevásárolnak, elpakolnak a konyhában, teregetnek, a saját szobájukban rendet tartanak, takarítanak. Ugyanis ez a normális felállás.

"Szívesen fogadom azokat a válaszokat, amik segítenek megérteni anyukám viselkedését. "

Leírásod alapján nem törted össze magad eddig az otthoni teendőkben, ha a jelenlegit sokallod. Anyádat valszeg a bepasizásod rádöbbentette arra, hogy már nem óvodás vagy, akitől nyilván kevesebbet vár el az ember, és most már életkorodnak megfelelően osztja ki rád a feladatokat. Ennyi történt, nem több.

2016. jún. 18. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!