Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Illetlenség lenne azt mondani...

Illetlenség lenne azt mondani a fiam barátnőjének, hogy megtanítom főzni?

Figyelt kérdés
2016. máj. 22. 08:08
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
2%
* utolsó előtti
2016. máj. 22. 14:28
 32/65 anonim ***** válasza:
27%

Mivel nő megy gyesre, elismerem szülni szoptatni megerőltető dolog, de az hogy aki nem akar megfőzni egy alap kajàt.....gyereknek hogy fog. Azért 10en évesen lehet fejleszteni az érzéket mi meddig fő milyet kell venni. Krumpliból négy kategória van knyhatechnika szempontból màs ideàllis a salàtànak màs a krumpli pürének, chipsnek.....

Netes receptek jók de a feltötő izlése nem törvény erejüek mi savanyúbban eszünk akkkor mivel is lehet savanyìtani??? Azzal se àrt tisztàban lenni.Tej tejföl tejszín joghurt mikor milyen arànyban hellyettesìthető. Vafy nagy klasszikus receptekben" tégy bele ràntàst" ez a mondat egyeseknek fatàl error. Olyan csak könyvből receptből főzni mint gpssel menni és ha gps azt mondja egyirànyu utcàba/körforgalomba szembe bemenni, tebgerbe hajtani...Azért otthona 5km körzetében mindenki tud alternatìv útvonalat...Főzéskor is illik tudni.

2016. máj. 22. 14:45
 33/65 anonim ***** válasza:
85%

"Netes receptek jók de a feltötő izlése nem törvény erejüek"

Ennyi erővel ugyan ez vonatkozik "anyuka" receptjeire is. Ilyen szempontból semmi különbség nincs közte, hogy a netről/könyvből kezdi meg valaki az első lépéseket, vagy anyuka/anyós módszereit próbálgatja, hisz mindkettő után szépen kialakul majd a saját stílusa/ízvilága. Ráadásul korán sem biztos, hogy anyuka/anyós jól tud főzni, csak mert már 30-40 éve csinálja (mindig ugyan olyan sz_arul, 0 hajlandósággal a változtatásra), szóval ez se biztosíték. Na persze ha valaki tényleg jól főz, és nem csak a semmire van elájulva magától, az más, rá akkor érdemes odafigyelni, ötleteket, segítséget kérni, de már megint ott vagyunk, hogy nem kéne általánosítani. Szóval szerintem csak annyi, hogyha a lány/meny segítséget kér, akkor meg lehet fogni a kezecskéjét és bevezetni a főzés rejtelmeibe, de egyébként meg mindenki törődjön a saját dolgával.

2016. máj. 22. 16:04
 34/65 anonim ***** válasza:
85%

most nagyon meg fogsz lepődni, de a neten is vannak fent olyan receptek,amiket idősebb háziasszonyok raktak fel. nem csak mai modern dolgok vannak fent, hanem kb minden fajta étel elkészítése fent van. nyilván szelektálni kell és olyan oldalakat keresni,amik tényleg valós ,elkészített receptek. ennyi.

nem mondom ,hogy egyből profi szakács lesz az ember ,de pár elkészített fogás után rá lehet érezni a dologra. nem egy agysebészet, amit évtizedekig kell tanulni.

és igen, a férfi is ugyanúgy beállhat a konyhába. a nők nem a p**ájukkal fogják a fakanalat,ugyanolyan esélye van a konyhában egy nőnek és egy férfinak is.

2016. máj. 22. 16:20
 35/65 anonim ***** válasza:
30%

most nekem eszembejutott egy szituáció. Én áradoztam anyósnak, hogy a nővérem milyen finom ételt csinált abból az alapanyagból, amiből ő mást szeretett volna készíteni. Érdeklődőe megkérdezte, hogy mire gondolok. Elmondtam, és azt mondta, hogy akkor próbáljuk ki, készisem el. A kanyar csak ott volt, hogy a nővérem és nem én készitettem, amit ugye neki el is mondtam. Hát azóta is nagyon büszke vagyok magamra mert nem volt egy agysebészet helyes sorrendben használni az alapanyagokat. Mondjuk már akkor simán egy levest, vagy egyszerűbb ételeket elkészítettem.

Volt hogy anyósom kislányára vigyáztam, amíg ők dolgotak, párom is el volt menve, gondoltam, főzök nekik töltött paprikát. Itt sem volt előzetes tudásom. Felhivtam anyámot, ő meg repdesett az örömtől, hogy én kérdezem tőle. Persze nem akartam felsülni és azért kérdeztem, mert az azért már egy középkategóriás étel volt

2016. máj. 22. 17:00
 36/65 anonim ***** válasza:
69%

"Írja már le nekem egy anti konyhatündér, hogy milyen házi munkát csinál egyáltalán. Mi az, amit nem a férjétől vár el."

Mosás, teregetés az enyém. Takarításhoz mikor kinek van kedve, kb. fele-fele. Ételt többnyire rendelünk, ha mégse, akkor együtt főzünk. Vasalnivalója egyikünknek sincs, szerencsére nem olyan helyen dolgozunk. Ablakpucolás az övé (jobban feléri, meg az egyiket nehéz is kinyitni). Nagyobb bevásárlás az övé (ő jár az autóval), a kisebbek, amikhez csak a kisboltba kell leszaladni, azé, aki épp észreveszi, hogy elfogyott a mosogatószer/almalé/kenyér/domestos stb.

2016. máj. 22. 17:20
 37/65 anonim ***** válasza:
72%

"Mivel nő megy gyesre, elismerem szülni szoptatni megerőltető dolog, de az hogy aki nem akar megfőzni egy alap kajàt.....gyereknek hogy fog."

Te vagy az, aki azt írta, hogy egy újszülöttet nem lehet Happy Meallel etetni? Légyszi nézz már utána, mit esznek az újszülöttek, mielőtt tömni akarod a főtt kajával...

2016. máj. 22. 17:22
 38/65 anonim ***** válasza:
72%

"Írja már le nekem egy anti konyhatündér, hogy milyen házi munkát csinál egyáltalán. Mi az, amit nem a férjétől vár el."

Miért jár feltétlenül együtt a kettő? Nagyon sokan vannak, akik pl. szeretnek főzni, de utálnak porszívózni, vagy pont fordítva, szívesebben csinálnak házimunkát, mint főznek.

Ezenkívül nem csak konyhatündér és "anti konyhatündér" (gondolom, neked ez azt jelenti, hogy nem tud főzni) létezik, én pl. tudok és többnyire szeretek is főzni (bár sokszor próbálok ki a netről új recepteket, amelyek közül nem az összes sikerül jól, tudom, ez néhány ősháziasszonynak már az igénytelenség kategória), de közel sem tartom magam konyhatündérnek.

2016. máj. 22. 17:50
 39/65 anonim ***** válasza:
21%
Nem lenne illetlenség,akár a menyed lesz akár nem legalább konyit majd valamit hozzá.Nem bűn ez,én ifi asszony koromba elmentem még a dédihez is ,nem csak anyóshoz ha valamit nem tudtam.Anyosom nagyon jól főzőtt,vannak ételek amit a mai napig is ugy készítek ahogy ő.és nem a fia miatta,mert finom azért.
2016. máj. 22. 19:26
 40/65 anonim ***** válasza:
22%

Micsoda vihar a biliben egy egyszerű kérdéstől.:-)

Kérdező, nagyra becsülöm, hogy ezt a kérdést feltetted, azt mutatja, hogy igyekszel tiszteletben tartani a fiad barátnőjének érzéseit, nem tukmálod rá a tudásod. Mint a válaszok némelyikéből látod, segítséget kérni/elfogadni a fiatal generációnak igencsak sérelmes, inkább marad büszkén kétbalkezes a konyhában, esetleg főz a netről (kevésbé sikerült) vegetás, fűszerkeverékes stb. kajákat.:D Senki nem születik profi szakácsnak, van, aki soha nem is tanul meg elfogadható szinten főzni, azt viszont nem értem, miért jobb elpocsékolni az alapanyagot, mint megkérdezni valaki hozzáértőt. Annak idején kértem és kaptam segítséget a férjemtől, a szomszédasszonyomtól, egy-két dologban anyóstól is, és nem esett le az aranygyűrű az ujjamról... Kísérletezgetni akkor érdemes (én is szoktam), ha az embernek már van alaptudása és jó adag tapasztalata.

2016. máj. 22. 19:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!