Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Illetlenség lenne azt mondani...

Illetlenség lenne azt mondani a fiam barátnőjének, hogy megtanítom főzni?

Figyelt kérdés
2016. máj. 22. 08:08
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
91%

"az itthoni ízeket el fogják várni majd tartós párkapcsolatban is"

Akkor nagyot fognak koppanni. Ki is vágnám, aki anyuci főztjét követeli rajtam.

2016. máj. 22. 12:49
 22/65 anonim ***** válasza:
5%
Szerencsére nem te vagy az egyetlen alternatíva, uttsó, válogathatnak a jelentkezők között.:D Jobbtól tanulni pedig nem szégyen.
2016. máj. 22. 12:52
 23/65 anonim ***** válasza:
87%

"Biztos vagyok benne, hogy az itthoni ízeket el fogják várni majd tartós párkapcsolatban is"

Gratulálok a csodás neveléshez! Hogy fognak téged szeretni a menyeid... Pláne ha más dolgokban is 'elvárják' majd a pici babucikáid, hogy a nejük a te helyettesed legyen.

Kérdező, mást nem igazán tudok mondani mint amit már leírtak. Kellene tudnunk a szándékodat mindenek előtt. Mert ha azért csinálnád, mert "a z'asszony helye a konyhában van", akkor bele se kezdj. Viszont ha a lány érdeklődő, akkor jó program is lehet, hogy kicsit közelebb kerüljetek.

2016. máj. 22. 12:56
 24/65 anonim ***** válasza:
20%
16-os vagyok. Nem engem minősít, hogy le lettem pontozva. Nekem szerencsére normális anyukám van. Hiába tud (és szeret is) apukám főzni, anyu akkor is tud. Szégyelné is magát, ha nem tudna. Nem még büszkén reklámozná, hogy ma már nem kötelező. Szép háziasszony lehet az ilyen. Gondolom vasaló sem volt még soha a kezében. Biztos az is a férj dolga náluk.
2016. máj. 22. 13:09
 25/65 anonim ***** válasza:
21%
23-as, a fiaim egyetemre járnak, udvariasak, felelősségteljesek, megosztjuk a házimunkát, amikor itthon vannak. Vannak céljaik, amik eléréséért keményen meg is dolgoznak, és nem várják, hogy mindent a fenekük alá toljak, 16 éves koruk óta minden nyáron melóznak legalább egy hónapot az extra igényeik finanszírozására. Távolról sem pici babucikák, és igen, köszönöm, tisztában vagyok vele, hogy remekül neveltem őket. Az, hogy kreatív család vagyunk, és (részben emiatt) kiváló a konyhám, nem szégyen, mint ahogy az sem, hogy a gyerekeim nem kívánnak lejjebb adni a megszokott minőségből.:-)
2016. máj. 22. 13:10
 26/65 anonim ***** válasza:
64%

Sok mindentől függ. Pl ha épp a konyhában vagyok mikor anyós főz, és látja rajtam, hogy érdeklődve nézem mit csinál, esetleg megkérdezem, hogy segíthetek-e valamit, elkezdünk beszélgetni, megmondom hogy nem igazán megy nekem a főzés, és lazán és kedvesen mondja, hogy ha gondolom akkor segít és megtanít, annak én pl nagyon örülnék. Ráadásul akkor néhány ételt tudnék úgy készíteni, ahogy itthon esszük, néhányat meg úgy, ahogy a párom szereti, nincs ebben semmi rossz.

Ha viszont kvázi a semmiből elkezd piszkálni, hogy majd jól megtanít, és azt érezteti, hogy nekem ez kötelező, azt nagyon nem viselném jól.

2016. máj. 22. 13:32
 27/65 anonim ***** válasza:
85%

vártam már az ilyen anyuci pici fia jellegű kommenteket.

nem értem miért kéne a barátnőnek/feleségnek a férj anyjára hasonlítani? miért kéne úgy főzni,ahogy ő főz?

csak az az etalon, más meg biztos rossz?

a férfi ha nosztalgiázni akar ,akkor vagy főzzön magának,vagy kérje meg az anyukáját..

nem lehet elvárni a barátnőtől,hogy úgy főzzön ahogy az anyós..

amúgy meg nem akarok rossz indulatú lenni, de főzni nem olyan nagy dolog. főleg a mai világban. rengeteg recept és videó van bizonyos kaják elkészítéséről. kb bárki meg tudja csinálni ezek alapján a kaját. ezért nem értem miért kell úgy tenni,mintha a világ vége lenne,hogy nem tud főzni a fiad barátnője. majd ha összeköltöznek és szükség lesz rá, akkor nyilván megtanul. de akkor sem feltétlenül muszáj. a férfi is főzhet meg lehet rendelni vagy készételeket venni.

2016. máj. 22. 13:47
 28/65 anonim ***** válasza:
12%

"vártam már az ilyen anyuci pici fia jellegű kommenteket."

Ja, ha neked ebből csak ennyi jött le, akkor nincs miről beszélgetni. Azzal indítottam az első hozzászólásomban, hogy biztosan nem mondanék (és nem is mondtam soha) ilyet egy barátnőnek sem.:-) Amúgy minőségről volt szó, amit a netről (ritka kivételtől eltekintve) nem tanulsz meg, de fölösleges úgy csevegni, ha a túloldalon gondok vannak a szövegértelmezéssel.

2016. máj. 22. 14:01
 29/65 anonim ***** válasza:
87%

Tehát neked csak az a minőségi kaja, amit anyuci vagy anyós készít, a neten csak ócskaságok vannak. Kiválóan illusztráltad a saját szűklátókörűségedet.

Nagyon sokféle recept van a neten, profiktól és amatőröktől is, ezenkívül miért lenne elvárás, hogy egy lány vagy fiú csakis úgy főzzön, mint az anyja, és ne próbálhatna ki mást is, ne alakíthatná ki a saját ízlésének megfelelő recepteket.

Ha a párom az anyja főztjét követelné rajtam, felajánlanám az alternatívát, hogy költözzön vissza az anyjához. Ha meg annyira ragaszkodik az otthoni ízekhez, akkor tanuljon meg pár receptet az anyjától.

Szerencsére sok férfi ennél értelmesebb és ilyesmit nem vár el a párjától, illetve nem gondolja úgy, hogy a konyhába csak a zasszony való, a férfi nem.

2016. máj. 22. 14:25
 30/65 anonim ***** válasza:
24%
Itt nem csak a szövegértéssel vannak gondok utolsó. Írja már le nekem egy anti konyhatündér, hogy milyen házi munkát csinál egyáltalán. Mi az, amit nem a férjétől vár el.
2016. máj. 22. 14:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!