Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megmondjam, hogy felpofozott...

Megmondjam, hogy felpofozott a barátom? Vagy ez nem tartozik a szülőkre?

Figyelt kérdés

Ma eljött értem, elmentünk kocsikázni kicsit. Kértem, hogy menjen lassabban, mert tényleg nagyon gyorsan ment. Erre annyi volt a válasza, hogy "ezzel a kocsival bűn lassan menni, nem arra tervezték". Jó, már itt volt egy kis vitánk.

Utána nála voltunk és ahogy álltam a tükör előtt, elkezdte mondani, hogy újra elkezdhetnék edzeni, mert látszik rajtam a téli semmittevés. Erre az volt a válaszom, hogyha nem tetszik, kereshet mást nyugodtan, úgyis annyi a jelentkező (elég népszerű). Megjegyezte, hogy annak biztos örülnék, végre szabad lenne a pálya XY-nak (egy srác, akivel jóban vagyok, de tényleg csak barátság). Megsértődött, aztán elkezdtünk más miatt is veszekedni és felpofozott...

Nagyon kiborultam, elkezdtem sírni, aztán nem is engedtem, hogy hazahozzon. Azóta hívogat, ír mindenhol, de ez most sok volt... Itthon érzik, hogy valami baj van, de nem tudom, elmondjam-e. Nem igazán beszélek arról, ha valami gondom van a barátnőimmel, barátommal (ami ritka, bármilyen hihetetlen), mert én hiába bocsájtok meg könnyen, anya nem olyan és nem akarom, hogy emiatt feszültség legyen, ha valaki jön hozzánk.

Csak ez azért nem egy olyan mindennapos veszekedős téma, amire pár nap múlva már nem is emlékszem...

17L (3 éve vagyunk együtt)

2016. márc. 6. 20:55
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/78 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem már az, hogy beszól, hogy hogy nézel ki, a pofontól függetlenül is megmutatja, mit gondol rólad, magáról meg a kapcsolatotokról. A pofont hagyjuk, már mindenki leírta, hogy mi a véleménye róla.

A fő probléma az, hogy egy basáskodó farok a barátod, és a természetéből fakadóan fog még jobban elverni. A férjem egyszer majdnem megütött (helyette kettéverte a szekrényajtót), de ha mélyen magamba nézek, én belátom, hogy fordított helyzetben én már megtéptem volna, mert minősíthetetlenül viselkedtem. Évekkel ezelőtt volt, megijedtem, de belátom a helyzet jogosságát.

A barátod viszont egyértelműen egy uralkodó gyökér, aki most kezdi kimutatni a foga fehérjét.

Amúgy szerintem csak hagyd ott, a szüleidnek meg ne szólj, mert ha én lennék az anyád, már szétfejeltem volna ezt a kis f..szt.

2016. márc. 7. 08:37
 52/78 anonim ***** válasza:
15%

"Ha engem megütne valaki, nem tudnék várni 16 évet, hogy elmondhassam, nem ütött meg, de mindig, mikor nyújtózkodott, összerázkódtam, mert azt hittem, ütni fog." - ja kérlek, ha te így... én spec egyetlen egyszer nem "rázkódtam össze", mert hát egyfelől ismerem a páromat (nálunk is pont 3 év után volt a konfliktus, úgy tűnik, az egy ilyen veszélyes periódus:)), másfelől idegbeteg se vagyok.

"Jobb félni, mint megijedni." - akkor gondolom, te a halálbüntetésnek is lelkes pártolója vagy... én viszont azt gondolom, hogy az ember a szabadság-biztonság tengelyen ne az utolsót maximalizálja az első rovására, hanem keressen egy optimumot... a mai világ egyik legundorítóbb tulajdonsága, hogy a biztonságra hivatkozva veszi el a szabadságod. Itt alattad írja valaki, hogy "Ez csak egy pali aki megütött.A szüleid fontosabbak...." - na, hát ha ezt valaki így érzi egy 3 éves kapcsolatban, akkor tényleg szakítani kell, és békén hagyni a másikat, hagy találjon magának egy normális társat. Nekem spec 3 hét után is a párom volt a fontosabb, mert egyfelől őt én választottam - szemben a szüleimmel - másfelől eszébe se jutott volna megszabni, hogy mit tehetek és mit nem, hova mehetek és hova nem, persze "csak az én érdekemben", nem akarta rám erőltetni a saját normáit és saját értékrendjét, stb. (arról nem is beszélve, hogy a rohadt szülőm kicsit többször mert kezet emelni rám, mint a párom)

Na ilyenek... de ha a kérdezőnek tényleg fontosabbak még 3 év kapcsolat után is a szülei, akkor tényleg hagyja ott a jóembert - hagy találjon magának olyan társat, aki nem így gondolkodik, hanem akinek tényleg a társa a legfontosabb, nem önmaga, nem a saját szülei, nem a saját gyereke, stb...

2016. márc. 7. 08:57
 53/78 anonim ***** válasza:
76%

-Anya,apa szakítottam xy-nal.

-Miért kislányom ?

-Mert felpofozott .

Én így képzelem el .

Azok a nők,akikről te is hallasz,olvasol ,hogy évekig megalázza és terrorizálja a pasijuk,férjük : mind 1 pofonnal kezdődött . Mellesleg a barátod sz@rba se vesz,ez ennyiből is egyértelműen lejött ..

Majd ha felnöttél rájösz,hogy nem a népszerűség,meg a jó autó a legfontosabb dolgok az életben,főleg nem ha 120al a szalagkorláttal randiztok.

Vagy szagold tovább,amit leszakítottál ,és belül szenvedj, de kit érdekel,addig is látja a többi 17 éves ,hogy neked miylen vagány palid van.

2016. márc. 7. 10:45
 54/78 anonim ***** válasza:
75%
Ha szakítás volt, nem muszáj, de ha ezek után még mindig együtt vagy ezzel a bunkóval, tényleg szükség lesz valakire, aki miáll érted, ha már te nem tudsz magadért.
2016. márc. 7. 10:51
 55/78 anonim ***** válasza:
78%

engem is meg ütött exem,sőt akkor kirúgtam utána keresett fenyegetőzött...ha meglátott városba nekem támadt..szóltam szüleimnek,bár nagyon nem kellett. egy helyen dolgozom anyukámmal és kolléganőm mondta neki mi van mert ő kikérdezett.. apukám állította le,meg a mostani párom.akkor 23 éves voltam

én ilyennel nem maradnék együtt az tuti

2016. márc. 7. 13:02
 56/78 anonim ***** válasza:
80%

"de ha a kérdezőnek tényleg fontosabbak még 3 év kapcsolat után is a szülei"

Eszednél vagy? 17 éves. Szerinted 14 évesen milyen kapcsolatuk volt? Vezette a háztartást? Valószínűleg lecke után néha taliztak meg facebook-oztak.

Valamennyire igazad lenne, ha huszonévesekről beszélnél, de 14 évesen még nem kapcsolat.

2016. márc. 7. 14:51
 57/78 anonim ***** válasza:
75%

Fájdalom, hogy némelyeknek milyen szinten elcseszett a gondolkodása. Az viszont biztató, hogy a többség észnél van.

„-Menj lassabban!

-Ezzel a kocsival bűn lassan menni!”

Ergo: a faszinak többet jelent a kocsija, mint a szerelme félelme/biztonsága. Abszolút ideális kapcsolat!

-Újra el kéne kezdened edzeni, mert látszik rajtad a téli semmittevés!

Atyaég, egy sármőr! Az udvarlási technikájától elalélok!

Majd ezek után felpofoz.

Álmaim férfija! (Rémálmaimé…)

Annak kedvéért, aki szerint a pasi fontosabb kell, hogy legyen, mint a szülő: nem mindenki él bántalmazó szülő-gyerek kapcsolatban, vannak normális családok is. A szülő mindig szülő marad, a pasi bármikor dönthet úgy, hogy szívesebben pofoz egy másik macát…

Lányos szülő vagyok, bár az én lányom még nagyon kicsi. Ha megtudnám ezt a pasijáról, soha többé nem tehetné be a lábát a házamba. Arról pedig gondoskodnék, hogy még egyszer ne legyen kedve megütni nőt.

2016. márc. 7. 15:18
 58/78 anonim ***** válasza:
21%

#72 " Ha megtudnám ezt a pasijáról, soha többé nem tehetné be a lábát a házamba." - tökéletesen megindokoltad, hogy miért NEM JÓ ötlet, hogy a Kérdező bevonja a szüleit is a konfliktusukba, mert azok akkor jó eséllyel ki fogják venni a kezéből a saját döntési jogát. Köszi a demonstrációt.

#56, lökjetek a vérmókusok elé, de totál képtelen vagyok rájönni, hogy annak, hogy egy ember életében ki a legfontosabb személy, annak mi a túró köze a háztartás-vezetéshez... EMBERről beszélünk, saját gondolkodással, értékrenddel, nem disznóról, akinek az a gazda, aki belöttyenti a moslékot a vályúba...

Kérdező, mi történt tegnap este óta?

2016. márc. 7. 15:28
 59/78 anonim ***** válasza:
100%
Na mi történt?
2016. márc. 7. 16:04
 60/78 anonim ***** válasza:
69%

"miért NEM JÓ ötlet, hogy a Kérdező bevonja a szüleit is a konfliktusukba, mert azok akkor jó eséllyel ki fogják venni a kezéből a saját döntési jogát."

Az, hogy a házamba ki teheti be a lábát és ki nem, az nem a gyerekem döntési joga, hanem az enyém.

Szándékosan nem foglaltam állást elmondja - ne mondja ügyben, hanem reagáltam szülőként, és szívesen...

2016. márc. 7. 17:00
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!