Megmondjam, hogy felpofozott a barátom? Vagy ez nem tartozik a szülőkre?
Ma eljött értem, elmentünk kocsikázni kicsit. Kértem, hogy menjen lassabban, mert tényleg nagyon gyorsan ment. Erre annyi volt a válasza, hogy "ezzel a kocsival bűn lassan menni, nem arra tervezték". Jó, már itt volt egy kis vitánk.
Utána nála voltunk és ahogy álltam a tükör előtt, elkezdte mondani, hogy újra elkezdhetnék edzeni, mert látszik rajtam a téli semmittevés. Erre az volt a válaszom, hogyha nem tetszik, kereshet mást nyugodtan, úgyis annyi a jelentkező (elég népszerű). Megjegyezte, hogy annak biztos örülnék, végre szabad lenne a pálya XY-nak (egy srác, akivel jóban vagyok, de tényleg csak barátság). Megsértődött, aztán elkezdtünk más miatt is veszekedni és felpofozott...
Nagyon kiborultam, elkezdtem sírni, aztán nem is engedtem, hogy hazahozzon. Azóta hívogat, ír mindenhol, de ez most sok volt... Itthon érzik, hogy valami baj van, de nem tudom, elmondjam-e. Nem igazán beszélek arról, ha valami gondom van a barátnőimmel, barátommal (ami ritka, bármilyen hihetetlen), mert én hiába bocsájtok meg könnyen, anya nem olyan és nem akarom, hogy emiatt feszültség legyen, ha valaki jön hozzánk.
Csak ez azért nem egy olyan mindennapos veszekedős téma, amire pár nap múlva már nem is emlékszem...
17L (3 éve vagyunk együtt)
" egy pofonra van bűnbocsánat, az ember párkapcsolatába való erőszakos beavatkozásra viszont NINCS."
Nem, nincs rá bocsánat, és ha a 17 éves lányt pofozza a "barátja", akkor a szülőknek kötelessége beavatkozni. Itt most nem arra gondolok, hogy apuka szívlapáttal megsimogatja az illető. Nem mintha nem érdemelné meg, de az erőszak nem elintézési mód semmire.
"Nem, nincs rá bocsánat, és ha a 17 éves lányt pofozza a "barátja", akkor a szülőknek kötelessége beavatkozni." - na látod, ezért nem javaslom a Kérdezőnek pont, hogy szóljon a szüleinek róla - legalábbis, amíg nem tudja teljesen biztosan, hogy ő maga mit akar. Mert ezzel sajnos jó eséllyel kiadja a döntést a saját kezéből...
(én soha sem ütöttem meg a párom, a párom engem egyszer, 16 éve, azóta se - pedig látod, együtt maradtunk, meg tudtuk beszélni a dolgot, és szerencsére nem adtunk teret semmiféle "csak jót akaró"-nak...)
#43, ugye vagy igen, vagy nem, ezt én kb annyira tudom, mint aki kijelentő módban leírja, hogy "legközelebb majd agyonver" vagy valami hasonlót. És erre a legvalószínűbb választ nem mi tudjuk, nem a Kérdező szülei, hanem maga a Kérdező, mert hát egyfelől ő ismeri leginkább a barátját, másfelől ő volt benne a konfliktusban, tehát ő tudja csak, hogy mennyire provokálta vagy mennyire nem. Mi nem tudjuk, egyiket se.
Sőt, valójában azt se tudjuk, hogy milyenek a szülei, olyanok, akiknek el lehet mondani az ilyesmit és nem élnek vissza vele magukhoz ragadva a döntést, avagy olyanok, akikkel az ilyesmit nem lehet megtárgyalni, mert ezzel automatikusan elveszíti a saját döntési szabadságát.
Ezért adtam eredendően azt a tanácsot, hogy aludjon rá egyet, és holnap, ha már tiszta fejjel lát és tztudja mit akar, akkor döntsön a kapcsolat jövőjéről is, meg a szülők esetleges bevonásáról is... amitől meg ledobta az agyam a gépszíjat, az a #33-as "Félned nem kell, Èdesapàd elrendezi. (reméljük nem ùgy, ahogy 14 évesen engedett vilàgodra fiùzni...)" szövege.
Mennyire provokálta? El van kicsit cseszve a gondolkodásod.
Ha engem megütne valaki, nem tudnék várni 16 évet, hogy elmondhassam, nem ütött meg, de mindig, mikor nyújtózkodott, összerázkódtam, mert azt hittem, ütni fog.
Jobb félni, mint megijedni. Ha választani kell a "nem ver meg", "lehet, hogy megver" és az "agyonver" közt, az elsőt választom, és a 100%-os módszer arra, hogy ne verjen meg az, hogy elhagyom.
Mellesleg csak a "jogos" pofonig olvastad, vagy azt is, hogy ez egy szar ember? Gyorshajtással a önmagára, a vele utazókra, és a többi emberre is veszélyes.
Szerintem a többi viselkedèse miatt sem kène vele együtt maradnod.A pofon csak hab a tortán.
Egy friss jogsis hülyegyerek száguldozik,veszèlyeztetve tèged,a többi normális közlekedőt..ès magát is.Gondolom nem 60-al ment 50-es táblánál,hanem durvább gyorsulás miatt szóltál rá...ès ő le se szarta.Nekem már ez ok szakításra.
De a másik is gáz ,ahogy mondta,hogy sportolj..meg lehet ezt normálisan mondani, nem paraszt módjára.
A pofon meg csak az utolsó megerősítès a szakításra.17 èves vagy. könnyen találsz más barátot.Ne maradj egy barom mellett.
Hogy a szüleidnek elmondod -e,te dolgod. De dönts jól, ne maradj vele.
20N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!