Hogyan érhetném el, hogy elengedjenek 200km távolságba egy hölgyeményhez?
17éves fiú vagyok, de nem az az 'igazi, lázadó' aki mindig lelép otthonról, vagy aki úgy is néz ki.
Visszahúzodó és kissé vékony vagyok, na meg a magasságom is leáll 170centinél...
A probléma az, hogy elszeretnék utazni 200kilómétert vonattal egy városba.
A lány igazi, leteszteltem. (skypeoltunk, face, telefonja is megvan...)
4hónapja élvezzük egymás társaságát a neten, és szeretnénk találkozni.
Mondta, hogy állja a vonat felét, mert hát mégis csak én utazok hozzá, ismeretlenül... Tehát a pénzzel se lenne gond.
Mikor megemlítettem, hogy meglátogatnám Őt - elég hardcore feladat volt beszámolni róla, főleg hogy Ő volt az első akit megemlítwttem itthon -, azt mondták, hogy: - nem engedünk el egyedül, maximum elviszünk
Mivel nekem ez nem jó, hogyan érhetném el, vagy küzdhetnèm ki, hogy átélhessek végre valami kalandot?
Persze tudom, hogy az én szüleim. Én ismerem őket. De azért gondoltam, hogy megkérdezem, hátha jár valaki hasonló cipőben, vagy van tanácsa.
Köszönöm előre is.
17 vagy, bas.zszus, mit kell ezen pattogni? Lehet, jövőre 200 km-rel odébb mész suliba, sőt, van, aki gimisként 70-80-ra van a szüleitől.
Én még egyszer megkérdezném, aztán összedumálnék valami haverral, hogy falazzon, és mennék. Ha ki is derül, mit csinálnak veled? Agyonvernek? Max. nem mehetsz 1-2 hétig el hazulról és kész. Ennyit megér. :D
Szia!
Véletlenül nem F...nak hívják a leányzót?
"A te életszemléleted is fura. Én nőként is megalázónak tartanám, ha valaki nem tartana képesnek egy vonatjegyet kifizetni."
És te mit tudsz felajánlani?
Gondolom az örömet,hogy veled lehet..."
Szereted belelátni a saját életszemléletedet, igaz?
Még egyszer: nőként megalázónak tartanám, ha valaki ki akarná fizetni a jegyem felét.
Azt ajánlom fel, hogy a saját kiadásaimat állom. Nem csak a "nunust".
"Akinek 5.000 Ft manapság sok azt csak sajnálni tudom. Szerintem pont ez teszi férfivá a férfit, hogy 5.000 Ft-on nem akad fent. Ha a szülei nem is fizetik ki, 5.000 Ft!! Egy nap diákmeló. :D Szóval.. nem 80-100 ezerekről van szó.. S mint írták ezek a dolgok nem felezősbe mennek, hanem amikor Ő jön Ő fizeti, amikor én megyek, én fizetek. Aki nem volt távkapcsolatban még soha, és nője se volt, azok találnak ki ilyet, hogy felezzük az utazást. :D
"
Hát irigyellek,ha neked 5000 Ft nem sok pénz.
Akkor vagy gyerek vagy még,vagy túl sokat keresel.
De az emberek többségének igen is sok pénz.
Itt 2 tiniről van szó,akik gondolom szeretnének valahogyan találkozni,és a kislány is megérti,hogy a fiúnak nincs még önálló keresete,azért ajánlotta fel ezt a lehetőséget.
Szerintem nagyon szimpatikus volt tőle,pedig neki is nagy eséllyel a szüleitől kellett kérnie.
Elég szomorú,de olyan országban élünk,ahol még egy vonatjegy(nem taxi,nem replülőjegy) kifizetése is gondot okoz az embereknek...És,hogy a szülőknek ez is nagy kiadás..
Nem a gyerekek a hibásak,hanem ez az ország,ahol tart,hogy 17 éves gyereknek buszjegyre kell 1 napot dolgozni,hogy utazni tudjon egy koszos vonaton,ez a nagy gáz.
Szia!
Én hasonló cipőben nem jártam, hiszen én 17 évesen iskola után diák munkára mentem, szórólapoztam, terméket kínáltattam, volt, hogy este 10 órakor estem haza, mert sötétben, idegben vittem a szórólapokat.
Szóval én már ennyi idősen, mint amennyi te vagy majdnem saját életet éltem, besegítettem mindenbe, pénzt adtam haza és volt egy barátom is.
Téged valószínűleg nagyon féltenek, nagyon óvnak, mondjuk szerintem ez már rossz, mert nem leszel "életképes" férfi, mindig vezetni kell majd. Gondolom nincs testvéred.
Én odaállnék anyáék elé és mondanám h van egy lány aki tetszik lemegyek hozzá vonattal és találkozunk. Ki kell jelenteni és nem mindig kérdezni.
Saját szoc. probléma ha valaki 300Ft-os órabérért képes egy hajszálat is odébb tenni. Azért nem kell lemenni kutyába, hogy mindent elvállalunk, és hasonlóak.
Nem ártana tisztában lenni az aktuális szabályokkal is.
Diákmunkánál a minimál órabér a bruttó legkisebb minimálbér órabérével megegyezik. Szóval ez tavaly 604 Ft volt, de ha idén halllottad ez 639 Ft.
Mivel diákmeló csak SZJA-t vonnak tőle.
2015-ben ez netto 507 Ft
2016-ban ez netto 543 Ft
S akkor ott tartunk, hogy ez a leggányabb helyeken van így. Így 8 óra az a legrosszabb esetben is : 4056 Ft
Ez tényleg 5.000 Ft alatt van, de a vonat se biztosan kereken 5.000 és ez csak 1 nap, szóval belehet vállalni a héten még 2 napot, és akkor megvan az egész randira a pénz. Étterem, fagyi, stb.
Ahol pedig felajánlja a szülő, hogy elvisszük kocsival, ott nem igazán a pénz a probléma.
Végül... a pénzt amit keresek azért megdolgozok, és sokat kellett szenvednem az egyetemen.
De már diák koromban is mindig volt pénzem, nem voltam elveszett gyerek. Így akkor sem jelentett problémát az a misztikus összeg, nemhogy manapság.
Tanulni kell, külföldön dolgozni, stb. és számodra sem lesz sok pénz.
#59, szerintem az anyagiasságod az, ami elborzaszt sokakat - engem is. Itt a kérdés NEM a pénz...
Kérdező, még mindig csak azt tudom tanácsolni, hogy fogd magad, nagyfiúsan közöld, hogy hova mész, kb mikor jössz, és indulj el. A problémák nem arra valók, hogy elfussunk előle...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!