Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ettől rossz...

Szerintetek ettől rossz szülők vagyunk?

Figyelt kérdés
Egy nagy családi összejövetel hatalmas vitába torkollott. Az unokatestvéreméknek és nekünk egyidős lányunk van, 18 évesek. Az ő lányuknak egy éve van komoly kapcsolata. A mi lányunknak 4 hónapja lett egy barátja, mindent megbeszél velem a lányom. A lényeg, hogy a családi összejövetelen szóba került a lányok magánélete, unokatestvérem kifejtette, hogy arra neveli a lányát, hogy egy férfit szeressen egész életében, csak azzal szexeljen akihez hozzá is megy...stb. Ez rendben is van, senki nem szólt egy rossz szót sem, de unokatestvérem megkérdezte én hogy állok hozzá a témához, hiszen már a mi lányunknak is kapcsolata van. Én elmondtam a véleményem, hogy én boldog életet szeretnék a lányomnak, ezért sosem utalgatnék neki arra, hogy hozzámenjen az első szerelméhez. Ha visszaemlékszem 18 éves kori önmagamra, nem is tudtam igazán mi a szerelem, ennyi idős korban amit érez valaki, az inkább kíváncsiság, izgalom..stb. Én inkább arra tanítom a lányom, hpgy olyan fiúval veszítse el a szüzességét, aki szereti, tiszteli őt, akivel egy szép élmény marad majd örökre, hogy úgymond szeresse is majd a szexet, ne házastársi kötelességből tegye. A válasz erre az volt, hogy én meg a férjem riba*cot nevelünk a lányunkból. A társaság fele (kb anyuék, tesómék) velünk értettek egyet , a másik fele meg velük. Ti mit gondoltok a témáról? Nektek is ennyire rosszul esne ha a család előtt minősítenek mint szülőt? Én sem mondtam az ő neveléséről, hogy szerintem nevetséges, és arra nevelik a lányukat, hogy a nő teljesen rendelje alá magát a férfinak, és soha az életben ne élvezzen semmit, mert neki azt nem szabad.

2016. febr. 5. 12:36
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:
Igazából unokatesómmal akkor kezdődött az egész, amikor megszülettek a lányok. 9 nap van köztük, együtt voltunk terhesek. Addig unokatesómmal nagyon jó volt a viszonyunk, örültünk is, hogy együtt lesz babánk stb. Aztán amikor megszülettek, akkor ő elkezdett versengeni, hogy ki nevel jobban gyereket, kié fog hamarabb leszokni a pelusról, vagy járni, beszélni...minden. Eddig nagyi miatt tűrtem/tűrtünk a férjemmel, de már fogy a türelmem.
2016. febr. 5. 16:48
 32/34 anonim ***** válasza:
67%

Nekem is nagyon jó a kapcsolatom a szüleimmel, sokszor előjön a szex, mint téma, de tényleg abszolút általánosságban.

Nem vagyok prűd, de abszolút magánügye mindenkinek.

Nem tudják, hogy mikor vesztettem el a szüzességem és nem tudják, hogy kivel.

Poénkodni szoktunk a családban egymás szexuális életére célozgatva, de soha semmi konkrétumot nem mondunk és őszintén szólva nem is érdekel, hogy pl. az 55 éves szüleim milyen gyakorisággal élnek szexuális életet.

18 voltam egyébként, amikor elvesztettem a szüzességem, de eszembe nem jutott bejelenteni otthon, meg a szüleimnek se jutott eszébe megkérdezni.

2016. febr. 5. 18:48
 33/34 A kérdező kommentje:
Én sem beszélem ki a szexuális életemet a lányomnak. Annak viszont örülök, hogy elmond mindent, megbízik bennem.
2016. febr. 5. 20:06
 34/34 A kérdező kommentje:
Természetesen nem kérdezősködöm, ő magától mondja el a dolgait, sokszor kér tőlem tanácsot.
2016. febr. 5. 20:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!