Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ettől rossz...

Szerintetek ettől rossz szülők vagyunk?

Figyelt kérdés
Egy nagy családi összejövetel hatalmas vitába torkollott. Az unokatestvéreméknek és nekünk egyidős lányunk van, 18 évesek. Az ő lányuknak egy éve van komoly kapcsolata. A mi lányunknak 4 hónapja lett egy barátja, mindent megbeszél velem a lányom. A lényeg, hogy a családi összejövetelen szóba került a lányok magánélete, unokatestvérem kifejtette, hogy arra neveli a lányát, hogy egy férfit szeressen egész életében, csak azzal szexeljen akihez hozzá is megy...stb. Ez rendben is van, senki nem szólt egy rossz szót sem, de unokatestvérem megkérdezte én hogy állok hozzá a témához, hiszen már a mi lányunknak is kapcsolata van. Én elmondtam a véleményem, hogy én boldog életet szeretnék a lányomnak, ezért sosem utalgatnék neki arra, hogy hozzámenjen az első szerelméhez. Ha visszaemlékszem 18 éves kori önmagamra, nem is tudtam igazán mi a szerelem, ennyi idős korban amit érez valaki, az inkább kíváncsiság, izgalom..stb. Én inkább arra tanítom a lányom, hpgy olyan fiúval veszítse el a szüzességét, aki szereti, tiszteli őt, akivel egy szép élmény marad majd örökre, hogy úgymond szeresse is majd a szexet, ne házastársi kötelességből tegye. A válasz erre az volt, hogy én meg a férjem riba*cot nevelünk a lányunkból. A társaság fele (kb anyuék, tesómék) velünk értettek egyet , a másik fele meg velük. Ti mit gondoltok a témáról? Nektek is ennyire rosszul esne ha a család előtt minősítenek mint szülőt? Én sem mondtam az ő neveléséről, hogy szerintem nevetséges, és arra nevelik a lányukat, hogy a nő teljesen rendelje alá magát a férfinak, és soha az életben ne élvezzen semmit, mert neki azt nem szabad.

2016. febr. 5. 12:36
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
95%
Nem.Ti csináljátok jól!Nem is kell férjhez menni az első pasihoz.Mondjuk a ri-ba-ncozásért lehet lezavartam volna neki egy frászt.Hogy jön ő ehez?Majd pont az ő szűzies kislánya lesz,aki x év után azon síránkozik jól el.. az életét,és keres más kant magának.Várd ki a végét.Tudod az nevet aki utoljára nevet.
2016. febr. 5. 12:43
 2/34 anonim ***** válasza:
85%
Attól hogy ő cselédnek neveli a lányát az még nem lesz helyes. Ez az "egy embert szeressen" jól hangzik, csak marhára nem így működik a való életben. Az unokatestvéred meg álszent alak. Játssza a szentet, de ilyen mocskos szája van. Mi az hogy leriba*cozza a más gyerekét? Mi az istentől van ő olyan rohadt nagy erkölcsi magaslaton hogy ítélkezhet mások életszemlélete felett?
2016. febr. 5. 12:47
 3/34 anonim ***** válasza:
93%

Na csak aztán kapaszkodjanak, pont az ilyen szigorúan fogott lányokból bújik ki a ri.banc, ha egyszer kikerülnek anyuka látóköréből... Meg az ilyenekről derül ki, hogy már a fél városnak megvoltak.

Nem hozok fel példákat, pedig tudnék.

Másrészt nem csak két véglet van, hogy szent lesz belőle vagy riba.nc.

De akkor már legyen inkább a lányom ribi és boldog, mint egy begyöpösödött fapi.na, boldogtalan házasságban. Pont mint az unokatesód...

2016. febr. 5. 12:49
 4/34 anonim ***** válasza:
85%

Teljesen jól látod a helyzetet. De ha valaki ilyen korlátoltan gondolkodik, akkor hiába is próbálod meggyőzni az igazadról. Illetve ebben az esetben ők próbálták rátok erőltetni az igazukat. Ilyenkor megmondanám, hogy ti így csináljátok, mi meg úgy, és pont, a továbbiakra nem reagálnék. Nem kell egyetérteni, csak tartsák tiszteletben az én döntéseimet.

A lányt egyébként sajnálom. Majd kb. 25 évesen ott fog vergődni egy sz.r kapcsolatban, egy olyan pasi mellett, akivel 17 éves kora óta együtt van, de a megszokáson kívül már lehet semmi közös nincs bennük. Ha erős, akkor kilép, ha nem, akkor elszúrja az életét, mert azt nevelték bele, hogy ha több pasija van, akkor egy r.banc.

Nem lennék a helyében.

5/34 anonim ***** válasza:
93%

Veletek értek egyet, de szerintem már 18 évesen is kiakadtam volna attól, ha valakik azon veszekszenek, hogy kivel, mikor mennyit szexeljek/szeretkezzek.

Mondjuk nekem ez a rész kimaradt az életemből, miután csak 22 évesen vesztettem el a szüzességem, de szerintem ez már egy 18 évesnek is magánügye és csinálja úgy, ahogy akarja.

Én a részedről is annyit válaszoltam volna, hogy ez a lányod magánügye, csinálja, ahogy jónak látja, nagylány már, majd ők ketten eldöntik, hogy hogy szeretnék.

6/34 anonim ***** válasza:
88%

hát marha nagy r*ba*nc lenne attól a lányotok, mert 18 évesen lefekszik a barátjával..eszem megáll.

amúgy az unokatesód honnan veszi,hogy a lánya amellett a pasi mellett fog megöregedni akivel most jár?

jó, én sem mondom, hogy menjen át az emberen a fél falu, de azért túlzásnak tartom, hogy el kelljen ítélni valakit azért, mert esetleg olyannal fekszik le, aki nem a férje lesz.. neked van igazad.. 18 éves, gondolom jól megvannak a barátjával...élvezze az életet. majd eldől, hogy a srác -e az igazi.de amúgy kb senkinek nincsen köze a magánéletéhez.

ha az unokatesód szakítana a barátjával , én akkor nevetnék igazán, hogy na mivan, a te lányod is r*ba*nc lett, mert nem csak a leendő férjével feküdt le? komolyan szánalmas:D

7/34 anonim ***** válasza:
90%

Alapvetően igazad van, de két felnőtt ember szexuális életét taglaltátok, szerintem ez gáz.

Én legalábbis biztos kiakadnék, ha a családi ebéd témája az lenne, hogy anyám ecseteli, szerinte kivel szexelhetek és kivel nem. És jelzem, nem vagyok prűd, de ez nem a rokonságra tartozik.

2016. febr. 5. 12:50
 8/34 anonim ***** válasza:
90%
5-os es 7-es valaszolonak van igaza, 18 evesek, nem 16, felnottek, maganugyuk.
2016. febr. 5. 12:59
 9/34 anonim ***** válasza:
89%

Furcsa, hogy erről beszéltek egy családi összejövetelen, de ettől függetlenül nektek van igazatok.

Azzal legyen együtt az életben/ágyban, akit akkor szeret. Aztán ha szétmennek, lesz új szerelme, és vele is ez lesz a helyzet.

A másik álláspont nekem elég elmaradottnak tűnik. Kicsit a "A nő otthon van és csak az árnyékból nézi a férjét" középkori elvnek tűnik. Ha van egy férjed, akivel aztán elválasz, nincs több szerelem és szex? Hülyeség.

Engem a ti elvetek szerint nevelnek és én is így fogom nevelni az én gyerekemet. Szerintem nektek van igazatok. ;)

2016. febr. 5. 13:04
 10/34 A kérdező kommentje:
Én nem is beszéltem ki a lányom magánügyeit, általánosságban beszéltem. Mivel ez egy anonym oldal, elmondhatom, hogy a lányom bizalmasan elmond nekem dolgokat, amikkel meg is tudtam volna védeni az álláspontomat, de nem vagyok hajlandó ilyen célokra felhasználni. Általánosságban elmondtam, hogy szerintem a lányoknak azt kellene megtanítani, hogy a szex egy közös dolog a pároddal, mindkettőtöknek élveznie kell, nem pedig egy kötelesség, ne azért csinálja hogy a párját boldoggá tegye vele. Én magamból kiindulva, amit 18 évesen éreztem, hozzá se fogható ahhoz, amit 25 évesen éreztem. Sok lány lefekszik a barátjávl, mert úgy érzi muszáj, aztán a fiú meg nem tiszteli őt eléggé, nem bánik vele gyengéden az első alkalommal, az a lány örökre megutálja a szexet, és örökre csak egy kötelesség, egy szükséges rossz lesz a szemében.
2016. febr. 5. 13:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!