Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ettől rossz...

Szerintetek ettől rossz szülők vagyunk?

Figyelt kérdés
Egy nagy családi összejövetel hatalmas vitába torkollott. Az unokatestvéreméknek és nekünk egyidős lányunk van, 18 évesek. Az ő lányuknak egy éve van komoly kapcsolata. A mi lányunknak 4 hónapja lett egy barátja, mindent megbeszél velem a lányom. A lényeg, hogy a családi összejövetelen szóba került a lányok magánélete, unokatestvérem kifejtette, hogy arra neveli a lányát, hogy egy férfit szeressen egész életében, csak azzal szexeljen akihez hozzá is megy...stb. Ez rendben is van, senki nem szólt egy rossz szót sem, de unokatestvérem megkérdezte én hogy állok hozzá a témához, hiszen már a mi lányunknak is kapcsolata van. Én elmondtam a véleményem, hogy én boldog életet szeretnék a lányomnak, ezért sosem utalgatnék neki arra, hogy hozzámenjen az első szerelméhez. Ha visszaemlékszem 18 éves kori önmagamra, nem is tudtam igazán mi a szerelem, ennyi idős korban amit érez valaki, az inkább kíváncsiság, izgalom..stb. Én inkább arra tanítom a lányom, hpgy olyan fiúval veszítse el a szüzességét, aki szereti, tiszteli őt, akivel egy szép élmény marad majd örökre, hogy úgymond szeresse is majd a szexet, ne házastársi kötelességből tegye. A válasz erre az volt, hogy én meg a férjem riba*cot nevelünk a lányunkból. A társaság fele (kb anyuék, tesómék) velünk értettek egyet , a másik fele meg velük. Ti mit gondoltok a témáról? Nektek is ennyire rosszul esne ha a család előtt minősítenek mint szülőt? Én sem mondtam az ő neveléséről, hogy szerintem nevetséges, és arra nevelik a lányukat, hogy a nő teljesen rendelje alá magát a férfinak, és soha az életben ne élvezzen semmit, mert neki azt nem szabad.

2016. febr. 5. 12:36
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
70%

Igen, itt az a nagy gáz, hogy a lányotok nemi életét kibeszélitek a rokonság előtt. Teljesen mindegy, hogy a rokon általánosságban beszélt: nyilvánvaló, hogy az ember a nevelési elveit a saját gyerekén fogja gyakorolni.

Odáig helyesen cselekedtél, hogy nem szóltál hozzá, de a kérdésére válaszolhattad volna azt, hogy nevelési elveidet férjeddel kettesben vitatod meg. Vagy elviccelhetted volna azzal, hogy te arra neveled, hogy házasságban is csak gyereknemzés céljából szexeljenek, de akkor is csak sötétben és misszionárius pózban, szex előtt pedig mondjanak el 3 Miatyánkot és 5 Üdvözlégyet.

Írtad, hogy a családi összejövetelen szóba került a lányok magánélete (tehát a te lányodé is!). Megmondom őszintén, én azt se mondtam volna el, hogy neki 4 hónapja barátja van. Mert nem biztos, hogy ő el akarná mondani a plénum előtt, pláne, ha ilyen subribunkó is van a rokonok között, mint unokatestvéred.

Amúgy, eddig nem tudtad, hogy ilyen vonalas a gondolkodása? És hogy a sajátján kívül más véleményt nem fogad el? Én pl. pontosan tudom, a rokonságban kik előtt nem nyilvánítok politikai véleményt, pont azért, mert nem akarnék velük ilyen csúnya vitát.

2016. febr. 5. 13:56
 22/34 anonim ***** válasza:
76%

"Te se minősítsd őket! Az, hogy valaki egy férfival képzeli az életét, az miért elítélendő? És miért jelent rögtön alárendeltséget és cselédséget? "

Végigolvastam a kérdező hozzászólásait, nem volt bennük semmi minősítés vagy elítélés. Szerintem összekeverted őket mások hozzászólásaival.

2016. febr. 5. 14:20
 23/34 anonim ***** válasza:
54%
Bos, pontatlan voltam, végül is az utolsó mondatban kifejti a véleményét. De legalább nem a rokonság előtt tette.
2016. febr. 5. 14:27
 24/34 anonim ***** válasza:
82%
hát szerintem nem vagytok rossz szülők sőőt,de igenis kikerültem volna a témát igaz egyszer én is belekeveredtem hasonlóba. Kérdezték mikor szeretnék gyereket. Mivel én megszoktam hogy nálunk a családban mindenki őszinte ezért elmondtam a sógornőnek hogyan képzelem, mire felvágott hogy ő bezzeg 2 hét alatt hozta össze a babót. Azóta magamat okolom ha ez eszembe jut, hogy ki kellett volna kerülnöm a válaszadást és akkor nem húzná fel az orrát hogy ő milyen termékeny egy nő(ami már önmagában is vicc hogy ez neki a csúcs). Most már csak annyit tehetsz, hogy ha megint találkoztok és újra ezt felhozza közlöd vele, lehet hogy szerintük a lányod egy r.ibanc,de te benned legalább van annyi gerinc hogy többet nem teregeted ki a lányod nemi életét ami magánügy és nem azért szülted hogy mutogassad mint egy trófeát rajta nagy felirattal"még szűz"!, ennyi
2016. febr. 5. 14:33
 25/34 A kérdező kommentje:
Így utólag nagyon is bánom, hogy belekeveredtem, de nem tűröm, ha bántják a lányomat. Igazából mindenki tudja a családban, hogy kapcsolata van, meg azt is hogy ez az első kapcsolata, hiszen elmondta a nagyszüleinek, unokatestvéreinek...stb. Én kezdetben nem is szóltam semmit, de amikor már azzal jött, hogy az én lányom már biztos lefeküdt ennyi idő után a fiúval, mert én olyan szabadszelleműdn nevelem. Mondtam, hogy ezt nem fogom vele megvitatni, hpgy mit tesz a lányom, de ez és ez az álláspontom... már bánom, hogy folytattam az egészet, de ne minősítsen se engem, mint szülőt, se a lányomat, mint a gyermekemet.
2016. febr. 5. 14:43
 26/34 anonim ***** válasza:
80%
Már maga az elég gáz,hogy ezt kell taglalni úgy,hogy nincs ott a lányod,aki már FELNŐTT. Nem vagy ettől rossz szülő,de én biztosan beszéltem volna édesanyámmal,ha esetleg fülembe jutott volna,hogy erről beszélnek,hogy legközelebb legyen szíves megtartani a mondanivalóját,nem kell "megvédeni".
2016. febr. 5. 14:49
 27/34 A kérdező kommentje:
Nem jutott a fülébe, mi mondtuk neki. És ő örült neki, hogy megvédtük, mert már többször hallotta vissza, hogy az unokatestvérei (unokatesóm lányai) pletykálnak róla másoknak. A lányom azt is mondta, hogy megmondhattam volna ott mindenki előtt, hogy ő még szűz, s akkor talán leszállnának rólunk. Több ilyen eset is volt már a családban, de én mindig tűrtem, a lányomat is uszították sokszor ellenem, úgyhogy azért kicsit más itt a szituáció, mint más normális családokban.
2016. febr. 5. 15:00
 28/34 anonim ***** válasza:
76%
Legközelebb (már ha lesz ilyen) kérdezz vissza: "Oszt te meg a férjed eddig hányszor izgultatok rá valaki másra a házasságotok során, a túlzott prűdségetekből származó szürke hétköznapok hatására?" Aztán ha megjött a "mi sosem" válasz fordulj a férj felé: "No, az ő válaszát már hallottuk... a tied mi?"
2016. febr. 5. 16:04
 29/34 anonim ***** válasza:
38%

Kérdező!

Legutóbbi hozzászólásaid alaposan megdöbbentettek. Mármint az, hogy ilyen rosszindulatúak unokatesódék.

Egyetlen kérdésem van: Ha tudod, hogy ilyenek, miért tartod velük a kapcsolatot?

2016. febr. 5. 16:39
 30/34 anonim ***** válasza:
42%
Miért lenne baj ha 4 hónap után lefeküdne a barátjával? :D
2016. febr. 5. 16:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!