Szerintetek mi vezethet ahhoz, hogy egy gyermek megölje a saját szüleit?
Most itt van ez a kislány, aki halálra szúrkálta az anyját, de másokról is hallani ilyesmit. A szülök hibája is ez? Túl szigorú vagy túl engedékeny..melyik a nagyobb gond?
Apukám alkoholista, tönkre tette az egész gyerekkoromat, sose kaptam tőle dicsérő szavakat, csak pofonokat..mégse lettem volna soha képes megölni, de még gondolni se rá. Akkor ez a nő, akit a 14 éves lánya saját kezével ölt meg mit követhetett el? Tudom, hogy az indok az volt, hogy tiltotta a barátjától, de nem tudom elhinni, hogy bárki ezért öljön.
... ja, én meg elmondtam volna, hogy ezt meg azt miért nem tartok helyes, vagy épp szerencsés dolognak, de biztosan nem ítélkezek úgy egyetlen emberről vagy kapcsolatról se, hogy nem ismerem.
De ez egy részletkérdés, az konkrétan, több helyen megjelent, hogy anyuci a lányt általában a párkapcsolatoktól tiltotta.
#45, és? Vitatta ezt bárki is? Vagy mondta bárki is azt, hogy helyes döntés volt a késelés? Azért van a bíróság, hogy összeszedje a tényeket, meghallgassa a szakértőket, mérlegelje a körülményeket, és ítéletet hozzon a törvényes keretek között. X-szer leírtam, hogy én sem menteném fel, mert pedagógiailag nem helyes, ha egy tettnek nincs következménye.
Ettől még megértem a lény helyzetét is, és továbbra is fenntartom, hogy őt látom a első sorban áldozatnak az ügyben, elvégre is neki az egész életét fogja meghatározni egy 14 évesen indulatból, gyomorból hozott rossz döntése. (és a helyzetében én sem látom az igazán jó döntés lehetőségét a részéről, pedig hát rég voltam 14... és engem se egyszerű anyával vert a sors)
"őt látom a első sorban áldozatnak az ügyben, elvégre is neki az egész életét fogja meghatározni egy 14 évesen indulatból, gyomorból hozott rossz döntése"
Az anyjának is meghatározta egész további életét. Hogy élt még pár percet, pedig élhetett volna még 20-30 évet is.
67%-os, ne haragudj, de utolsó válaszod végén elszóltad magad. A saját sérelmeidet vetíted ki erre az anyára, ezért látod ennyire másképp, mint a többiek. Ez nem nekünk gond, legföljebb az internet névtelenségében elvitatkozgatunk veled. De neked lenne jobb életed, ha helyre tennéd anyukád hatását magadban - akár szakember segítségével. Ez még leendő párkapcsolatodban is sokat számítana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!