Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mi vezethet...

Szerintetek mi vezethet ahhoz, hogy egy gyermek megölje a saját szüleit?

Figyelt kérdés

Most itt van ez a kislány, aki halálra szúrkálta az anyját, de másokról is hallani ilyesmit. A szülök hibája is ez? Túl szigorú vagy túl engedékeny..melyik a nagyobb gond?

Apukám alkoholista, tönkre tette az egész gyerekkoromat, sose kaptam tőle dicsérő szavakat, csak pofonokat..mégse lettem volna soha képes megölni, de még gondolni se rá. Akkor ez a nő, akit a 14 éves lánya saját kezével ölt meg mit követhetett el? Tudom, hogy az indok az volt, hogy tiltotta a barátjától, de nem tudom elhinni, hogy bárki ezért öljön.

2016. febr. 3. 15:28
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/76 anonim ***** válasza:
28%
A hangos zizegés a fejében,az az ok! Annak a nőnek is több felnőtt gyereke volt, azok mégsem emeltek rá kezet, csak ez a 14 éves kis nokedli szurkálta meg, akkor csak nem az anya hibája.
2016. febr. 3. 15:32
 2/76 A kérdező kommentje:
Nem is azt mondom, hogy az anya hibája, de biztos, hogy aki ilyet meg tud tenni, annak oka van.
2016. febr. 3. 15:38
 3/76 anonim ***** válasza:
50%
Azért ez az anya hibája. Az hogy kinek mikor szakad el a cérna az egyéni tűrőképesség kérdése,de ha normálisan van nevelve akkor nem szurkál ok nélkül senki. Hacsak nem bizonyítottan elmebeteg.De akkor meg nem büntethető.
2016. febr. 3. 15:41
 4/76 anonim ***** válasza:
15%

Tv műsor, média nevelés.

Nem mindegy mit lát egy gyerek, és az sem hogy mire hajlamos.

2016. febr. 3. 15:42
 5/76 anonim ***** válasza:
32%

Mert manapság a gyerekek el vannak kényeztetve és nincs szülői szigor/tekintély!

Manapság ha erélyesebben szólsz a gyerekre egyből pszichológushoz akar menni,mert sérült a pici lelke,ha meg kap egy nevelő pofont akkor egyből gyámügy meg rendőrség jön.

Anno a suliban is más volt a helyzet,manapság meg,ha csúnyán néz a tanár az is baj.

Mondom ezt úgy,hogy még csak 24 vagyok.

2016. febr. 3. 15:43
 6/76 anonim ***** válasza:
87%

"Apukám alkoholista, tönkre tette az egész gyerekkoromat, sose kaptam tőle dicsérő szavakat, csak pofonokat..mégse lettem volna soha képes megölni, de még gondolni se rá. Akkor ez a nő, akit a 14 éves lánya saját kezével ölt meg mit követhetett el? "

- Te komolyan úgy másokat megérteni, hogy egyszerűen magadból indulsz ki? Másokat teljesen más dolgok motiválnak.

Egyébként nagyon kevés dolog derült ki a lány életéről, de az biztos az eddig kiderültek alapján, hogy a neveltetése nem segítette ahhoz, hogy egészséges személyisége fejlődjék ki.

2016. febr. 3. 15:45
 7/76 anonim ***** válasza:
43%

"Mondom ezt úgy,hogy még csak 24 vagyok."

- Elég szomorú, hogy ebben a korban már ilyenekkel jössz.

2016. febr. 3. 15:46
 8/76 anonim ***** válasza:
34%
elkényeztetett kis ribizli, akinek a kolbász a legfontosabb, és zavarta hogy őt nagy, felnőtt 14 évesként az anyja korlátozni akarta, hogy ne legyen a 16 éves, hat osztályt végzett, drogos kis kandúrjával. És az a felháborító, hogy csak 10 évet kaphat. Én minimum életfogytra küldeném.
2016. febr. 3. 15:51
 9/76 anonim ***** válasza:
16%
Egy lány nem lesz magától ilyen,az ilyet így nevelik ezt a példát látja otthon kezdetektől. Vagy az utca neveli, meg néha az otthoniak csak úgy üvöltve ütve "nevelik" és nagyjából letojják hová meg kihez jár, de ordítanak vele egy sort ha meglátják.
2016. febr. 3. 15:58
 10/76 anonim ***** válasza:
95%
Nem vagyok pszichológus, de szerintem ha valaki odáig eljut, hogy szándékosan gyilkol, akkor szinte mindegy, hogy ki az áldozat, egy ismerős, egy idegen vagy egy rokon. A gyilkosság olyan mértékű áthágása mindenfajta morális korlátnak, hogy nem az fogja visszatartani az elkövetőt, hogy "de hát az anyám". Ráadásul egy rokoni kapcsolatban iszonyú feszültségek gyűlhetnek fel az évek során, elég a GYK-n olvasgatni. Van, aki nyel, van, akiből kirobban... szerencsére utóbbi a kevesebb.
2016. febr. 3. 16:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!