Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mi vezethet...

Szerintetek mi vezethet ahhoz, hogy egy gyermek megölje a saját szüleit?

Figyelt kérdés

Most itt van ez a kislány, aki halálra szúrkálta az anyját, de másokról is hallani ilyesmit. A szülök hibája is ez? Túl szigorú vagy túl engedékeny..melyik a nagyobb gond?

Apukám alkoholista, tönkre tette az egész gyerekkoromat, sose kaptam tőle dicsérő szavakat, csak pofonokat..mégse lettem volna soha képes megölni, de még gondolni se rá. Akkor ez a nő, akit a 14 éves lánya saját kezével ölt meg mit követhetett el? Tudom, hogy az indok az volt, hogy tiltotta a barátjától, de nem tudom elhinni, hogy bárki ezért öljön.

2016. febr. 3. 15:28
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim ***** válasza:
52%
11!Hol van egy 16 éves srác a férfitól?Még igen messze.A lány többszörös aranyérmes küzdő sportóló,bizonyára van technikája lerugja.Nem avval van a baj,kamasznak meg is kell tiltani dolgokat.De azért az is beteges az egész lakás be van kamerázva.Beteges az is anya fészén az emlékoldalon a képek között van olyan is ahol apa képe van gyászkeretbe,szembe vele meg a lánya uyan avval a kerettel..A lány él.Nem halott.Nem védem a lányt egyáltalán,de azt sem tudhatjuk ez a vas szigor mennyire volt minden napos,és főleg milyen hosszú távon.Nagyon nem elképzelhetetlen anyánál sem volt rendbe minden.Hogy egy családon belül a 4 fal között mi zajlik soha nem fogjuk megtudni.Mert csak azt látjuk redezettek,normális az életvitelük.Ajton belűl meg dráma van
2016. febr. 4. 10:59
 32/76 anonim ***** válasza:
34%
Nem kéne még védeni is egy hülye gyilkost.
2016. febr. 4. 11:08
 33/76 anonim ***** válasza:
49%

#32, lehet, hogy számodra az újdonság erejével hat, de egy gyilkosnak is kijár a védelem és a tisztességes eljárás.

Egyébként meg, ahogy este már megállapítottuk itt, fikciókról beszélgetünk egy eset kapcsán, mert jelen pillanatban a valós tényeket még senki sem ismeri.

2016. febr. 4. 11:28
 34/76 anonim ***** válasza:
25%

31: "A lány többszörös aranyérmes küzdő sportóló"

No, ez megint olyan információ, amit eddig máshol nem olvastam.

Azt olvastam, hogy be volt kamerázva a ház, hogy a lányt ellenőrizhesse az anyja. A cikk utáni hsz-okban viszont valaki azt írta (tényként vagy csak saját véleményként?), hogy nem ezért volt bekamerázva a ház. Szerintem is logikusabb, hogy betörők ellen lehetett bekamerázva.

Szóval, még a tényeket is lehet annyira elferdített magyarázatokkal tálalni, hogy az anya valóságos viselkedését, gyereknevelési módszereit illetően nagyjából sötétben tapogatódzunk.

Sajnos a sajtótól messze áll az oknyomozó újságírás: a szenzációs cím a lényeg, és utána hányaveti, félretájékoztató szövegek szoktak következni.

Érdekes az is, hogy pszichológusok nagyon tudják szajkózni, hogy a gyerek első 2-3 évében szinte minden eldől, ami a jellemét illeti. Most akkor, ha 10 éves koráig (apja haláláig) megfelelően volt nevelve, akkor utána a gyász, és az esetleges anyai nevelési hibák hogyan tudtak volna 4 év alatt ekkora szörnyeteget csinálni a lányból?

2016. febr. 4. 12:02
 35/76 anonim ***** válasza:
32%

30! Igen, valóban mindenkiből ki lehet hozni az állatot, ez nem kétség, de vannak emberek akiknek ehhez semmi sem kell, minden körülmények között megvan az esély, hogy agresszívek legyenek. Az ilyeneknek semmilyen lényeges küldő behatás sem kell. Különben mi magyarázná a Hannibal Lecter típusú embereket. (Van valós alapja.)

Ismerem mindkét kísérletet. Az egyikben utasítást ad egy "felettes" személy a halálos áramütés megadására, (a holokauszt során elkövetett borzalmak kísérleti példája) és az emberek a felelősség "felettes" személyre való áthelyezésével megteszik amit kérnek tőlük.

A másiknál pedig a korlátlan hatalom hatására a börtönőrök lesznek kegyetlen állatok, de ha a lány példájánál maradunk, akkor pont, hogy a raboknak kellett volna állattá válniuk, ha rá akarnánk ezt húzni erre a történetre. De nem így volt.

Valószínűleg ez esetben nem állt fent egy tekintélyes felettes személy utasítása a lány tettére, és nem is bírt túl nagy hatalommal az anyja felett.

A két közismert és hírhedt kísérlet eredményeinek ellenére szerencsére az átlagember mégsem szokott a történetben szereplő borzalmat elkövetni.

De ez csak az én véleményem.

2016. febr. 4. 12:06
 36/76 anonim ***** válasza:
46%
#34 "Azt olvastam, hogy be volt kamerázva a ház, hogy a lányt ellenőrizhesse az anyja. A cikk utáni hsz-okban viszont valaki azt írta (tényként vagy csak saját véleményként?), hogy nem ezért volt bekamerázva a ház." - nem TÖKMINDEGY, hogy eredendően milyen célból - vagy épp milyen ál-indokkal -volt bekamerázva az a ház, ha egyszer be volt?
2016. febr. 4. 12:09
 37/76 anonim ***** válasza:
55%

#35 - persze, mert az átlag ember nem szokott extrém körülmények közé kerülni...

"de ha a lány példájánál maradunk, akkor pont, hogy a raboknak kellett volna állattá válniuk, ha rá akarnánk ezt húzni erre a történetre. De nem így volt." - ja, ehhez még kellett volna pár hét a kísérletből... de szerencsére időben leállították. De ugye az akció-reakció elv univerzális dolog. (úgyis, mint Newton 2. törvénye:))

2016. febr. 4. 12:13
 38/76 anonim ***** válasza:
32%
67%-os, jó hogy ennyire véded a lányt... csakhogy mint írtam nem volt olyan kis ártatlanka mint te hiszed. Ez nem az első eset volt, hogy pasit csempészett fel a lakásba, az anyjának is többször nekiment, volt hogy majdnem kórházba is juttatta a szegény kis áldozat. A kamerák meg a faluban élő, nem törvényes úton járó kisebbség miatt voltak felszerelve, akik már nem egyszer próbálkoztak kifosztani a házat.
2016. febr. 4. 12:58
 39/76 anonim ***** válasza:
27%
Azért megkéselni egy anyát, mert nem engedi, hogy a lánya, aki 2 kónapja töltötte be a 14. életévét, kufircoljon egy olyan 16 éves sráccal, aki 6. osztályba jár. Ez nem konzervatívság, vagy keménykezűség, egyszerű elvárás, hogy normális családban nem szexelhet a 14 éves lány kábítószeres retardáltakkal. Akármilyen büntetést is fog kapni, megérdemli.
2016. febr. 4. 13:18
 40/76 anonim ***** válasza:
56%

"csakhogy mint írtam nem volt olyan kis ártatlanka mint te hiszed. Ez nem az első eset volt, hogy pasit csempészett fel a lakásba," - ebben egy dolog a ciki, az, hogy csempésznie kellett...

"az anyjának is többször nekiment, volt hogy majdnem kórházba is juttatta a szegény kis áldozat." - érdekes, én ilyent egyetlen cikkben sem olvastam... mindamellett biztos vagyok benne - és többször le is írtam - hogy egy hosszú folyamat vezetett el idáig...

Miért van nekem olyan érzésem, hogy te itt semmi mást sem teszel, mint a saját értékrendedet igyekszel propagálni különböző sejtetésekkel?

2016. febr. 4. 13:29
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!