Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet csinálni egy ilyen...

Mit lehet csinálni egy ilyen nehéz felfogású, értetlen nagymamával, aki ennyire magasról tesz az én feltételeimre?

Figyelt kérdés

Az anyósomról van szó. Egy értetlen, erőszakos nő aki azt hiszi, ő mindent tud, csak mert felnevelt három gyereket. (Na mondjuk arról lehetne beszélni hogyan, mert két fia elég link alak lett, bár ez most mindegy..)

Van egy 6 éves lányom és habár nekem nem felhőtlen a viszonyom az anyóssal, ebbe a gyereket nem akartam bevonni, így hetente 2x suli után beugrunk hozzá egy-egy órára délutánonként (útba esik), valamint kéthetente a péntek-szombatot együtt töltik. Rugalmas vagyok, egyetlen kikötésem volt, mégpedig ne etesse szeméttel a gyereket. Anyósról tudni kell, hogy legalább 40 kiló felesleg van rajta és iszonyat egészségtelenül főz. Mi meg egészségtudatosan étkezünk, nem eszünk cukrot sem gabonát (értelemszerűen az ezekből készült ételeket sem) és tejből is csak a házi, friss VALÓBAN tejet fogyasztjuk, nem a bolti szutykot. Édességet a lányom boltit egyáltalán nem kap, csakis itthon készültet (egyrészt így tudom mi kerül bele, másrészt tök jó közös program együtt sütkérezni.)

Anyós emiatt mindig károgott de legalább nem avatkozott bele. Mostanáig! Mint kiderült ezen a hétvégén a gyereknek vett Kinder csokit, chipset, valami cukros üdítőt, ropit, reggelire meg nutellás kenyeret adott neki a bolti tejjel.

Iszonyat mérges lettem mikot ezt megtudtam, mondtam is hogy akkor ez volt az utolsó hogy látta a gyereket a felügyeletem nélkül és örüljön hogy egyáltalán még láthatja.

Miért ilyen tudatlan és erőszakos szinte minden nagymama?? Én sem eröltetem belé a salátát (pedig jót tenne neki!) akkor ő miért csinálja ezt? Mit lehet kezdeni egy ilyen emberrel? Legszívesebben soha többet nem mennék hozzá.

2016. jan. 26. 01:45
 81/100 anonim ***** válasza:
91%

76, ezzel csak az a baj, hogy a kérdező szándékosan túloz, próbálja mocskolni a mamát, miközben kiderült, hogy valójában csak annyi történt, hogy a mama megkínálta csokival a gyereket, amit az visszautasított. És most erre habzik a kérdező szája. Alapvetően persze igaz amit írsz, de itt annyira a ló túloldalán vagyunk, hogy már szinte nevetséges.

De egyébként is, gondolom a mama se 40éves már, az öregeket nagyon nehéz, ha nem lehetetlen megváltoztatni, pláne ilyen mélyen rögzült dolgokban, mint az ételek (persze vannak kivételek). Vannak az ilyenekre is megoldások, de az amit a kérdező csinál, az leginkább csak olaj a tűzre.

2016. jan. 26. 14:51
 82/100 anonim ***** válasza:
92%
Óóó hogy melyik kérdésre nem válaszoltál? Hát csak a leglényegesebbre! Mi a bajod? A gyerek nem ette meg a kínált nasit, tehát a gyerek is elég öntudatos, hogy tudja mi a jó neki, és a mama se erőszakos. Tehát mi a bajod tulajdonképpen?
2016. jan. 26. 14:54
 83/100 A kérdező kommentje:
#82, ajánlom figyelmedbe a #65ös hozzászólásom.
2016. jan. 26. 14:57
 84/100 anonim ***** válasza:
74%
Na látod, itt a probléma. Hogy "felszólítod" az anyósodat. Nem megkéred, nem megbeszéled. Tegye fel a kezét aki többszöri felszólításra nem direkt provokálna! (Már ha nem a katonaságnál, hanem egy családban vagyunk.)
2016. jan. 26. 14:58
 85/100 anonim ***** válasza:
81%
A 65ös hozzászólásból is csak az jön le, mint a többiből, hogy nem a kajával van itt a gond, meg a gyereknevelési elvekkel, csak egyszerűen nem csíped anyóst, és megy a cicaharc. Persze megint a gyerek issza a levét, akit undorító módon fegyverként használtok fel...
2016. jan. 26. 15:02
 86/100 A kérdező kommentje:
#84, épp a #65ös hozzászólásomban olvasható: "Mellesleg: ahogy írtam többször is, nem megszabásként működött ez eddig. Szépen megkértem én is és a fia is többször is, hogy ne csinálja ezt." TÖBBSZÖR! NORMÁLISAN! Meg lett kérve."
2016. jan. 26. 15:04
 87/100 A kérdező kommentje:
#85, na jó. Vegyél légyszi egy szövegértési készségeket fejlesztő munkafüzetet!
2016. jan. 26. 15:05
 88/100 A kérdező kommentje:

Segítek akkor mindenkinek! Ez a lényeg lányok: "De lényegében ez mind nem fontos, ami igazán bántó az a viselkedése, tökmindegy hogy a kajával kapcsolatban "lázad" vagy bármi mással.

De hogy akkor máshogy szemléltessem: ha mi katolikusok lennénk ő meg buddhista és azt erőltetné a lányomra mikor kettesben van vele, az elfogadható lenne?

Szerintetek tényleg normális az hogy valaki direkt azt csinálja amite megkérték hogy NE tegye?"

Főként az utolsó mondat. De akkor rendben, én csak szimplán utálom az anyósom. :)

2016. jan. 26. 15:07
 89/100 anonim ***** válasza:
49%
Én a kérdező felesleges hisztije ellen vagyok, de azért az már nekem is szembetünö hohy itt egyesek mennyire nem akarják felfogni amit ír :D
2016. jan. 26. 15:10
 90/100 anonim ***** válasza:
65%

"Szépen megkértem én is és a fia is többször is, hogy ne csinálja ezt." TÖBBSZÖR! NORMÁLISAN! Meg lett kérve."

"Anyós emiatt mindig károgott de legalább nem avatkozott bele. Mostanáig! Mint kiderült ezen a hétvégén"

Rendben, teljesen világos minden. Na legyen neked gyereknap, megyek kibontok egy szelet mérget. Ezek után jólesne.

2016. jan. 26. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!