Mit lehet csinálni egy ilyen nehéz felfogású, értetlen nagymamával, aki ennyire magasról tesz az én feltételeimre?
Az anyósomról van szó. Egy értetlen, erőszakos nő aki azt hiszi, ő mindent tud, csak mert felnevelt három gyereket. (Na mondjuk arról lehetne beszélni hogyan, mert két fia elég link alak lett, bár ez most mindegy..)
Van egy 6 éves lányom és habár nekem nem felhőtlen a viszonyom az anyóssal, ebbe a gyereket nem akartam bevonni, így hetente 2x suli után beugrunk hozzá egy-egy órára délutánonként (útba esik), valamint kéthetente a péntek-szombatot együtt töltik. Rugalmas vagyok, egyetlen kikötésem volt, mégpedig ne etesse szeméttel a gyereket. Anyósról tudni kell, hogy legalább 40 kiló felesleg van rajta és iszonyat egészségtelenül főz. Mi meg egészségtudatosan étkezünk, nem eszünk cukrot sem gabonát (értelemszerűen az ezekből készült ételeket sem) és tejből is csak a házi, friss VALÓBAN tejet fogyasztjuk, nem a bolti szutykot. Édességet a lányom boltit egyáltalán nem kap, csakis itthon készültet (egyrészt így tudom mi kerül bele, másrészt tök jó közös program együtt sütkérezni.)
Anyós emiatt mindig károgott de legalább nem avatkozott bele. Mostanáig! Mint kiderült ezen a hétvégén a gyereknek vett Kinder csokit, chipset, valami cukros üdítőt, ropit, reggelire meg nutellás kenyeret adott neki a bolti tejjel.
Iszonyat mérges lettem mikot ezt megtudtam, mondtam is hogy akkor ez volt az utolsó hogy látta a gyereket a felügyeletem nélkül és örüljön hogy egyáltalán még láthatja.
Miért ilyen tudatlan és erőszakos szinte minden nagymama?? Én sem eröltetem belé a salátát (pedig jót tenne neki!) akkor ő miért csinálja ezt? Mit lehet kezdeni egy ilyen emberrel? Legszívesebben soha többet nem mennék hozzá.
4-es vagyok. Az én gyerekem 3 éves koráig tejallergiás volt. Nyilván nem adtak a nagyszülők neki tejes dolgokat, de gondolom,ha nálatok is ez állna fent, akkor a nagyi nem h.lye,hogy ezzel tömje a gyereket.
De nem ez a helyzet, és tényleg nem értem,hogy kéthetente egy csokitól mi baja lesz. Waldorf ide vagy oda.
Én azt tudom, hogy az én tejallerigás fiam minden vágya az volt, hogy a Mikulás Kindercsokit hozzon neki. Addigra már szerencsére kigyógyult, így hozott neki. De a szívem szakadt volna meg,ha azt az egy nyomorult csokit sem adtam volna neki oda. Pedig mondom, napi szinten ő sem eszik édességet, mert nem igényli.És orrvérzésig én sem adnám, de azért a ló másik oldala sem jó.
A fiam normál oviba jár, és ott is van (köztük ő is) számos olyan gyerek, aki szökőévben egyszer beteg, pedig néha esznek fehércukrot, lisztet stb. Szóval nem hinném,hogy ez kizárólag ezen múlik. DE! Természetesen, az,hogy ki mit eszik, magánügy. Viszont a nagyit, aki részben szívességet tesz azzal,hogy "bevállalja" a gyereket két hetente, elég csúnya dolog ezért bántani. Nem is értem miért kell így túlfújni. Gondolom nem éhezik a gyerek, tehát ha nem kéri a nutellás kenyeret, akkor nem mondja azt a "kőszívű" nagyi,hogy akkor mást se kapsz...
Két tinédzser korú gyereket nevelek, szóval de, komolyan gondoltam, hogy minden kamasz olyan, amilyennek nevelik. :)
Nem tesz szívességet a nagymama kéthetente, nekünk sem szükségletünk, sem igényünk az, hogy ott legyen a gyerek. Ahogy az sem, hogy heti kétszer beüljünk hozzá délutánonként. Csak azért csináltam, hogy jó legyen a kapcsolata az unokájával, de ha ő ennyire magasról tesz bizomyos dolgokra én miért nézzem az ő érdekeit?
nézd kiscsillag igen a Waldorfban nincs beszabályozva a gyerek,de csak azért mert apuci-anyuci jól megfizeti(voltam már magánsuliban ahol a gyerek azt csinált amit akart hisz pénzes a fater), és az hogy nincs beszabályozva nem jelenti azt hogy kreatív lesz, hisz nincsenek kihívások elé téve ergo a NORMÁL életben a gyerek jól hasra fog esni, hisz nem ő lesz a csodagyerek.Rádöbben hogy ő nem is olyan fúú de jó és ettől összeomlik ebből is sokat láttam már.
ja és ha kivennéd a gyereket az aranyketrecből és egy sima suliba raknád hidd el rögtön elkapná az első betegséget.
off: igen a cukor méreg,de minden méreg a szervezet számára nagy mennyiségben, maga az élet halálos, ahogy mondani szokás, mert minden évben másra mondják ki hogy ártalmas.
Most a véleményem félretéve a dologgal kapcsolatban (mert nem értek egyet a kérdezővel, ennek ellenére), azt hiszem én értem, mit sérelmez. Azt, hogy a nagymamának meg lett mondva, hogy ezt és ezt nem ehet a gyerek - a mama pedig ennek ellenére, mintegy gyermeki dacból, mégis azt adott neki: ráadásul a felsorolásból úgy látom, elég sokat.
Ha édességet akart volna venni a gyereknek, megoldhatta volna, már akármelyik nagyobb boltban vannak ilyen speckó élelmiszerek. És most persze lehetne kifogás az, hogy drága.. Na persze, de a Kinder csoki, csipsz, ropi, üdítő is benne volt legalább egy ezresben, abból már akármilyen "mindenmentes" csokit/cukrot is tudott volna venni ha úgy van.
Az én anyósom, sőt néha anyukám is, olyan, hogy amit én nem engedek meg a gyereknek, azt ők csakazértis. És oké, hogy szeretetből, de ezzel igazából csak ártanak.
Nekem 12 éves a lányom, 10 éves a fiam. Otthon este 8 (hétvégén 9) után már nincs tv - a mamánál rendre 10-11ig tvznek, persze mama már olyankor alszik mert fáradt.. Ők meg ki tudja mit néznek. És amikor én otthon nem engedem nekik, akkor jön a szokásos szöveg, hogy de bezzeg a mamánál és ő sokkal jobb anyuka lenne, mint én.
Tanulással ugyanígy: vasárnap ebéd után fél óra pihi, majd tanulás és csak utána játék. Na mamánál nem. Ott ebéd után játék, ameddig csak akarják és nem egyszer volt már olyan, hogy este 6kor mikor hazahoztam őket, akkor kaptak észbe, hogy jjjahát, tanulni is kellene. Persze fáradtan már nem nagyon ment.
Úgyhogy abban egyetértek a kérdezővel, hogy ez, hogy a nagymama direkt mást csinál, mint ami otthon megszokott, az nem túl jó.
Kerdezo! Itt van:
"Anyos ez utan mindig karogott"... Te irtad nem en.
Mi lesz Waldorf utan? Hova fogod dugni, hogy meg csak normalis eletet Ne is lasson? Nekem aztan olyan mindegy, mentek vagy nem. Szerintem mama fel fog lelegezni, lesz egy kis szunete toled.
Mindegyik gyerekem így neveltem.
És nem értem hol éltek.. Ha kivinném közösségbe megbetegedne az első szellőtől? Miért, a suliban talán hermetikusan le vannak zárva egy steril környezetbe? Vagy feltételezésed szerint nem hordom játszótérre, nem jártunk baba-mama klubba, nem játszik a szomszéd vagy a rokon gyerekekkel, stb.? Azért mert magániskolába jár még nincs elzárva aranykalitkába, ne legyél már ennyire primitív.
Mindenki azt fizet meg amite kerete van, én is elkezdhetném szidni az állami ovikat, de nem teszem és más zsebében/pénztárcájában sem turkálok. Igen, megfizetem, mert nekem fontos hogy normális oktatást kapjon. Mellesleg nem tudom honnan szeded, hogy ott alacsony az elvárás és ha kikerül az életbe pofont fog kapni. Mert ha valaki nem 45 perces szakaszokban tanulja a 2x2t, később meg nem kell bemagolnia kibe volt szerelmes Petőfi meg Ady, akkor valóban életképtelen lesz. :)
Én inkább azt tartom fontosnak, hogy sok nyelvet tanuljon, jól, ne korlátozzák a kreativitásában és ne szorongva induljon el az iskolába. De hát kinek mi. Ha szerinted a kovalens kötéstől meg a Pitagorasz tételtől lesz valaki életképes, hát legyen.
A munkaerőpiac szerencsére rádcáfol.
Mellesleg: én nem vagyok beszűkült, tőlem MINDENKI azt eszik és azt ad a SAJÁT gyerekének amit csak akar. De azt hadd döntsem már el hogy én a sajátomnak mit adok. Aztán majd ha nagyobb lesz és úgy gondolja, akkor eszik máshogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!