Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet csinálni egy ilyen...

Mit lehet csinálni egy ilyen nehéz felfogású, értetlen nagymamával, aki ennyire magasról tesz az én feltételeimre?

Figyelt kérdés

Az anyósomról van szó. Egy értetlen, erőszakos nő aki azt hiszi, ő mindent tud, csak mert felnevelt három gyereket. (Na mondjuk arról lehetne beszélni hogyan, mert két fia elég link alak lett, bár ez most mindegy..)

Van egy 6 éves lányom és habár nekem nem felhőtlen a viszonyom az anyóssal, ebbe a gyereket nem akartam bevonni, így hetente 2x suli után beugrunk hozzá egy-egy órára délutánonként (útba esik), valamint kéthetente a péntek-szombatot együtt töltik. Rugalmas vagyok, egyetlen kikötésem volt, mégpedig ne etesse szeméttel a gyereket. Anyósról tudni kell, hogy legalább 40 kiló felesleg van rajta és iszonyat egészségtelenül főz. Mi meg egészségtudatosan étkezünk, nem eszünk cukrot sem gabonát (értelemszerűen az ezekből készült ételeket sem) és tejből is csak a házi, friss VALÓBAN tejet fogyasztjuk, nem a bolti szutykot. Édességet a lányom boltit egyáltalán nem kap, csakis itthon készültet (egyrészt így tudom mi kerül bele, másrészt tök jó közös program együtt sütkérezni.)

Anyós emiatt mindig károgott de legalább nem avatkozott bele. Mostanáig! Mint kiderült ezen a hétvégén a gyereknek vett Kinder csokit, chipset, valami cukros üdítőt, ropit, reggelire meg nutellás kenyeret adott neki a bolti tejjel.

Iszonyat mérges lettem mikot ezt megtudtam, mondtam is hogy akkor ez volt az utolsó hogy látta a gyereket a felügyeletem nélkül és örüljön hogy egyáltalán még láthatja.

Miért ilyen tudatlan és erőszakos szinte minden nagymama?? Én sem eröltetem belé a salátát (pedig jót tenne neki!) akkor ő miért csinálja ezt? Mit lehet kezdeni egy ilyen emberrel? Legszívesebben soha többet nem mennék hozzá.

2016. jan. 26. 01:45
 41/100 A kérdező kommentje:
#37, segíts, milyen nyelven írjam le neked, hogy a nagymama nem bébicsőszködött sosem? Nem azért van ott a gyerek, mert ne tudnánk máshogy megoldani, hanem mert a mama ragaszkodik hozzá.
2016. jan. 26. 11:41
 42/100 anonim ***** válasza:
93%
onnan tudom, hogy mi van a magániskolákban valójában mert édesanyám ilyen helyen tanár. Ha a gyerek nem tanulja ki az alapokat(történelem és egyebek) akkor csak szimpla szakma ember lesz mint ahogy az amerikaiak teszik ugyebár ott nem az a lényeg hol található Afrika, hanem az adott szakmára oktatják a gyereket, ez jó is, mert így egyrészt abban a szakmában nagyon jók lesznek és irányítható társadalmat hoznak létre, másrészt viszont végtelen primitív is lesz ettől a társadalom. Szerintem az ember a múltjának tudásával történelmével léphet a jövő felé, ez teszi azzá ami.Király ha a gyereked perfekt angol de a Dali névre azt hiszi egy hangfal és Adyról, meg azt hogy egy márka. okos sikeres,de műveletlen lesz akkor a gyerek juppijé :D
2016. jan. 26. 11:56
 43/100 anonim ***** válasza:
96%
és nem a magánsuli ellen vagyok ismerek nagyon jót is,de a Waldorf kifejezetten fárasztó elméletet képvisel, szabad elvűség semmi szabály, mert így fejlődik ki a gyerek:D ja és a befőtt teszi el a nagymamát.
2016. jan. 26. 11:59
 44/100 anonim ***** válasza:
96%

"Nem árt ám, ha kicsit nyitunk a világra és nem beszűkülve élünk!"

Ajánlom figyelmedbe ezt a kérdést Waldorf témával kapcsolatban. Érdekes válaszok vannak ott:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__iskola..

Csak hogy lásd, nem lesz attól csodagyereked, meg kis istenséged, mert Waldorfba jár. Sőt...

Mégiscsak az a bajod, hogy Kinder csokit meg nutellát adott a gyereknek.

Különben ennyivel elintézted volna a magyarázatot: "Mit tegyek, ha a mama nem tartja be a megbeszélteket, és olyannal eteti a gyereket, amit én nem engedek/akarok?"

A szeméttel való etetés meg... nem hiszem, hogy a mai világban olyan burokban tudnád tartani a gyereked, hogy nem találkozik ilyennel és ne hidd, hogy minden bio meg egészséges, amit annak hiszel (többek között iskolai/óvodai étkeztetés...)

Ismerek én is ilyen anyát mint te. Olyan kis éhenkórász a 4 éves kislány, hogy hihetetlen. Mindent "felzabál", ami épp az asztalon van. Keksz, ropi, bármi mű bolti dolog.

Ja, otthon tv sincs, mondanom sem kell, máshol fel sem lehet állítani a tv elől, olyan érdekes...

Úgyhogy ne gondold, hogy a te tiltásod mindenhova elér, és mindent felülír. És hogy annyira szuperjó anya vagy, hogy mindenkinek téged kellene követnie...

2016. jan. 26. 12:01
 45/100 anonim ***** válasza:
47%

40-es, nekem Tok mindegy ki irkal, a karogas ott van.

Na marmost ennyi kell csak ahhoz, hogy tudjuk, kerdezonek nem csak a kajaval van baja. Egy igazi sarkany.

Amugy en gyerekem is magan helyen volt 14 evig, Ki lehet fizetni, de nem kell az ingyen gyermekorzot a sarig szidni. Meg mindig azt mondom, jobb ha nem mennek.

2016. jan. 26. 12:03
 46/100 anonim ***** válasza:
84%
Amugy ha a gyerek annyira be van tanitva, miert ette meg a sz@@rt? Mert csoro 6 evesnek egyszeri alkalommal nagyon izlett.
2016. jan. 26. 12:05
 47/100 Költőnő? ***** válasza:
97%
egyszer egy kocsmában találkoztam egy ötven körüli nővel. Kinn dohányoztam, ittas volt, odajött dumálni. Eleve fura volt h egy 23 éves fickóval van, nadehát istenem. Ő egyébként egy elvált nő, akinek egy középiskolás fia van. A fia anyuka elmondása alapján nagy gitárművész. A gyerek jó eszű, jó jegyei vannak. Anyuka csinálja neki a házi feladatait, a beadandókat, h a gyereket ne kelljen elvonni a gitártól, merthát lehet h ő a következő Jimmy Hendrix. Anyuka szerint teljesen rendben van, h ő ül hajnalig a gyerek leckéje felett a gyerek helyett. Nem láttam értelmét pár kérdés után vitatkozni vele. Anyuka egy budapesti Waldorf iskola pedagógusa. No comment.
2016. jan. 26. 12:07
 48/100 A kérdező kommentje:

#42, (ugyan nem a kérdésemhez tartozik és kicsit eltértünk a tárgytól, de) Nem tudom honnan szeded, hogy ne tudná ki az az Ady vagy Dali. Ugyamúgy tanulnak mindent, amit a hagyományos iskolákban, csak máshogy. Nem leadják az anyagot a tanárok és aztán elvárják hogy magold be otthon, akár érted akár nem.

Tessék, egy kis segítség: "Az epochális tantárgyak közé az állami oktatásból ismert tárgyak, azaz a magyar nyelv és irodalom (írás, olvasás), a számtan és matematika, történelem, filozófia, honismeret és földrajz, természetrajz és biológia, fizika, kémia, formarajz tartozik. Emellett kertművelés, technológia órák is vannak."

Többi válaszolóknak: egy percig sem gondolom, hogy istenség lenne vagy hogy különb lenne mint a többiek, stb. Én nem is erőltetem rá másra az életmódunkat, csak annyit várnék el, hogy más se erőltesse ránk a sajátját. Pláne ne a nagymama és pláne ne a gyerekre és pláne ne úgy, hogy nem egyszer lett szépen megkérve.

2016. jan. 26. 12:07
 49/100 A kérdező kommentje:
#46, továbbra sem ette meg. De már nem tudom hogy fogalmazzak, mert itt nagyon sok embernek gondja van a szövegértéssel, úgy tűnik. Mindenesetre köszö öm a te hasznos hozzászólásod is, remélem szebb lett tőle a napod, hogy idefröcsöghettél.
2016. jan. 26. 12:09
 50/100 anonim ***** válasza:
71%

Draga, ha nem ette meg a gyerek, mit balbezol?

Miert ide irtad a kerdest, miert nem kertel szaktanacsot a waldorfi tanaroktol? Amugy, frocsog az any@@d. Igen, magan iskolaba es egyetem mellett azert a tarsadalomban megtanultam, hogy es hova kell elkuldte I egy ilyen okoskodni man ot mint Te vagy. Na jo, lapozok.

2016. jan. 26. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!