Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet csinálni egy ilyen...

Mit lehet csinálni egy ilyen nehéz felfogású, értetlen nagymamával, aki ennyire magasról tesz az én feltételeimre?

Figyelt kérdés

Az anyósomról van szó. Egy értetlen, erőszakos nő aki azt hiszi, ő mindent tud, csak mert felnevelt három gyereket. (Na mondjuk arról lehetne beszélni hogyan, mert két fia elég link alak lett, bár ez most mindegy..)

Van egy 6 éves lányom és habár nekem nem felhőtlen a viszonyom az anyóssal, ebbe a gyereket nem akartam bevonni, így hetente 2x suli után beugrunk hozzá egy-egy órára délutánonként (útba esik), valamint kéthetente a péntek-szombatot együtt töltik. Rugalmas vagyok, egyetlen kikötésem volt, mégpedig ne etesse szeméttel a gyereket. Anyósról tudni kell, hogy legalább 40 kiló felesleg van rajta és iszonyat egészségtelenül főz. Mi meg egészségtudatosan étkezünk, nem eszünk cukrot sem gabonát (értelemszerűen az ezekből készült ételeket sem) és tejből is csak a házi, friss VALÓBAN tejet fogyasztjuk, nem a bolti szutykot. Édességet a lányom boltit egyáltalán nem kap, csakis itthon készültet (egyrészt így tudom mi kerül bele, másrészt tök jó közös program együtt sütkérezni.)

Anyós emiatt mindig károgott de legalább nem avatkozott bele. Mostanáig! Mint kiderült ezen a hétvégén a gyereknek vett Kinder csokit, chipset, valami cukros üdítőt, ropit, reggelire meg nutellás kenyeret adott neki a bolti tejjel.

Iszonyat mérges lettem mikot ezt megtudtam, mondtam is hogy akkor ez volt az utolsó hogy látta a gyereket a felügyeletem nélkül és örüljön hogy egyáltalán még láthatja.

Miért ilyen tudatlan és erőszakos szinte minden nagymama?? Én sem eröltetem belé a salátát (pedig jót tenne neki!) akkor ő miért csinálja ezt? Mit lehet kezdeni egy ilyen emberrel? Legszívesebben soha többet nem mennék hozzá.

2016. jan. 26. 01:45
 61/100 anonim ***** válasza:
83%
nőként - akart lenni
2016. jan. 26. 14:03
 62/100 anonim ***** válasza:
94%

Ha mondjuk nem úgy adnád elő magad, mintha most ereszkedtél volna le a hegyről a kőtáblába vésett isteni kinyilatkoztatással, talán hallgatna is rád.

Próbáltál úgy beszélni vele, mint ember az emberrel?

2016. jan. 26. 14:03
 63/100 anonim ***** válasza:
86%

őszintén ha én 40-50 akárhány évig főztem valamit és a fiam egyszercsak egy új csaj miatt elkezdene megváltozni, aztán az évek múlásával az unokáimat is ilyen hülyévé nevelné agybajt kapnék, persze viselkednék és nem szólnék bele, viszont tuti nem főznék külön egy olyan hülyeségre amit nem azért csinálnak mert allergiás teszem azt a gyerek, hanem mert az egészségtelen(megjegyzem ami most az jövőre megint csudijó dolog lesz, szóval én ezt már évek óta nem veszem be). Ha tudod mit fog tenni az anyós akkor vigyél saját kaját és ne játsszál mártírosdit.

Fogadd el a gyereket tömni szeretné, mert több éves megszokást nem fogsz belőle kinevelni és őszintén én el sem várná hogy megértse/elfogadja. Apropó érdekes a férjed él és virul, pedig nem biokosztonj nevelkedett és értelmes pedig nem a Waldorf porontya, most akkor hogy is van ez? Sokkal jobb és elitebb/magasabb rangú suli van mint a Waldorf és az ételnek meg nem a minőségével van baja csak tudni kell mindenből a helyes mennyiséget fogyasztani, ha ezt nem tudod akkor nincs tovább miről papolni neked.

2016. jan. 26. 14:04
 64/100 anonim válasza:
94%
Kérdező! Te is biztosan kaptál 6 évesen csokit a nagymamádtól. Mégis ekkora idióta lettél. Úgyhogy a lányod is a nyomdokaidba léphet még ettől az egy hétvégi csokitól. Nyugi.
2016. jan. 26. 14:07
 65/100 A kérdező kommentje:

Lányok, nemár, nem érthetően írok vagy miért hánytok olyanokat a szememre amiket már megcáfoltam?

Legutóbb épp pár perce, idézem:

"Mellesleg: ahogy írtam többször is, nem megszabásként működött ez eddig. Szépen megkértem én is és a fia is többször is, hogy ne csinálja ezt." TÖBBSZÖR! NORMÁLISAN! Meg lett kérve.

Nem érzem, hogy baj lenne a stílusommal, sokakkal ellentétben én nem személyeskedem és még arra is normálisan tudtam reagálni mikor itt valaki szuperintelligensen elkezdett anyázni.

Ismétlem: nem érzem magam felsőbbrendűnek senkinél, egyszerűen csak nem tolerálom ha valaki tojik ah elveimre sőt direkt keresztbe is tesz.

A hipó egy sarkított valami volt amivel érzékeltetni próbáltam, mekkora hülyeség az hogy a saját házában azt csinál amit akar. Mellesleg a cukor neve nem véletlenül fehér méreg.

Alapanyagokat ugyan nem adok neki mikor nála van a lányom, de pénzt mindig hagyok ott neki. Mellesleg - ahogy egy korábbi válaszoló írta - ha csipszet, csokit, ropit, cukros löttyöket és nutellát venni van pénze, akkor nem tudom elfogadni kifogásként azt, hogy az egészséges termékek drágák. Egy zacskó csipsz 300 forint körül van. Nutella 600, de lehet rosszul emlékszem és simán több annál. Egy üveg fanta, kóla stb mennyi? Az is 300 forint felett van.

A lányom kedvenc málnás étcsokija 310 forint.. Csak az összehasonlítás végett.

De lényegében ez mind nem fontos, ami igazán bántó az a viselkedése, tökmindegy hogy a kajával kapcsolatban "lázad" vagy bármi mással.

De hogy akkor máshogy szemléltessem: ha mi katolikusok lennénk ő meg buddhista és azt erőltetné a lányomra mikor kettesben van vele, az elfogadható lenne?

Szerintetek tényleg normális az hogy valaki direkt azt csinálja amite megkérték hogy NE tegye?

Egy idő után elszakad az embernél a cérna és nem fog jópofát vágni hozzá.

2016. jan. 26. 14:15
 66/100 anonim válasza:
94%

Biztos szegény nagyi is örülne ha soha többet nem mennél hozzá :).. viszont az unokája miatt elvisel valahogy. Le a kalappal nagyi!

Magyarországon már alig lenne élő ember ha valóban ekkora károkat lehetne okozni egy kis kinder csokival meg chipssel.Nyilván nem egészséges, de nem is minden nap eszi a gyereked. Azért mert kap néha a nagyitól még egészséges ember lesz belőle. Ezt a hisztériát szerintem te sem gondolod komolyan. Nagyobb kárt okoz, hogy sétál egyet a szmogos városban, mint hogy életének 6 éve alatt kapott egy kinder csokit meg beleharapott a nutellás kenyérbe. :D :D :D Remélem te is érzed, hogy nevetséges vagy!

2016. jan. 26. 14:17
 67/100 anonim válasza:
93%

66-os vagyok, a vallásos példára: öcsém felesége zsidó származású. Az egyik mamánál Jézuska hozza az ajándékot karácsonykor, a másik mamánál nem.. Erre varrjál gombot! És senki nem veszi ráerőltetésnek, mindenki elfogadja, hogy más a kultúrája a két családnak, és mások a szokások.

Valamilyen szinten az étkezésre is lehet vetíteni, hogy elfogadóbb lehetnél. Írták már, hogy lehet hogy a mama nem tudja megvenni azokat az alapanyagokat. Vagy elfogadod, hogy ott mást eszik a gyereked, vagy vigyél neki enni/inni ha odamegy.

2016. jan. 26. 14:21
 68/100 A kérdező kommentje:

#63, abba ne menjünk bele hogy ő hogy nevelte a gyerekeit, ezt már a bevezetőben is írtam, mert nagyon rosszul jönne ki belőle.

#64, igen, kaptam, nekem lett is bajom tőle mert a szüleim is hasonlóan gondolkodtak. "Egy kicsi nem árt." Hát de, aki olyan, annak árt. Nem feltétlen azonnal, nekem sem kiskoromban lettek emiatt problémáim.

Ha a gyerek nagy lesz, majd eldönti mit akar enni, nem fogok beleszólni. Amíg az én felelősségem, addig igen.

A személyeskedésedre nem válaszolnék, téged minősít.

De igazábol úgy látom felesleges bármit is írnom mert kéééptelenek vagytok felfogni, hogy nem magával a kajával van elsősorban a problémám, hanem azzal, hogy DIREKT nem tartja tiszteletben a kérésünket és keresztbe tesz.

Ha ti megkértek valakit kedvesen hogy mielőtt bemegy a lakásotokba vegye le a cipőt ő meg dacból csakazértse veszi le, akkor mi az illető? Bunkó! Na! Anyós dettó. Nem a csokin kellene kiakadni, fától az erdőt tudjátok. De há ezen az oldalon akkor mindenki hagyná gondolom a valóságban hogy az anyós kénye-kedve szerint azt tegyen a gyerekkel amit akar. :D

2016. jan. 26. 14:23
 69/100 A kérdező kommentje:
#67, én meg írtam már, hogy hagyok ott neki minden alkalommal pénzt!
2016. jan. 26. 14:24
 70/100 anonim ***** válasza:
95%
Az oké, de ha ő nem így vásárol, nem így főz, akkor neki nem egyértelmű mit vegyen, mit csináljon, nem? Én sem tudnék paleo ebédet rittyenteni, most ezt csak példának írom, tudom, hogy írtad, hogy nem paleoztok... Esetleg ha részletesen elmondanád mi helyett mit használsz, hol vegye?.. vagy magát a kaját vinnéd?
2016. jan. 26. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!