Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg akkora kérés, hogy 18...

Tényleg akkora kérés, hogy 18 évesen zárat kapjak az ajtómra?

Figyelt kérdés

Olyan a házban az összes ajtó, hogy nem lehet őket bezárni, nincs kulcslyuk. Egyszerűen csak behajtani lehet őket, ami semmit nem ér.

A szobám pont úgy van, hogy bárki jön fel az emeletre, belát. Ráadásul hiába csukom be az ajtót, vagy a kutya rohan be 10 percenként, vagy a macska, esetleg anya.

Többször kértem már, hogy kaphassak zárat, mert ez így baromi idegesítő, hogy semmi privát szférám nincs.

Ráadásul lett egy barátom is, akivel itthon nem is lehetek emiatt, mert hiába csukom be az ajtót, a kutya jön utánunk, ugrik fel közénk az ágyra. Így itt sem alhatunk, mert azért na...

Anya meg csak azt mondja, hogy nem lehet zár, hiszen akkor hogy jönne be a szobámba, vagy az állatokkal mi lenne, képes lennék kizárni őket?!

De én már annak is örülnék, hogyha becsukhatnám úgy, hogy ne nyissa ki a legkisebb fuvallat.

Mielőtt jönnétek azzal, hogy nincs ilyenre pénzünk, megjegyezné, hogy nem anyagi az indok.

2015. dec. 7. 21:17
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:
64%

Nymous123, az én anyám is kopogás nélkül járt be, bezártam, akkor szidott.

S 40 év alatt nem szokott le róla...

S akik azzal jönnek, h menjen hotelba, meg ne mocskolja be: az fel sem merül, hogy nem csak emiatt kéne privát szféra?

2015. dec. 7. 23:25
 42/72 anonim ***** válasza:
92%

Elég humoros kis helyzet ez... Nos, azokkal nem vagyok, akik beszólnak arra, hogy egy lánynak 18 évesen barátja van és sértegetik.

De hogy ne tudjon valaki egy zárat, reteszt, riglit vagy bármit felszerelni, ha szüksége van rá... Ha végignézek az életemen, azért nálam bőségesen voltak ennél kicsit nagyobb kreativitást igénylő feladatok...

Az nem gond, hogy valaki nem ezermester, de valami extrém alapdolgot, mind csavarozás, meg lehet tanulni, ha nagyon, nagyon, nagyon kell... Előáll egfy helyzet, az ember megoldja, ezután okosabb, ügyesebb, több lesz... Valakinek ez az ék, a csavar beszerelése, nekem pedig pl. a fürdőszoba leburkolása (szép lett, pedig nem vagyok ügyes, de elég könnyű módszert sikerült találni rá). Érdekes dolog ám új dolgokat tanulni.

2015. dec. 7. 23:37
 43/72 anonim ***** válasza:
100%

Úgy látom, technikai ötletekben már bővelkedsz, mind a szokványos, mint a furfangos megoldásokat illetően, csak annyit tennék hozzá, hogy ha a szüleidbe annyi érzelmi intelligencia szorult, hogy 18 évesen nem hajlandóak neked ennyi privát szférát hagyni, akkor esetleg próbálkozhatsz azzal, hogy időnként berobogsz a szobájukban kopogás nélkül, amikor szeretkeznek, lehetőleg kutyástól-macskásból.

Én már a kiskamasz fiam vagy lányom szobájába sem mennék be kopogás és az azt követő "gyere/bejöhetsz" elhangzása nélkül, de nyilván nem vagyunk egyformák.

Az is simán el tudom képzelni, hogy anyukádék az esetleges teherbeesésed esélyeit próbálják azzal minimalizálni, hogy nálatok soha nem lehettek nyugodt körülmények között kettesben, mert bármikor rátok nyithat valaki, de szerintem értelmesebb dolog lenne a biztonságos védekezésről és egyebekről időben értelmesen és őszintén beszélgetni a gyerekekkel, és szülőként mindent megtenni azért, hogy mind tájékozottak, mint felelősségtudóak legyenek ilyen téren.

Ha marad a retesz, akkor sok sikert a felszereléshez! :-))

2015. dec. 7. 23:50
 44/72 anonim ***** válasza:
92%

Na kérdező, úgy látom egy retesz felszerelése túl bonyolult. :D Akkor ajánlok neked egy tuti megoldást, úgy hívják, hogy csavaros félfordító, tessék itt egy kép:

[link]

Ehhez se fúrógép, se csavarhúzó, semmi nem kell. Fogod, szépen beletekered az ajtófélfába, és amikor be akarod zárni az ajtót, egyszerűen ráfordítod. Nem kell ékeléssel vacakolni, semmivel, ráfordítod, és már kész is.

2015. dec. 7. 23:59
 45/72 anonim ***** válasza:
100%

Csavaros félfordító... Na ezt a kifejezést nem ismertem, csak ezért nem ajánlottam eddig. A páromnak pont ilyen volt az ajtaján, működött is remekül. Ennél egyszerűbbet igazán nehéz találni, illetve az ék egyszerűbb, de az simán elcsúszhat.

Persze csak normális, befelé nyíló ajtónál működik.

Amikor egyik szoba nyílik a másikból, akkor előállhat a fordított nyitás, de arra is volt már javaslat, a kampó a legegyszerűbb szerintem.

2015. dec. 8. 00:09
 46/72 anonim ***** válasza:
100%
Aki a koleszt javasolta, hogy majd ott lesz magánszférája, az amúgy járt már kollégiumban? :D
2015. dec. 8. 00:12
 47/72 anonim ***** válasza:
100%

"Csavaros félfordító... Na ezt a kifejezést nem ismertem, csak ezért nem ajánlottam eddig."

Hallod, ilyet mi is használunk, fürdőszobánál. :D De esküszöm neked, hogy 10 percig tartott, mire kikerestem, hogy hívják. :D Már annyira idegesített, hogy nem tudom a nevét, hogy csak azért is kerestem. :D De most ezt megjegyeztem: csavaros félfordító. :D

2015. dec. 8. 00:19
 48/72 anonim ***** válasza:
83%

No, hálistennek, ez a bonyolult műszaki probléma is megoldódott. Mégiscsak jó ez az oldal.:-)

Percek óta röhögök az egészen, nem hiszem el, hogy az okostelefonon felnőtt nemzedék ilyen végtelenül egyszerű dolgot nem tud megoldani. Az ajtó kiékelésére ráguglizás volt a csúcspont, most ez tényleg komoly?:DD

2015. dec. 8. 00:41
 49/72 anonim ***** válasza:
96%

Az én férjem nem egy ezermester, elég ügyetlen, és tudja is magáról, + van kézremegése is, de mikor tönkrement a lakásajtónk zárja, hát kicserélte pikk-pakk. Pedig életében nem csinált olyat.

De én is nekiálltam volna, ha ő nem boldogul, pofonegyszerű. Mai világban 1000 videó, képes leírás van a neten, azok alapján egy kisgyerek is megcsinálja, annyira szájbarágósak. (férjemnek mondjuk nem kellett segédlet)

2015. dec. 8. 01:05
 50/72 anonim ***** válasza:
86%
el se merem képzelni hogy szexelnek!!!!!
2015. dec. 8. 02:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!