Szülők, Ti örülnétek, ha így tudnátok meg az unoka hírét?
A tavasszal védekezés mellett terhes lettem, de sajnos elvetéltem, erről nem tud senki a legjobb barátnőimen és a barátomon kívül. Nem terveztünk babát ilyen hamar, de én pár nap alatt beleéltem magam az anyaságba és a barátom is örült. Engem nagyon megviseltek a történtek, pedig eltereltem a figyelmemet, még egy kiskutyát is kaptam a páromtól és teljesen úgy viselkedek vele, mintha ő lenne a gyerekünk. De tényleg...
Szóval újra szóba került közöttünk a babatéma és elhagytuk a védekezést és összejött a pici, most 11 hetes vagyok és úgy néz ki, minden a legnagyobb rendben, a barátom szülei már tudják is a hírt.
Arra gondoltam, hogy úgyis megyünk Karácsony másnapján a szüleimhez és az ajándékaik mellé vennék valami édes babaholmit, amit odaadnánk.
47, nem magyar diplomáim vannak :)
Nekem nagyon az az erzesem, hogy semmilyen diplomad sincs, hanem 19 evesen hozzamentel egy svajci oramesterhez es kitanultad a szakmat.
Azert nem jön ki a matek, mert 2 diploma meg külföldön is Bachelor FH 6-7 szemeszter vagy elötte vagy utana vagy közben gyakorlat ugyancsak egy fél év, A master fokozat még 3-4 szemeszter.
Summa summarum, egy diplomara rámegy minimum 4 ev!
2 diploma 2 X 4 ev = 8 év. Nos, van meg egy szakmad is, amiböl megvan a mesterid. Egy szakma kitanulasa 2-3 ev, ahhoz, hogy a szakmabol megcsinald a mesterit, ahhoz X evet kell, hogy a szakmaban dolgozzal, CSAK azutan teheted le a mesterit.
Igy mar joval atleptük a 10 evet.
Tudod, hazudni is tudni kell, mert könnyen leellenörizhetö.
"ha jol tanulsz mindenhol osztondijat adnak, ha mellette meg bent lakásos babysitter valaki, (...)"
Nah, most helyben lennenk! :-)
Tehat te is gyerek/gyerekek mellett tanultal. Mind a két diplomad ugy szerezted, hogy 2-3 gyerek huzta a szoknyadat.
Most akkor, ebböl a szempontbol mi a különbseg a saját vagy egy idegen gyerek között, ha még nincs meg a DIPLOMA?
... de, hogy ontopic is legyek, a Kerdezö lehet még akkor diplomas gyerek mellet.
Te, kedves svajci Orasmester, te is gyereket neveltel, miközben tanultal?
*mega grins*
Lassan, de biztosan kibujik a szög a zsakbol.
Nezd, nekem nincs diplomam, en mar 30 eve elek es dolgozok külföldön (s azt nem is rosszul) egy adag emberismeretre volt szerencsem szert tenni.
folyt. 'kimaratt'
Az meg kimardt a számításból, hogy végig'hur'tad fél Europat (Anglia, Belgium, Ausztria, Franciaorszag, Svajc) es a végén kiderül, hogy az az ingatlan nem is a Svajcban van, hanem Budapesten egy kis garzon lakas havi Ft 90K netto lakbér! :-)
jajj 53 :) 19 évesen kezdtem el egy kommunikácios foiskolát Londonban (3 éves volt és semmit nem ért) a 3. évben párhuzamosan kezdtem el az eredeti elképzelést megvalositani, ami egy muvészeti egyetem volt. elvégeztem az art directori képzést (egyébként ez meg francia diplomát adott, mivel francia iskola volt), amibol késobb mester diplomát csináltam Genfben.
utána félévre Belgiumba mentem, majd egy évre Ausztriába, de mivel a francia nyelv kozelebb áll hozzám, mint az angol, ezért Franciaországba mentem, ahol megismertem a férjem..idén januártol meg Svájcban élunk és dolgozunk. ja, még mielott belekotnél, igen a mesterdiploma 2 év volt, akkor még nem Svájcba laktam, hanem Genf tuloldalán Franciaországban. januártol lett munkahelyunk Genfben igy koltoztunk át.
a másik. nem, nem ugyanaz. ha a te gyereked, akkor neked kell fel kelni hozzá, ha beteg, ha éhes, ha fél egyedul, neked kell ellátni a családot..egy babysitter meg nem szoptatja meg anyuka helyett a gyereket, sot még csak a gyerek ágyába sem buj be megvigasztalni.. és nem foz 5 emberre vacsorát. családtol fugg, hogy mennyit kell dolgozni egy nap, illetve ha egyik nap kevesebb van, mikor potolja azt a sitter. nekem sose kellett rájuk foznom, veluk tanulnom, sot még csak iskolába se én vittem oket... 2 gyerek volt 3 éves és 8 éves.. és nem, nem rángatták a szoknyámat.
" ahhoz X evet kell, hogy a szakmaban dolgozzal, CSAK azutan teheted le a mesterit. "
jajj hát ezt csak utolag olvastam! gondolom igy már ez is világos, hogy leirtam, hogy reklámgrafikus vagyok.... tudod, ahhoz nem kell semmi, csak én, a programok, internet és a másik fél, aki fizet.
'53-as
idezlek:
"egy babysitter meg nem szoptatja meg anyuka helyett a gyereket, sot még csak a gyerek ágyába sem buj be megvigasztalni.. és nem foz 5 emberre vacsorát. családtol fugg, hogy mennyit kell dolgozni egy nap, illetve ha egyik nap kevesebb van, mikor potolja azt a sitter. nekem sose kellett rájuk foznom, veluk tanulnom, sot még csak iskolába se én vittem oket... 2 gyerek volt 3 éves és 8 éves.. és nem, nem rángatták a szoknyámat."
Magácska nagyon keveri a fogalmakat: 'bébiszitter', au pair, mother's help.
Mind más és más, azonban egyben megegyeznek, hogy mind a harom egy univerzalis feladat, ami heti 25-50 ora munkat foglal magaban + tulora.
E mellett neked, mikor volt idöd MÉG egyetemre/föiskolara jarni?
Egy nyelvtanfolyamra járás még benne van a pakliban, aztan slussz-passz!
Az mar mas lapra tartozik, hogy akar bébiszitter, akar au pair, akar mother's help (gyermekgondozonö) mindegyik csak X idötaramra szol, indenesetre nem több, mint 1 ev (!!!). Magacska meg 8 evet teccet tanulni a ket diplomaert, vagy mar a ket diploma is zsugorodott 1-re ? *g*
Hagyd abba a hazudozast, es az itelkezest a kerdezö felett es a kerdesere valaszolj.
A kerdes az volt, - emlekezetedbe hivnam, mert gyorsan felejtesz - "szülök, ti örülnetek, hogy igy tudnatok meg az unoka hiret?" es nem az, hogy 21 evesen szüljön-e vagy karriert csinaljon.
Van olyan nö is, aki hivatast erez az anyasag irant. A csalad, a gyerekek neki fontosabb, mint a 'make money', Geldverdienen, pénzkeresés, karrier.
Ezt igy kell elfogadni.
Sajnalom a Kerdezöt, hogy olyan hsz.-kat kell olvasnia, mint a tied es terhesen felizgatja magat, mikor már a baba miatt is nyugalomra lenne szüksege.
"Csicska remélem elkapsz valamit és megpusztulsz jólenne végignézni a haláltusádat"
Vajon egészséges lelkű az az ember, aki ilyenek ír ismeretlenül egy nőnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!