Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Így ki fog halni a családunk?

Így ki fog halni a családunk?

Figyelt kérdés
Nagyon nagy családom van, rengeteg unokatesóm, akik már mind felnőttek, sokan már önállóak is, vagy még csak most kezdik a saját életüket. Viszont a 10 unokatesóm közül csak egynek vannak gyerekei, és csak egynek van komoly, tartós kapcsolata. A többieknek se párja, se gyereke, senkije, pedig van, aki már eléggé benne van a korban, mert 30 elmúlt, de már hosszú évek óta nem volt rendes párkapcsolatuk. Én is ezt a tábort erősítem sajnos. Más családokban is ez a helyzet, vagy csak a mi családunk ilyen? Egyelőre úgy néz ki, hogy egyáltalán nem lesznek unokák, azon a két gyereken kívül.

2015. júl. 26. 12:59
 1/10 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez a helyzet, de véleményem szerint ez előbb-utóbb változni fog.
2015. júl. 26. 13:12
 2/10 kittikehh00 ***** válasza:
100%
Nekem az ugyanannyi éves az unokatesóm, (37 éves) és nemrég szülte meg az egyik fiát. Szóval még ráér pár évet várni szerintem.
2015. júl. 26. 13:18
 3/10 anonim ***** válasza:
Hát, ez azért nem ilyen egyszerű, de tény, hogy idővel komplett családok is el tudnak tűnni. De ez nem egy-két év alatt, hanem száz évek alatt történik.
2015. júl. 26. 13:20
 4/10 anonim ***** válasza:
89%
De ez miért baj? Ezen a nagypapák szoktak parázni, akik nem tettek le semmit az asztalra.
2015. júl. 26. 13:35
 5/10 anonim ***** válasza:
Már vastagon jönnek a helyettesek.
2015. júl. 26. 13:46
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit más világot élünk, mint mondjuk 50 évvel ezelőtt. Akkoriban a nők általában 20 évesen már anyák voltak, és a férfiak is ritkán voltak nőtlenek 30-on túl.

De azóta sokat változott a társadalmunk. A családalapítás és gyerekvállalás ideje jócskán eltolódott. 50 éve egy 18 éves már készen állt arra, hogy önálló életet kezdjen. Ma egy 18 évesnek ritkán van végzettsége, és ma már mindenki az önálló egzisztenciát igyekszik megteremteni, ma már ritka, hogy 3 generáció egy fedél alatt éljen. Egy átlagos ember 20-25 éves, mire el tud kezdeni dolgozni.

A másik dolog, hogy nincs mindenkinek szerencséje a szerelemben. Az is sajnos igaz, hogy régen bizony sokan megalkudtak egy rosszabb párkapcsolattal, csak hogy ne maradjanak egyedül.

30 évesen még semmi nincs veszve. Van olyan haverom, aki 40 évesen alapított családot, és most már a 3. gyereknél tartanak. Arról beszélni, hogy kihal a család, meg hogy nem lesznek unokák, még roppant korai.

2015. júl. 26. 13:53
 7/10 anonim ***** válasza:

Szerintem a gyerek vállalás meg a párkapcsolat mindenkinek magánügye.

Ha nekik nem kell mert így boldogok ö dolguk.

Lehet neked fura, de nem mindenkinek a reprodukció az életcélja.

2015. júl. 26. 17:41
 8/10 anonim ***** válasza:
10 unokatesóból mondjuk érdekes hogy csak 1-nek lett gyereke. Szerintem se a reprodukció a nagy kollektív életcél amit mindenki kövessen de meglepő hogy ennyi embernél ez így alakult. Egyébkénta az elmúlt 30 éves, még nőnél sem jelenti azt hogy minden veszve. Nagyon sok nő 36-38-40 évesen szüli meg az első gyereket, és vagy egy gyereke lesz, vagy nagyon nagyon gyorsan még gyorsan egy másodikat. Férfiaknál meg még 0 40-45 se ritka arra hogy családot alapítson. Egyre törekedj: éld úgy az életed ahogy a te belső értékeid diktálják. Ha vágysz családra, fektess bele több erőt hogy ez az álom valóra váljon, ha meg nem, akkor tarts ki amellett hogy neked úgy jó ahogy van. Kihalhat a családotok, de ez még egyáltalán nem biztos.
2015. júl. 26. 18:02
 9/10 anonim ***** válasza:

van gyerekem, szeretem is, ugy altalaban a gyerekeket is, abszolut gyerekparti vagyok, nade komolyan, hol szempont az hogy csinaljunk gyereket mert kihal a csalad?

Ugyan kit erdekel ez a resze?

2015. júl. 27. 07:29
 10/10 A kérdező kommentje:
Nem azért töprengek ezen, mert a reprodukció a legfőbb életcélom. Inkább haljon ki egy család, minthogy boldogtalanul éljenek. Nekem csak az a bajom, hogy tudom, hogy a legtöbb unokatesóm vágyik egy társra, csak nem jön össze nekik már nagyon régóta. És durva, hogy mindegyikünkkel ugyanez történik, mintha valami átok lenne a családon. Ráadásul a szüleik is szomorúak, sajnálják őket és azt is, hogy nincs unoka. Tudom, más világot élünk, kitolódott a családalapítás időszaka, de már olyan régóta nem jön össze semmilyen párkapcsolat senkinek, megalkudni meg persze senki nem akar.
2015. júl. 27. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!