Szülők, Ti örülnétek, ha így tudnátok meg az unoka hírét?
A tavasszal védekezés mellett terhes lettem, de sajnos elvetéltem, erről nem tud senki a legjobb barátnőimen és a barátomon kívül. Nem terveztünk babát ilyen hamar, de én pár nap alatt beleéltem magam az anyaságba és a barátom is örült. Engem nagyon megviseltek a történtek, pedig eltereltem a figyelmemet, még egy kiskutyát is kaptam a páromtól és teljesen úgy viselkedek vele, mintha ő lenne a gyerekünk. De tényleg...
Szóval újra szóba került közöttünk a babatéma és elhagytuk a védekezést és összejött a pici, most 11 hetes vagyok és úgy néz ki, minden a legnagyobb rendben, a barátom szülei már tudják is a hírt.
Arra gondoltam, hogy úgyis megyünk Karácsony másnapján a szüleimhez és az ajándékaik mellé vennék valami édes babaholmit, amit odaadnánk.
Több okból sem.
A babaholmi a nagyszülőknek teljesen felesleges. Inkább giccses kategória, mint aranyos.
Másrészt rosszul esne, hogy a lányom nincs bizalmas viszonyban velem:
"A tavasszal védekezés mellett terhes lettem, de sajnos elvetéltem, erről nem tud senki a legjobb barátnőimen és a barátomon kívül."
Barátnőknek elmondod, a saját szüleidnek nem.
"most 11 hetes vagyok és úgy néz ki, minden a legnagyobb rendben, a barátom szülei már tudják is a hírt"
Anyós/após jelöltnek elmondtad, a saját szüleidnek nem.
Mint hasonlón átment lányos anya, mondhatom neked, hogy nekem nagyon rosszul esett volna, ha a lányom a barátnőivel és a barátja szüleivel megosztja ezeket, de velem nem. Volt vetélése a lányomnak, tudtam a terhességéről és a vetélésről is, de vagyunk olyan viszonyban, hogy nekem hamarabb elmondta mindkettőt, mint a barátnőinek, vagy az anyós jelöltjének.
Te most 11 hetes terhes vagy, karácsonykor már 15 hetes leszel, de inkább látványos, "nagy bejelentést" akarsz tenni, mintsem megosztanád az örömhírt a szüleiddel.
"mennyi ősz hajú anyuka-apuka van, sokszor el sem lehet dönteni, hogy szülő-e, vagy nagyszülő. Röhejesek, komolyan."
:-))))
D'accord!
... vagy addig várnak, míg lejárt a biologiai órájuk, azután + már nem, vagy nehezen esnek teherbe.
Nagyon gonosz hozzász´lások születtek itt. A legtöbbiböl csk úgy árad az irigység.
Én saját magam szereztem meg azt amim van. Nem kaptam pénzt, nem örököltem. Férjem sem. Szegények voltunk, mint a templom egere. Ha, nem volt zsé, akkor csak a bankba mehettem kérni.
Ennek ellenére, en nem irigykedem és nem is irigykedtem senkire, akinek a szülök segítettek, vagy örököltek.
Én azzal 100% elégedett vagyok amink van.
37 eves voltam, mikor végre lejart a hitelünk es meglett a biztos háttér.
Ennyi idösen, viszont már öregnek éreztem volna magam gyereket szülni. En 49 eves vagyok, a lanyunk 23 evesen szült, en szinten 21 eves voltam, mint a Kérdezö, mikor szültem.
Diplomam nincs, lányunknak sincs, de mind a ketten értekes emberekké váltunk a társadalom számára. Az anyanyelvünkön kivül két másik nyelvet is beszélünk folyékonyan, tárgyalóképes szinten. Az általános müveltség területén sincsenek deficitjeink, ha van akkor azt pótoljuk olvasással.
Erre miert nem lehet büszkének lenni, csak a diplomára?
ha te buszke vagy rá szived joga.
ez egy olyan ordogi kor, hogy azok a szulok buszkék az "ilyen" lányukra, akik hasonlo "karriert" futottak be..hasonloan tanulatlanok..és érettségin kivul semmijuk sincs.
én is 3 nyelven beszélek, két diplomám van és egy svájci mester diplomám, van egy házam, egy autom, 19 évesen kulfoldre mentem (szuloi segitség nélkul, sot még olyan se volt, h eltartott volna más). 29 évesen szultem. van egy fiam. én erre vagyok a buszke és a családom is. de arra, hogy valaki 21 évesen......szét tudta tenni...hát na....
A kedves scajci Oramesternek,
idezek:
"én is 3 nyelven beszélek, "
- mind a 3 nyelven CSAK bullshit'et mondhatsz
"két diplomám van és egy svájci mester diplomám,"
- ez is csak arra bizonyitek, hogy valaki jol tud magolni, de szamitogep nelkül meg osztani sem tud, es a diplomat veszi a müveltseg mercejenek. Te vagy a legjobb pelda arra, hogy valaki szert tehet magas szakmai tudasra, de az egyén bunko marad, mert azt, hogy egy embert, emberkent lassa es ne alacsonyrendübbnek önmaganal, nah azt nem adtak a diplomaval.
"van egy házam, egy autom, 19 évesen kulfoldre mentem (szuloi segitség nélkul, sot még olyan se volt, h eltartott volna más)."
Amig az okleveleket gyüjtötted, addig nem ettel, nem laktál, nem ruhazkodtal. Ha, heti 2X 8 oraban dolgoztal volna a Studium mellett (mert ugye ez az az idö, ami nem megy a tanulas rovasara) akkor ennyi penzböl, még a Svajcban sem tudtad volna magadat fenntartani.
Van ket magyar diplomad de 19 evesen külföldre mentel, es ott szereztel x szakmabol egy mesterit.
Valahogy nem jön ki a matek! :-)
"ez egy olyan ordogi kor, hogy azok a szulok buszkék az "ilyen" lányukra, akik hasonlo "karriert" futottak be..hasonloan tanulatlanok..és érettségin kivul semmijuk sincs."
Vagy csak egyszerűen elfogadják a gyereküket olyannak, amilyen, és nem a saját ideáikat akarják ráerőszakolni. Nekem speciel mindkét szülőm diplomás (nem egy, hanem több), szakmájukban elismert emberek. Nekem fiatalon lett gyerekem, és örültek neki. Annak is örültek, hogy van szakmám, van munkahelyem, onnan mentem gyed-re. És annak is örültek, hogy gyerek mellett szereztem még egy szakmát, meg diplomát. Vagy nem tudom, te hogy gondolod, gyerek után már meg is áll az élet? Én sose gondoltam rá így, valószínűleg pont azért, mert még fiatal voltam, és simán volt kapacitásom arra, hogy többfelé figyeljek. Most kezdem a második diplomámat, gyerek és munka mellett, mert miért is ne? Szerintem én egész életemben tanulni fogok, mert szeretek, és mert sok minden érdekel. Na persze aki gyerek után begubózik, annak biztos hihetetlen, hogy valaki ezek után is fejleszti, képzi magát.
"Nekem fiatalon lett gyerekem, és örültek neki."
Biztos akkor is örültek volna neki, ha saját magad nem tudtad volna eltartani, a barátod tett volna a segged alá mindent, akivel épphogy pár éve voltál együtt, és a segítsége nélkül mehettél volna a szülőkhöz kuncsorogni - ugyanis a kérdezőéknél ez a helyzet...
Nem értek itt pár válaszolót... Honnan veszitek ti, hogy a szüleim "pénzelnek" (mifelénk támogatásnak mondják, de hát ki mit hoz magával)?
És ha örököltem több ingatlant, akkor annak már kevesebb az értéke, mintha én dolgoztam volna meg érte?
Néhány válaszon teljesen meglepődtem. Attól, mert ti bunkóztok, a baba a hasamban marad, nem fogom elvetetni, mert pár válaszoló szerint ez hülyeség.
47, nem magyar diplomáim vannak :) mint mondtam 19 évesen kulfoldre mentem Angliába, majd Belgiumba, Ausztriába, Franciaországba és végul Svájcba kotottem ki. itt mentem férjhez és itt csináltam meg a mestert.
nem jon ki a matek? na miért nem? ha jol tanulsz mindenhol osztondijat adnak, ha mellette meg bent lakásos babysitter valaki, akkor a pénze is megmarad meg az orákat is fel tudja ugy venni, hogy mindenkinek jo legyen. Budapesten van ingatlanom, ami ugye nem nagy szám..mert nem 300-700 ezer euro egy ház, egy lakás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!