Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám miért nem akar venni...

Anyukám miért nem akar venni semmit az első unokájának?

Figyelt kérdés
Anyósom már a szülés előtt 2 hónappal vett mindenféle cuccot, ahogy a nagynéném, Keresztanyam, sogornom és a húgom is. Közben én is vasarolgattam és velem egyeztettek, hogy mire van még szükségem. Én mindennek örültem, bármit is kaptam. Jól esik az ilyen gondoskodás. Anyu ezzel szemben a kezembe nyomott múltkor 5 e ftot, hogy vegyél, amit akarsz. Nem tudom elmondani milyen érzés volt, de olyan talán, hogy nem akar lemaradni ajandekozasban a többiektől, viszont energiát és időt sajnál arra, hogy az 1. unokájának kiválasszon 2 darab rugit. Kérdeztem tőle, miért nem te veszel neki vmit, az sokkal személyesebb, minthogy én, és később elmondjuk, na ez a mamatol van. De úgy tűnt letojja az egészet :( Amúgy sokat segít nekem, jóban vagyunk, párommal is kijonnek. Ezért nem értem ezt az érdektelenséget. Közben anyós meg a 25. bodyt hozza, pedig neki már az 5. unokája lesz. Egyébként anyagi gondjaik nincsenek, ahogy nekünk sem, szóval nem rájuk testálom a kelengyét. Csak ez a hozzáállás zavar.
2015. nov. 6. 08:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/76 anonim ***** válasza:
83%

Ne haragudj kérdező, hogy ezt megkérdezem, de elolvasva az összes kommented:

Te mire vállaltál gyereket?

Mert tudod nem a rokonságnak a feladata a TE gyerekedet felruházni, nem másnak a dolga a TE gyerekednek megteremteni az anyagi dolgokat! A kommentjeidből alapba úgy jön le, hogy kaptál már sok mindent, de neked ez nem elég, te sorolod, mi kéne még, mit nem kaptatok még meg.

Hát már ne haragudj, de rohadt önző vagy! Egyrészt a szeretet nem az anyagiaktól függ. Másrészt a szülők (anyuka és apuka, slussz!) feladata megteremtenie a gyereknek a minimumot, megvenni a dolgokat, és nem a rokonságnak.

Nem, nem vagyok irigy, de szerintem felháborító, hogy nyavalyogsz azért, mert anyud nem vett a babádnak egy 200. rugdalózót vagy 300. cumit. Szerinted egy normális, átlagos, és NEM FELSZÍNES embert érdekel az, hogy a te gyereked kitől kapta a cumiját? Mert szerintem nagyon nem. Nekem is mesélte az egyik ismerősöm, hogy igen, a babája a sapkát XY-től kapta ám! Igen, és? Boruljak hasra?

Ne haragudj, de az értékrendeddel nagyon nagy probléma van, és szerintem ettől óvd meg a gyereked. A szeretetnek semmi köze az anyagi javakhoz. A rokonságnak és anyukádnak meg legyél hálás, hogy ilyen sok mindennel segítenek téged, mert ez bizony szép kis támogatás. Anyud hozzáállása teljesen korrekt, a te hozzáállásod az, ami felettébb zavaró.

Lepontozhatsz nyugodtan, csak ne feledd: ha a gyereked szeretetét is anyagiakkal akarod megvenni, akkor annak nagyon csúnya vége lesz. Ismerek ilyen gyereket. Ha valamit nem kap meg, hisztizik, nekimegy az anyjának, ha meg megkap valamit, akkor meg dörgölődzik, mint egy kiskutya. Nagyon anyagias gyerek lett belőle, és az életben iszonyat pofára fog esni.

Elrettentő példa.

2015. nov. 6. 21:13
 72/76 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mit pörögsz itt kérdező, mint egy Teréz anya, de anyukád hozzáállása teljesen korrekt. Inkább pénzt ad, mert nem akar olyan cuccot venni, amiből esetleg van már 100 vagy talán nem használjátok. A pénz is ajándék, azért is megdolgoztak. Ha meg nem a tárgyak értékéről van szó, akkor mi a probléma?

Ha ez neked ilyen rossz hozzáállás, akkor tipikusan te is olyan anyuka vagy, aki azt hiszi, hogy szülés után az egész rokonság mindennapjainak a te gyereked körül kell forognia.

Majd ha kimennek belőled a hülye hormonok, akkor majd talán tisztábban fogod látni a dolgokat, és belátod, hogy anyukád teljesen korrektül állt hozzá a dolgokhoz.

2015. nov. 6. 21:22
 73/76 anonim ***** válasza:
12%

nem vagytok normalisak. mit kell azon kiakadni hogy kap dolgokat a csaladjatol?? irigyek vagytok a cumisuvegekre?:) mar szegeny not sertegetitek hogy milyen egy szr anya.. teljesen elment az eszetek! nem lehet megerteni hogy nem az a baja hogy nem kap eleget? hogy nem az a baja hogy nem eleg az 5000ft? alazzatok mar porig szerencsetlent csak mert ti vagy az afrikaiak rosszabbul elnek!

kerdezo; szerintem nem kell errol az anyukaddal beszelned, szerintem csak arrol van szo, hogy nem erti meg hogy inkabb erzelmi jelentossege van a "rugik"nak, ha veled van es tamogat biztosan nem "toj le" ;)

2015. nov. 7. 08:50
 74/76 anonim ***** válasza:
92%
Jézusom...Első oldal 3.válasza volt az enyém.Azóta komolyan 8 oldalon kell taglalni,hogy a kérdező a bolond?90%-ban egyetértett mindenki,a maradék 10% kb.olyan IQ-val van megáldva,mint maga a kérdező.És igen,sajna az ilyenek esnek teherbe leghamarabb.
2015. nov. 7. 09:10
 75/76 anonim ***** válasza:
33%
Haha, utolsó, es ezert jöttél ide a 8. Oldalra, hogy mások IQ-Ja fölött itelkezz? Van humorérzéked.
2015. nov. 7. 10:53
 76/76 anonim ***** válasza:
51%
Nézd el a földi halandóknak, hogy a te bölcs 3. sz. kinyilatkoztatásod után hozza merészeltek szólni.
2015. nov. 7. 10:55
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!