Anyukám miért nem akar venni semmit az első unokájának?
"A pénz nem ajándék. Az pénz."
Mikor elkezdtem olvasni a kérdést, azt hittem tényleg nem ad semmit.
Ne haragudj kérdező, de szerintem nagyon rosszul látod. Egyrészt nem mindenki szeret vásárolni. Attól még ugyanúgy várja az unkáját, írtad is, hogy sokat segít.
Másrészt el fog jönni az az idő, amikor örülnél, ha inkább mindenki a kezedbe nyomnám a pénzt, aztán azt veszel belőle, amire tényleg szükség van.
Pl. Az én anyukám meglátott az egyik katalógusban egy csini-mini szép kék overált, és az sem tartotta vissza a vásárlástól, hogy elmondtam neki, a gyerek már rég kinőtte ezt a méretet. Egyszer nem bírtam ráadni, de a mamának tetszett.
Vagy itt a karácsony. Szerintem megint egy szatyornyi olyan műanyag játékot fogunk kapni a családtól, rokonságtól, aminek a fele maximum 3 hónapon belül a kukában landol, mert eltörik, széthullik...stb.
Nem jobb, amikor az ember arra költi a pénzt, amire akarja, és amire szüksége van. Szerintem a pénz a legnagyobb ajándék egy fiatal gyerekes családnak. Elég anyagiasan hangzik, de valahol igaz. Úgyis a gyerekedre költöd, nem magadra.
Igen valóban nem a gyerek sérül, ha nem a mamatol kapott pizsamaban flangal. Ez kifejezetten rólam szól és az én erzéseimrol! Hogy nekem bántó. Letojom, hogy csak 5e. Lehet tényleg nem állnak úgy, ezt nem tudom megítélni, de eddig nem láttam, hogy bajok lennének pénzügyi téren.
A párommal tényleg jól kijonnek, anyunak nincs fia, ezért párom helyettesiti. Vagyis olyasmi a viszony. Semmi konfliktus nincs kettejük közt.
Köszönöm a valaszaitokat!
Az első két oldalnál többet nem volt türelmem elolvasni.
Szerintem nem a hozzászólók fröcsögnek, hanem te. Arra kéne gondolni, amit írtál is, hogy anyukád sokat segít, a férjeddel jóban van (hatalmas dolgok!).
A pénz pedig sokszor a lehető legjobb ajándék.
Nem lehetne, hogy anyukád jó tulajdonságaira koncentrálj?
Azt az érvet meg végképp nem értem, hogy "később elmondjuk, na ez a mamatol van". Mi, a rugdalózó? Azt nem feltételezed, hogy később majd kap ajándékot tőle?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!