Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám miért nem akar venni...

Anyukám miért nem akar venni semmit az első unokájának?

Figyelt kérdés
Anyósom már a szülés előtt 2 hónappal vett mindenféle cuccot, ahogy a nagynéném, Keresztanyam, sogornom és a húgom is. Közben én is vasarolgattam és velem egyeztettek, hogy mire van még szükségem. Én mindennek örültem, bármit is kaptam. Jól esik az ilyen gondoskodás. Anyu ezzel szemben a kezembe nyomott múltkor 5 e ftot, hogy vegyél, amit akarsz. Nem tudom elmondani milyen érzés volt, de olyan talán, hogy nem akar lemaradni ajandekozasban a többiektől, viszont energiát és időt sajnál arra, hogy az 1. unokájának kiválasszon 2 darab rugit. Kérdeztem tőle, miért nem te veszel neki vmit, az sokkal személyesebb, minthogy én, és később elmondjuk, na ez a mamatol van. De úgy tűnt letojja az egészet :( Amúgy sokat segít nekem, jóban vagyunk, párommal is kijonnek. Ezért nem értem ezt az érdektelenséget. Közben anyós meg a 25. bodyt hozza, pedig neki már az 5. unokája lesz. Egyébként anyagi gondjaik nincsenek, ahogy nekünk sem, szóval nem rájuk testálom a kelengyét. Csak ez a hozzáállás zavar.
2015. nov. 6. 08:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/76 anonim ***** válasza:
64%
Nézd, akár az is előfordulhat, hogy nem várja "teljes szívből" az unokát. Érzésekre aligha lehet kötelezni bárkit, és ha így van, annak nyomós oka kell legyen. Neked viszont sokat segít, nem akart lebeszélni a gyerekről, nem vágta a fejedhez, hogy neki ugyan nem hiányzik, mert tiszteletben tartotta az érzéseidet. Tégy te is ugyanígy.
2015. nov. 6. 10:40
 42/76 A kérdező kommentje:
42es nem akarok kötekedni. Én csak azt olvasom ki ebből is, ha vki sajnálja a turorudit, akkor baj van! Az én öreganyám se vett soha semmit, se pénz, se ruha, semmi, és utált is bennünket. Én se járok már hozzá, mert sajnos amellé, hogy soha nem ajandekozott nekünk semmit, más szeretnyelvet sem ismert.
2015. nov. 6. 10:44
 43/76 anonim ***** válasza:
87%
Nem olvastam végig, lehet, hogy már más is írta vagy te válaszoltál ilyen jellegű kérdésre, de nem lehet, hogy azért ad inkább pénzt, mert azt gondolja, te tudod igazán megítélni, mi kell a gyereknek, illetve nehogy olyat vegyen, ami nem tetszik és akkor meg nem használjátok. ?
2015. nov. 6. 10:52
 44/76 anonim ***** válasza:
79%
Nem veszem kötekedésnek.:-) Két különböző eset a túrórudis nagyi és édesanyád, utóbbi láthatóan nem utál téged. Azt, hogy van-e problémája azzal, hogy gyereked lesz, neked kéne tudni, a párodról csak annyit írtál, hogy "kijönnek". Talán itt van az eb elhantolva, de ez mind csak feltételezés, nekem önmagában az, hogy sokat segít, azt mutatja, hogy szeret téged, kár megsérteni a követelőzéssel, vagy a többi rokonhoz hasonlítgatással. Az, hogy anyós szakmányban szállítja neked a - vélhetően a másik 4 unoka után maradt - bodykat, nem garancia semmire, az első, pároddal történt konfliktus után rá fogsz jönni erre.
2015. nov. 6. 10:55
 45/76 anonim ***** válasza:
97%
Ugyancsak messze esett alma a fájától ! Anyád egy normális, okos nő, téged felnőttnek tekint, nem akar beavatkozni a te életedbe, ízlésedbe. Rád hagyja, hogy te döntsd el, mit akarsz, milyet akarsz, teljesen megfelelőnek tartom a hozzáállását. A "... és később elmondjuk, na ez a mamatol van."... mondat meg maga a butaság netovábbja, mire a gyerek megérti, amit mondasz neki, akkor már hol lesz az a csecsemőruházati cikk, meg mit fogja az érdekelni a babát ? A szó szoros értelmében lesz.rja az egészet, ezt csak a te felfokozott érzelmi állapotod mondatja és íratja veled.
2015. nov. 6. 10:55
 46/76 anonim ***** válasza:
93%

"A pénz nem ajándék. Az pénz."

Mikor elkezdtem olvasni a kérdést, azt hittem tényleg nem ad semmit.

Ne haragudj kérdező, de szerintem nagyon rosszul látod. Egyrészt nem mindenki szeret vásárolni. Attól még ugyanúgy várja az unkáját, írtad is, hogy sokat segít.

Másrészt el fog jönni az az idő, amikor örülnél, ha inkább mindenki a kezedbe nyomnám a pénzt, aztán azt veszel belőle, amire tényleg szükség van.

Pl. Az én anyukám meglátott az egyik katalógusban egy csini-mini szép kék overált, és az sem tartotta vissza a vásárlástól, hogy elmondtam neki, a gyerek már rég kinőtte ezt a méretet. Egyszer nem bírtam ráadni, de a mamának tetszett.

Vagy itt a karácsony. Szerintem megint egy szatyornyi olyan műanyag játékot fogunk kapni a családtól, rokonságtól, aminek a fele maximum 3 hónapon belül a kukában landol, mert eltörik, széthullik...stb.

Nem jobb, amikor az ember arra költi a pénzt, amire akarja, és amire szüksége van. Szerintem a pénz a legnagyobb ajándék egy fiatal gyerekes családnak. Elég anyagiasan hangzik, de valahol igaz. Úgyis a gyerekedre költöd, nem magadra.

2015. nov. 6. 10:57
 47/76 anonim ***** válasza:
32%
Na látom jól rád szálltak :) Engem az bántana a sztoriban leginkább, ha az anyám így hozzám vágna egy ötezrest, ami mellesleg kb. nagyon alacsony összeg, szinte semmit nem lehet belőle venni. Aki gazdag, az nem ennyit ad, ez biztos. Jobb lett volna ha nem is ad semmit, ha nincs pénze nyilván nem is várja el senki. Szerintem anyukádnál talán ilyen gond lehet, nincs pénze, akar valahogy segíteni, nem tudja mit vegyen, hogy az hasznos is legyen. A legjobb lenne ha megbeszélnéd vele, hogy nem kell ajándékozzon ha nincs miből. Nekem az esküvőm volt ilyen, minden rokon adott pénzt, anyu semmit, de tőle nem is vártam, mert mindenki másnak a családban több a pénze, mint neki és nagyon sokat segít nekünk, plusz felnevelt engem és öcsémet, ami nem kis dolog. Most az miért lenne jó ha kapnál tőle egy századik rugdalózót? Beszélgessetek, kommunikáljatok többet és akkor nem lesznek ilyen félreértések. Ajándékot pedig nem szabad elvárni szerintem. Majd ajándékoz később, ha meglesz a gyerek és lesz már valami konkrét ajándékötlete, vagy látja rajtad, hogy mi az amire szükséged lenne.
2015. nov. 6. 11:03
 48/76 A kérdező kommentje:

Igen valóban nem a gyerek sérül, ha nem a mamatol kapott pizsamaban flangal. Ez kifejezetten rólam szól és az én erzéseimrol! Hogy nekem bántó. Letojom, hogy csak 5e. Lehet tényleg nem állnak úgy, ezt nem tudom megítélni, de eddig nem láttam, hogy bajok lennének pénzügyi téren.

A párommal tényleg jól kijonnek, anyunak nincs fia, ezért párom helyettesiti. Vagyis olyasmi a viszony. Semmi konfliktus nincs kettejük közt.

Köszönöm a valaszaitokat!

2015. nov. 6. 11:15
 49/76 anonim ***** válasza:
100%
És neked miért esik annyira rosszul, hogy anyukád nem vesz semmit? Nincs szülinapod, a gyereknek se, meg sem született egyenlőre. Lehet azért érdemes lenne elgondolkodnod, hogy neked miért fáj ez ennyire, biztosan van valami oka. Én úgy gondolom, hogy a mi kultúránkban nem feltétlenül kell ajándékot venni a terhes nőknek, a terhességük miatt, lehet anyukád is simán így gondolja. Anyósod meg szeret cuki kis ruhákat venni, nem vagyunk egyformák.
2015. nov. 6. 11:22
 50/76 anonim ***** válasza:
100%

Az első két oldalnál többet nem volt türelmem elolvasni.

Szerintem nem a hozzászólók fröcsögnek, hanem te. Arra kéne gondolni, amit írtál is, hogy anyukád sokat segít, a férjeddel jóban van (hatalmas dolgok!).

A pénz pedig sokszor a lehető legjobb ajándék.

Nem lehetne, hogy anyukád jó tulajdonságaira koncentrálj?

Azt az érvet meg végképp nem értem, hogy "később elmondjuk, na ez a mamatol van". Mi, a rugdalózó? Azt nem feltételezed, hogy később majd kap ajándékot tőle?

2015. nov. 6. 11:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!