Anyukám miért nem akar venni semmit az első unokájának?
Mondjuk oviban tényleg hülyeség azért ajándékot venni egy gyereknek, amiért tulajdonképpen 3 éves lett, mégis, ha üres kézzel mennék egy ilyen eseményre mki nézne rám, mint hal a szatyorban. Talán a gyerek is.
Egyébként anyu segít. Csak én magamból indulok ki. Ha születne unokám, én biztosan megkerdezném, mit akar, mit vegyek. Ha egyáltalán nem érdekelne, nyilván pénzt sem adnék, de azért probálnék segíteni, hogy minden meglegyen.
Mikor először olvastam a kérdést azt hittem valami nemtörődöm nagymama, mint amilyenek nekem voltak, soha nem kaptam egy szelet csokit se, de pénzt sem.
Aztán ahogy elolvastam a kérdést, kiderült hogy az anyukád adott pénzt!!!!!!!!! Szóval igenis akar valamit adni neki, csak szeretné, ha te vennéd meg, azt és olyat amit te akarsz, nem akar kacatot venni.
Úgy adod elő, mintha sz*rna az unokára és nem adna semmit, de adott pénzt, akkor miről is beszélünk???
És most ne gyere azzal, hogy az nem személyes meg stb.
Manapság ez már szokás, régen lagziba, ballagásra is ajándékot vittek, de azóta változott a szokás, pénzt adnak már. Régen esküvőre divat volt adni konyhai dolgokat, manapság már nem, mivel sok pár úgy házasodik, hogy már évek óta együtt élnek, nincs semmire szükségük. Gyerekeknek régen divat volt ballagásra ékszer, mostmár annyira az sem, inkább pénzt adnak, amiből a gyerek vesz magának, amit akar.
Szóval szegény anyukád, jót akar, de a kis házsártos lánya beleköt a saját anyjába is, és az anyóst isteníti, amiért az már a 25. tökfelesleges bodyt hordja neki. Lesz ez még lehet máshogy is majd ;)
Na ugye mégiscsak van olyan, hogyha a mama nem szereti az unokáját, akkor még egy darab csokit se vesz neki! Utolsó válaszoló a te nagyid is biztos szeretett téged, csak nem a csoki volt a szeretet nyelve!
Egyébként értem a válaszokat, hogy ezen ne porogjek be, a gyereknek így is meglesz mindene /kivéve, ami nem/ akárki veszi meg.
Amúgy ezt az 5 e Ftot, nyáron hozta a szulinapomra, és akkor mondta, hogy koltsem a gyerekre.
Talán mert semmi értelme a 26. "ruginak", akármilyen aranyos...
Anyukádnak több esze van, mint neked.
"Amúgy ezt az 5 e Ftot, nyáron hozta a szulinapomra, és akkor mondta, hogy koltsem a gyerekre"
Hogyne. Ezt azért találtad ki mert már a 4. oldalon azt kapod hogy nem az anyukád gondolkodása a hibás hanem a tiéd. Akkor már azt is kitalálhattad volna, hogy nem is a szülinapodra kaptad az ötöst nyáron, hanem tavasszal, a névnapodra mikor megfogant a gyerek.
Én értem, hogy vki jobban örül a pénznek, arra költi valóban amire csak akarja. Én meg jobban örülnék egy traktoros pulcsinak.
Amikor itt sokan azt írták, hogy nekik viszont a kéretlen, hasznavehetetlen ajandekokbol volt elege, az nem ugyanaz, mint amit én érzek, csak fordítva? Én meg nem akarok pénzt.
Nem csak a csoki a lényeg, csak arra írtam, hogy te kapsz valamit és úgy problémázol. Ez itt a gáz.
Velem nem is foglalkoztak a mamáim, abszolút nem is akartak semmit adni, mert sz*rtak rám, nem úgy voltak vele, hogy adnak pénzt, és majd az édesanyám megveszi, amit akar nekem. Hanem szimplán lesz*rtak. (Az már más tészta, hogy nem is foglalkoztak semmilyen téren velem, az egyik mamám a szomszédban lakott, ha én nem mentem volna át hozzá néha, akkor évekig nem látott volna kb. és abban sem vagyok biztos, hogy bármit is tudott rólam a nevemen kívül kb. Bezzeg a barátnőit napi 4x végig járta.
A másik mamám meg 100 km-re lakott, nyáron elhívott "nyaralni", de inkább ne tette volna, mert utáltam. Azért hívott, hogy csicskáztasson kb, mikor még elég kicsi voltam, ilyen 5-7 éves, már komolyan elvárta, hogy a kiskádban mossam a ruhákat, menjek el a sarki boltba, öntözzem a virágokat, segítsek felmosni, stb. De a tv-t nem kapcsolhattam be 10 percre se, egy túró rudit nem vehettem ki a hűtőből, mert a kezemre csapott, hogy hogy merészelem az ő hűtőjét nyitogatni. Miközben a másik családból származó unokának a feneke ki volt nyalva mindig. Sose felejtem el, ha "eldicsekedtem" gyerekként, hogy kitűnő lett a bizonyítványom, mindig annyit válaszolt rá, hogy: Nehogy már elszálljál magadtól most. Mondta ezt egy alsós gyereknek. Szóval kb 10 éves koromban megmondtam, hogy nem vagyok hajlandó nyaralni menni hozzá, ha megsértődik, ha nem.
Szóval azért nálunk nem csak ajándékokban nem mért szeretet nem volt, hanem semmilyen.
Bocsika az off-ért, de ne kötekedj bele mindenbe, ha nem tudsz valamit. Azt, hogy nem kaptam semmit, csak arra írtam, hogy te kapsz, szóval ne úgy add már elő, mintha a te anyukád nem adna semmit kb.
Tényleg akkor adta. Most minek mondanám, ha nem így lenne.
Látom, hogy vki egyetért velem, vki meg nem. Nem célom, hogy mki nekem adjon igazat.
Csak az olyan komment a felesleges, aki szerint elkényeztett vagyok, meg aki belekotott a biciklibe.
Egyébként az a válaszoló tapintott rá legjobban a lényegre, illetőleg az erzesemre, aki az anyukajaval megy az expora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!