Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám miért nem akar venni...

Anyukám miért nem akar venni semmit az első unokájának?

Figyelt kérdés
Anyósom már a szülés előtt 2 hónappal vett mindenféle cuccot, ahogy a nagynéném, Keresztanyam, sogornom és a húgom is. Közben én is vasarolgattam és velem egyeztettek, hogy mire van még szükségem. Én mindennek örültem, bármit is kaptam. Jól esik az ilyen gondoskodás. Anyu ezzel szemben a kezembe nyomott múltkor 5 e ftot, hogy vegyél, amit akarsz. Nem tudom elmondani milyen érzés volt, de olyan talán, hogy nem akar lemaradni ajandekozasban a többiektől, viszont energiát és időt sajnál arra, hogy az 1. unokájának kiválasszon 2 darab rugit. Kérdeztem tőle, miért nem te veszel neki vmit, az sokkal személyesebb, minthogy én, és később elmondjuk, na ez a mamatol van. De úgy tűnt letojja az egészet :( Amúgy sokat segít nekem, jóban vagyunk, párommal is kijonnek. Ezért nem értem ezt az érdektelenséget. Közben anyós meg a 25. bodyt hozza, pedig neki már az 5. unokája lesz. Egyébként anyagi gondjaik nincsenek, ahogy nekünk sem, szóval nem rájuk testálom a kelengyét. Csak ez a hozzáállás zavar.
2015. nov. 6. 08:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 anonim ***** válasza:
53%

Ilyenkor még nagyobb részvétet érzek azok iránt akiknek nem jön össze a gyerek, és úgy szeretnék ha lehetne és normális értékrend szerint nevelnék fel, csak hadd lehessen.

És az ilyeneknek jön össze mint a kérdező... Szegény kisgyerek...

2015. nov. 6. 09:39
 22/76 A kérdező kommentje:

Nem akarok reagálni az ilyen "bezzeg neki van gyereke és meg sem érdemli" típusú válaszokra, ez iq hiányos, de főként csak rosszindulatú, nem építő jellegű kritika.

Én egyszer voltam babalatogatoba, a kicsinek vettem egy plüss macit. Persze 2 honaposan még nem vette hasznát. Aztán voltunk ott egy év múlva, és az volt a kedvenc alvokaja, és úgy hívta, ahogy engem hívnak. A maci 1000 fFt körül volt, de nekem olyan jó érzés volt, hogy a tőlem kapott plüss az egyik kedvence.

2015. nov. 6. 09:48
 23/76 A kérdező kommentje:
A másik, hogy nekem első baba. Néha elképzelésem sincs, miből mennyi, ami nem a hülyeség szintje. Amikor helyettem vásárol vki, akkor nekem is szivesseget tesz, mert nem tudom, hogy tényleg szükséges e, viszont ők, akik már felneveltek 2-3 gyereket, jobban tudják, mégha eltelt közben 30 év is.
2015. nov. 6. 09:54
 24/76 anonim ***** válasza:
90%

Te ket kulon dologrol beszelsz.

Teljesen mas ha jatekot veszel a gyereknek, vagy hasznalati targyakat. Igen is a hasznalati cuccokat vegyek meg a szulei, a rokonoktol meg kapjon majd unnepekre jatekokat ilyesmit.

A hideg kirazott a sok felesleges egyaltalan nem is hasznalt ruhaktol, targyaktol amiket annak idejen kaptunk. Nagyon jol dontott a mama, hogy penzt adott.

2015. nov. 6. 09:59
 25/76 anonim ***** válasza:
83%

"Még az ovis ballagasba is tök ciki, ha nem viszel egy becsomagolt akarmicsudit. ."

No látod, ez a szemlélet a baj. Nem a gyereknek kell ajándék, mert "sikerrel elvégezte" az óvodát, hanem az óvónénijének, neki is inkább búcsúemléket és virágot, ha sok pluszt adott a gyerekeknek, akkor azt meg lehet köszönni esetleg komolyabb dologgal, aminek biztosan örül. Valahogy mintha fordítva értelmeznék ezt a dolgot, és ilyen kicsi korban már belenevelik a gyerekbe, hogy minden aprócska lépcsőért neki ajándék jár.

Egyébként maximálisan egyetértek azzal, aki a szeretetnyelvről írt. Lehet, hogy anyukád nem vesz 28. fölösleges marhaságot a még meg se született gyereknek, de ő lesz az, akire támaszkodhatsz, ha majd beteg lesz, amikor már dolgozol, vagy eljárnál pl. tornázni gyes alatt, esetleg a pároddal egy wellnesshétvégére, hogy helyrehozzátok a te túlzott gyerekkközpontúságod miatt megroggyant kapcsolatotokat. Hidd el, többre mész vele, mint még egy turkálós bodyval.

2015. nov. 6. 10:01
 26/76 anonim ***** válasza:
72%

Hidd el ok sem tudjak, mi a felesleges, minden gyerek mas, mas igenyekkel, tulajdonsaggal.

Pl. kaptunk vagy 5db cumit, egyet sem hasznaltunk, ket legzesfigyelot, kb. 2orat haszaltuk az egyiket.

2015. nov. 6. 10:03
 27/76 A kérdező kommentje:
Én eddig ruhából csak hasznaltat vettem. Mondtam is, hogy aki venni akar, vagy ajándékozni, az hozhat hasznaltat is, engem nem zavar. Erre jött az, hogy az milyen már. Az ő idejükben nem volt még ez a bababörze, meg hasonlók, mki újat vett.
2015. nov. 6. 10:03
 28/76 anonim ***** válasza:
90%

Szóval ha nem kapsz ajándékot, nem költenek rád téged nem is szeretnek.

Hülye egy hozzáállásod van, hallod.

2015. nov. 6. 10:05
 29/76 anonim ***** válasza:
100%

# 23

Pont ezért írtam, hogy amiket felsoroltál példaként, hogy még miket vehetne anyukád a születendő unokájának a hiányzó dolgok közül (lepedő, cumi, orrszívó), pont nem az a kategória, amihez később kötődni fog a kisgyerek, mint személyre szóló ajándékhoz.

Ha belegondolsz, azt sem tudhatod, hogy mennyi mindent (akár játékot, akár mást) fog venni anyukád neki, azután, hogy megszületik, vagy esetleg már meg is vett, de majd akkor szeretné odaadni, ha már megszületett.

(Anyunak három unokája van a két tesómtól, nekem mindig megmutatta, hogy miket vett, vagy éppen varrt nekik, de sokszor hónapokig, vagy néha akár egy évig is ott álltak nála a szekrényben, mert meg akarta várni azt az életkort, amikor már tudnak vele játszani, és láthatóan örülnek neki, ahelyett, hogy odaadná jó előre a sógornőimnek.)

"Amúgy sokat segít nekem, jóban vagyunk, párommal is kijonnek. Ezért nem értem ezt az érdektelenséget."

Biztos érdektelenség? Nem látod rajta semmi jelét annak, hogy örömmel, izgalommal várja az első unokája születését?

2015. nov. 6. 10:05
 30/76 anonim ***** válasza:
82%

Nem olvastam a válaszokat, de szerintem elég h.lyén állsz te hozzá.

Én meg pont azt nem szeretem, hogy mindenki vásárol össze-vissza, és lehet olyat, ami nekem pont egyáltalán nem tetszik az adott dologból. Nekem is inkább adják ide a rászánt pénzt, és majd én megveszem.

Úgyhogy szerintem ne szegény anyukádat fikázd már, hanem nőj föl, ha már anya leszel. Vagy muszáj valakibe belekötnöd?

2015. nov. 6. 10:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!