Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám miért nem akar venni...

Anyukám miért nem akar venni semmit az első unokájának?

Figyelt kérdés
Anyósom már a szülés előtt 2 hónappal vett mindenféle cuccot, ahogy a nagynéném, Keresztanyam, sogornom és a húgom is. Közben én is vasarolgattam és velem egyeztettek, hogy mire van még szükségem. Én mindennek örültem, bármit is kaptam. Jól esik az ilyen gondoskodás. Anyu ezzel szemben a kezembe nyomott múltkor 5 e ftot, hogy vegyél, amit akarsz. Nem tudom elmondani milyen érzés volt, de olyan talán, hogy nem akar lemaradni ajandekozasban a többiektől, viszont energiát és időt sajnál arra, hogy az 1. unokájának kiválasszon 2 darab rugit. Kérdeztem tőle, miért nem te veszel neki vmit, az sokkal személyesebb, minthogy én, és később elmondjuk, na ez a mamatol van. De úgy tűnt letojja az egészet :( Amúgy sokat segít nekem, jóban vagyunk, párommal is kijonnek. Ezért nem értem ezt az érdektelenséget. Közben anyós meg a 25. bodyt hozza, pedig neki már az 5. unokája lesz. Egyébként anyagi gondjaik nincsenek, ahogy nekünk sem, szóval nem rájuk testálom a kelengyét. Csak ez a hozzáállás zavar.
2015. nov. 6. 08:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/76 anonim ***** válasza:
87%
Talán mert tudja, hogy teljesen felesleges a 26-dik bodyt megvennie, mert lesz majd olyan amit ki sem fogsz csomagolni, soha nem fogja felvenni.( hamar kinövi) Ahogy az is felesleges, hogy 12 cumija vagy egyéb dolga legyen. Érthető ha anyud inkább a pénzt adja, mert bizony az nagyon jól fog jönni amikor a pelenka elfogy..
2015. nov. 6. 08:43
 2/76 A kérdező kommentje:
Még egy csomó dolog hiányzik. Lepedő, cumi, orrszivo mittudomen micsoda. Vehetne akármit, ha egyáltalán megkérdezne. A pénz nem ajándék. Az pénz.
2015. nov. 6. 08:46
 3/76 anonim ***** válasza:
78%
Bocsáss meg,de tényleg te vársz gyereket?Mert itt mindenki vesz neki mindent,csak te nem.Vagy felírtál egy babacuccos listát,és mindenki vegye meg,ami a TE gyerekednek kell?Mint a nászajándéklista?Pedig anyagilag is jól álltok?Nem értem a logikádat.Nem vesz,akkor nem vesz.Mégis milyen jogon várod el?
2015. nov. 6. 08:51
 4/76 anonim ***** válasza:
89%

Majd ha kiszállnak a terheshormonok a fejedből, akkor egy kicsit kitisztul a látásod (remélhetőleg) és meglátod hogy az édesanyád igenis megajándékozza az unokáját, mégpedig úgy hogy te a legjobbat vehesd meg a babának, hiszen te látod minden nap a gyereket, te tudod hogy milyen márkájú bizbaszra van szükség.

Nőként kivagyok a hisztis terhes nőktől, látszik az írásodból hogy mindenki elkényeztet, hordja alád a cuccokat (anyukád a pénzt)hogy megvenni se kelljen és jómododban már a kákán is csomót keresel.

2015. nov. 6. 08:54
 5/76 anonim ***** válasza:
87%

Még egy csomó dolog hiányzik. Lepedő, cumi, orrszivo mittudomen micsoda. Vehetne akármit, ha egyáltalán megkérdezne. A pénz nem ajándék. Az pénz.

Az is szep, hogy te meg szultel es a csaladtol varod, hogy felszerelje a gyereket.

2015. nov. 6. 08:58
 6/76 anonim ***** válasza:
88%

Esetleg egyeztess az egymással versengő nőrokonokkal, hogy most már ne "rugit" hozzanak, hanem azt, ami hiányzik.

Lehet, hogy volt rossz élménye és fél (pl. veszített el babát), vagy utál beállni a sorba a többiek közé, akik a 25. (amúgy tök fölösleges) bodyt hozzák neked, vagy az a típus, aki saját maga szereti kiválasztani a dolgokat, és téged is ilyennek gondol. (Én jobban örültem volna annak idején a pénznek, mint a fölösleges bodyknak és más ízlését tükröző egyéb cuccok halmának.) Vagy már megvett/megrendelt valami nagyobb értékűt (pl. babakocsit), csak meglepinek szánja, esetleg mégsem állnakoolyan jól anyagilag, mint gondolod, ezer és egy ok lehet mögötte.

Vegyen mindenki egyvalamit ajándékba, és azt egyeztessék le egymással, hogy mi legyen - akkor, amikor már megvan a baba. A babakelengyét pedig vedd meg te. Én biztos így csinálnám, de nem vagyunk egyformák.

2015. nov. 6. 09:00
 7/76 anonim ***** válasza:
93%
én jobban örülnék a pénznek, ebből legalább olyat veszel ami kell. egyébként csak az én véleményem, de felesleges annyi ruhát összevàsàrolni neki, amikor olyan hamar kinovi. persze nem mondom, hogy ne vegyél ruhát, de felesleges rengeteget venni, elég annyi amennyit tudsz váltogatni amíg mosasban van a többi.
2015. nov. 6. 09:02
 8/76 A kérdező kommentje:

Istenem tudtam, hogy ez lesz a következtetés, hogy én mindent másoktól várok el! Nem olvasod a kérdést? Én közben vettem már sokmindent, de kapunk is. Most soroljam fel, miket vettem én, hogy lásd, nem másnak szülöm a gyereket?

-babakocsi

-furdetokad

-koromvago, fésű

-kiságy

-sapka, takaró, racsvedo,

-babahordozo

-pár darab ruha, szám szerint nem tudom

-egy darab lepedő

-szivacs.

Érted már, amit írok, vagy csak idejottel fröcsögni, anélkül, hogy elolvasnad a részleteket? Nem a holmik értékéről van szó. Ha hozna egy 500 ftos cumisüveget, az is jó lenne. A többieknek Köszönöm a választ, akik értik, hogy érzelmi része van a dolognak, nem anyagi.

2015. nov. 6. 09:11
 9/76 Ügyet Lenke ***** válasza:
88%
Veszel te majd abból a pénzből olyan színűt, méretűt, olyan dolgot amire szükséged van. Nekem is van kisbabám de sokszor jobban jön a pénz mert mi tudjuk jobban, hogy pontosan mire, mekkorára, milyen dologra van szükségünk és azt vesszük meg, sokkal nagyobb segítség a pénz.
2015. nov. 6. 09:11
 10/76 anonim ***** válasza:
88%
Szóval szerinted csak akkor érez valamit anyukád,ha mindenképpen vesz valamit.Mindegy,hogy 100Ft-os cumi,de vegyen.Szerintem inkább te olvasd vissza a nagy problémádat.
2015. nov. 6. 09:14
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!