Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám miért nem akar venni...

Anyukám miért nem akar venni semmit az első unokájának?

Figyelt kérdés
Anyósom már a szülés előtt 2 hónappal vett mindenféle cuccot, ahogy a nagynéném, Keresztanyam, sogornom és a húgom is. Közben én is vasarolgattam és velem egyeztettek, hogy mire van még szükségem. Én mindennek örültem, bármit is kaptam. Jól esik az ilyen gondoskodás. Anyu ezzel szemben a kezembe nyomott múltkor 5 e ftot, hogy vegyél, amit akarsz. Nem tudom elmondani milyen érzés volt, de olyan talán, hogy nem akar lemaradni ajandekozasban a többiektől, viszont energiát és időt sajnál arra, hogy az 1. unokájának kiválasszon 2 darab rugit. Kérdeztem tőle, miért nem te veszel neki vmit, az sokkal személyesebb, minthogy én, és később elmondjuk, na ez a mamatol van. De úgy tűnt letojja az egészet :( Amúgy sokat segít nekem, jóban vagyunk, párommal is kijonnek. Ezért nem értem ezt az érdektelenséget. Közben anyós meg a 25. bodyt hozza, pedig neki már az 5. unokája lesz. Egyébként anyagi gondjaik nincsenek, ahogy nekünk sem, szóval nem rájuk testálom a kelengyét. Csak ez a hozzáállás zavar.
2015. nov. 6. 08:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/76 anonim ***** válasza:
80%
Beteg világ. Mióta számít, hogy ki mit gondol az oviban, avagy ki mit néz, sasol a másikon? Eleve a bölcsiből ballagás, ami létező dolog, egy kabaré, az ovis sem sokkal különb. Nekem egyik gyerekem sem ballagott el az Óvodából, nem azért mert antiszociálisak, hanem mert a nagyobbik anno kerek perec kijelentette, hogy nem akar, a kisebbik meg követte a példát. Elnézést, de pont lesz*rtam, hogy ki mit gondol. Ha menetek volna, max egy szál virág az óvónőknek, oszt jónapot. Mióta az a mérce, hogy ki mit vesz? De ha ez mérce is másoknál engem minek érdekelejen? Jobb babakocsi, később a legtutibb mobil, mindenszentekkor kinél ég több mécses? Mennyire beteg dolog már? Én nem gondolom, hogy ez érdetelenség. Én sem veszek szinte soha senkinek semmit. Hogy miért? Mert nekem olyan a vásárlás nő létemre, mint a foghúzás. Magamnak sem szeretek, nemhogy másnak. Ha odaadom rá a pénzt, akkor ezek szerint az nem személyes és nincsen befektetett idő, energia? Aki sérelmezné ezt a szokásom, legközelebb pénzt sem kapna. Hihetetlen. Egy 8 és egy 15 éves fiam van. Sosem vártam el sem pénzt, sem energiát, sem törődést senkitől, az egy dolog, hogy kaptak bőven, ám ez az én feladatom. Ez a Te első gyereked, várd érzelmi magaslatokban remegve Te. Ne mástól akard ezt. Szereti biztos és Téged is. Nem értem miért kéne majom módjára körbeugrálni bárkit, azért mert gyereke születik. Az nem produktum könyörgöm, ha egészségügyi akadálya nincs(itt elnézést, ha valakinél érzékeny téma, tudom, vannak sokan, akiknek nem lehet)nem rakétatervezés összehozni és még élvezetes is. Sosem értettem miért várja bárki, hogy álljon meg a világ e miatt. Ahogy nőként sem értettem soha sem a terhes hisztit, sem a véranya típust, aki annyira belerekedt az anyaságba, hogy visszaugrott egy lépcsőt az evolúcióban. Fel kell ébredni, hahó. Szülsz, mint rajtad kívűl több milliárdan eddig is és ezután is. Család biztos örül, Te meg nőljél végre fel és tegyél rá magasról, hogy ki mennyire, milyen lelkesedeéssel és örömmel várja Veled mindezt. Nem vagyunk egyformák, én konkrétan imádott édesanyámat is hazazavartam egy nappal érkezése után, mikor segíteni jött a kórházból hazakerülésem után. Imádom, de az agyamra ment, a te csak feküdj típúsú dolgokkal. Húslevest felrakni gátmetszéssel is lehet,a gyerekhez meg 2 óránként kelni kell, ha ott van is. Van a környezetemben nem egy kismama, aki az ajándékok értékét hasonlítgatja jó dolgában és azt osztja szorozza ki mikor miben segít és 2 év gyed/gyes alatt csak a mosásig jutott el, ha egyáltalán, mert hogy Ő olyan fáradt. szánalom, komolyan. Sajnos a gyermekvállalást nem kötik vizsgához, pedig erősen kellene és itt nem Rád gondolok kedves Kérdező, csak kikivánkozott már ez, iszonyat gyomorforgató ez a sok női/terhesanyuka/kismama/anyuka hiszti. Néha komolyan elszégyenlem magam, hogy nőnek születtem.
2015. nov. 6. 12:59
 62/76 anonim ***** válasza:
28%
engem nagyon megbantana ha anyukam nem venne semmi aprosagot a babamnak csak a kezembe nyomna egy otezrest... de ha jo a kapcsolatotok nem lehet nagy baj, lehet hogy o nem gondolja ezt furanak
2015. nov. 6. 13:05
 63/76 anonim ***** válasza:
89%
Komolyan annyira bírom amikor valakinek semmi se elég. Mondjuk 80%- ba jó minden, de Te a hiányzó 20% miatt sírsz, ahelyett,hogy hálás lennél azért ami van. Tudod mennyi nő van akinek negyed ennyi támogatás se jut a családja részéről? Ráadásul azt írod anyukád is segít, még pénzt is adott. Az én anyukám pl. azt is kijelentette, ha lesz gyerekem nehogy oda merjem neki vinni,hogy néha vigyázzon rá, mert ő nem azzal akarja tölteni a nyugdíjas éveit,hogy "más kölykét" pesztrálja. Nemhogy még pénzt is adjon,hogy vegyek neki valamit.A rokonságot meg hagyjuk. És nem egy anyukát ismerek akik szintén kb. semmi segítséget nem kaptak.Amikor olvastam a kérdésed azt gondoltam,hogy szerencsés vagy. Lesz egy gyönyörű, egészséges gyereked, akit sokan szeretnek és várnak. Adj érte hálát, ha mindig azt nézed, hogy mi az ami nincs, sose leszel igazán boldog!
2015. nov. 6. 13:11
 64/76 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes vagy. Mondjuk a gyereknél tényleg vigyázz, hogy ne kösd össze az ajándékot a szeretettel. Persze normális keretek között oké, de ha akar valamit, és nem kapja meg, az nem azt jelenti, hogy nem szereted.
2015. nov. 6. 13:24
 65/76 anonim ***** válasza:
80%
Másoknak meg pont az a baja h kérdés nélkül hozzák a rokonok a szarokat ahelyett hogy az adott szülőpár venné meg mondjuk ajándékpénzből....túl sok hcg-t termelsz még szerintem....
2015. nov. 6. 14:48
 66/76 anonim ***** válasza:
16%
Azért, mert halálra van sértődve vagy inkább ijedve: úgy érzi, hogy azzal, hogy nagymama lett, megöregedett. hagyd kiscit magára a gondolattal, majd megszokja.
2015. nov. 6. 15:05
 67/76 anonim ***** válasza:
62%

No jó, kaptál már eleget, kérdező, viszont azt írtad, nem is tudod igazán, mi kellene. Ez van:

"-babakocsi

-furdetokad

-koromvago, fésű

-kiságy

-sapka, takaró, racsvedo,

-babahordozo

-pár darab ruha, szám szerint nem tudom

-egy darab lepedő

-szivacs. "

Ezekből a fésű valszeg fölösleges (még), újszülött méretben bőven elég 3-4 body, ugyanennyi rugdalózó, vagy helyette egy-két vékony, egy melegebb hálózsák. Bodyt és rugdalózót érdemes mindjárt 62-es, 68-as méretben is venni 2-3-at, főleg, ha nagynak ígérkezik a baba. Néhány pamut kendő vagy textilpelenka, amit a válladra teríthetsz, ill. szoptatás közben a feje alá, kicsorgó tej és bukás esetére, a kiságyba is jobb a párna helyett olyan széleset tenni a feje alá, amit kétoldalt be tudsz hajtani a matrac alá. Egy cumisüveg, ha szükséges lesz, vesztek később még, de anyatejes babának igazából nincs szüksége rá az első pár hétben. Kell egy bundazsák, amiben majd hazaviszitek, később orvoshoz stb., vagy eleve nagyobb méretet vesztek, vagy plédbe bugyolálva viszitek haza, és később vesztek megfelelő méretben, újszülöttet pár hétig nem kell sehová cipelgetni. Takaró jó, ha van több, különböző vastagságú. Esetleg kötött kabátka, melegebb body, de sztem fölösleges. Pipere, fürdetőszer stb. szerintem fölösleges, popsikenőcsöt írassatok fel a gyerekorvossal majd (vagy vegyetek Sudocremet), ugyanígy fürdetőkrémet. Bóraxos hintőpor és géz kell majd a köldökcsonkra, pelenka 1-2 csomag, eleinte napi 8-10 is fogyhat, úgy számolj, viszont az újszülött méretet pikk-pakk kinövi.:-) Kamillavirág is jó, ha van otthon, lázmérő (fülben mérő pl), pici mokkáskanál.

Ha még mindig akarsz vásárolgatni, mellszívón, esetleg bimbóvédőn el lehet gondolkozni, de ezek szükségessége igazából mind akkor derül ki, amikor már megszületett a baba. Egy-két szoptatós, vagy legalább elölkapcsos melltartó, betéttel (külön kapható vékony nedvszívó korongok) viszont kell. Elölgombos hálóing vagy pizsamafelső neked, legalább kettő, ha szoptatsz.

Szerintem ennyi, minden mást később érdemes beszerezni, a méretek ismeretében.

2015. nov. 6. 15:46
 68/76 anonim ***** válasza:
66%

Csak egy gondolat a sztoridhoz. Mi öt eve varunk a babara, tul vagyunk millio megalazobbnal megalazobb kezelesen es vizsgalaton es van egy angyalkank.

Szerinted milyen erzes ilyet olvasnom, hogy valakinek megadatott, ami nekem sosem fog, es azon sir, hogy anyukaja csak penzt ad es nem cumisüveget???

Szerintem adj halat az egnek azert amid van, es ne a hibat keresd. Ahogy sokan irtak a szeretet nem penzben es akandekokban merhetö.

2015. nov. 6. 16:15
 69/76 anonim ***** válasza:
77%

Nem értem a problémádat. Jó a kapcsolatotok, anyukád segít abban amiben tud.

Egy kisbabának teljesen mindegy, hogy miben van, a lényeg, hogy kellemes meleg ruhája legyen és mellette legyen a családja, de legfőképpen az anyja aki a gondját viseli.

Az csak az anyukának és a környezetének szól, hogy a gyereken rózsaszín habos babos ruhácska, vagy kötelezően hat hímzett kisautóval dekorált kék kezeslábas van rajta.

A gyereked nem fog emlékezni arra, hogy azt a kis akármit 2 hónapos korában kitől kapta. A ruhákat és egyéb tárgyakat majd akkor fogja értékelni amikor lesz némi öntudata.

A régi képeimet nézegetve nekem sem mondogatták, hogy ezt meg azt kitől kaptam, nem is emlékeznek rá és engem sem érdekelt és érdekelne túlzottan.

Tudod milyen tárgyakról van emlékem? Arról amikor nagyimtól megkaptam az első fülbevalóm amit közösen választottunk ki és hordtam még évekig. Arról amikor 3 évesen a kedvenc mesefigurámmal díszített pizsamát ő vette meg, úgy hogy vele voltam a boltban, és még oviba is abban akartam menni. Az 5 évesen egy vásárban kapott tucatnyi hajcsattról. Amikor meglepett azzal a kis táskával amit már hónapok óta nézegettem egy kirakatban a közös sétáink során.

Ezek az ajándékok az emlékezetesek, amikhez élmények is kötődnek és nem csak egy régi fényképen mutathatja meg anyám, hogy a cuki puding evős képen rajtam levő teljesen összekent rugdalózót xy vette anno.

2015. nov. 6. 16:28
 70/76 anonim ***** válasza:
87%

Szóval... ha nem kap ajándékot a meg nem született gyerek, akkor a nagyi utálja őt?

Ha megnyugtat, akkor én se kaptam soha semmilyen tárgyi ajándékot a nagyszüleimtől, hanem odaadták a szülőknek rá a pénzt, hogy ők jobban ismernek minket, vegyék meg azt, amire vágyunk. Nem ismertem őket, anyámék nem engedték, hogy meglátogassanak, mi se mentünk hozzá gyakran. Aztán 14 évesen az otthoni körülmények miatt hozzájuk költöztem, és én őket tekintem szüleimnek innentől fogva. Nem, nem halmoztak el soha semmivel, a szeretetüket is érdekesen fejezik ki, de szeretnek.

Szülőanyám meg most próbál "megvásárolni", amivel semmit se ér, mert a gyerekkort nem lehet eltörölni ajándékokkal.

2015. nov. 6. 18:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!