Anyukám miért nem akar venni semmit az első unokájának?
Ugyan nincs gyerekem, de igenis rosszul esik sokaknak, ha nem kap ajándékot. Évek óta nem kaptam semmit, se szülinapra, se karácsonyra. Sokszor azért, mert év közben megkapom, vagy belefizetnek abba amire szükségem van (ruha, cipô). Piszkosul rosszul esik, én megértem a problémád kérdezô.
Ülj le anyukáddal és beszéld meg vele, hogy ez fájdalmat okozott neked. Megfigyeléseim szerint, ez nem annyira a szeretettel van összefüggésben, egyszerûen van aki nem annyira figyelmes, vagy nincs ideje vásárolni.
Soha nem értettem, hogy mire ez a nagy felhajtás az ajándékok körül. Mi soha nem veszünk egymásnak semmit a családban, mi mindig élményt ajándékozunk a másiknak. SOkkal többet ér a gyereknek is, ha együtt játszunk, elmegyünk állatkertbe, vagy csak simán gyurmázunk, diót gyűjtünk az erdőben, mint a mindenféle mihaszna játék. Pedig van neki dögivel, majd kicsordul a szekrény (sógórnőm gyerekeitől örökölte) de nagy ívben tojik rá a gyerek. Majd meglátod te is, sok gyerek többet játszik egy egyszerű pillepalackkal, mint a 40 ezres Fisher-Price Jumperoo-val. Ovis korában pedig sokkal jobban imádja majd az együtt töltött időt, pl. strand, vagy homokozás, stb. Persze kellenek a játékok, de nem ez az elsődleges.
Arra nem gondoltál, hogy babonából nem vesz semmit? Nem tudom, hogy hány hetes vagy, de sokan semmit nem vesznek, míg meg nem születik, a tragédiától tartva.
Hiszen első unokája.
Aztán lehet, hogy anyósod csak megveszi majd a cuccokat, de segíteni, vigyázni rá, játszani vele semmit nem fog, anyukád meg ennek az ellentéte lesz.
Egy jótanácsot adhatok: fogadd el őt, úgy, ahogy van. Ő is elfogad téged.
Te azon spekulálsz, hogy anyukád nem szereti a gyereket, nekem meg az volt az első gondolatom, hogy te nem szereted anyukádat. Egyszerűen nálam a szeretet nem az, hogy centin mérem hogy ki mennyi ajándékot vesz, meg hisztizek, mint egy ostoba gyerek, mert JAJJJJJJ nem kaptam meg a Barbit. Mintha nem is értenéd az emberek közötti érzelmi kötelékeket, csak azt, hogy az ajándékkal meg lehet venni. Valahogy úgy tűnik, mintha az érzelmi dolgokat tárgyakkal akarnád pótolni, ami elég szomorú, mert te most pont abban az élethelyzetben vgy, hogy te fogsz mintát adni egy gyereknek.
Egy jó barátom anyja ugyan ilyen. Ő mondjuk szülőnek hihetetlenül rossz és mindent a tárgyi javakban mér, pszihológiai gondjai vannak.
Csak idézek anyumtol, mikor mondtam, hogy megvesszuk a babakocsit, akkor az volt az első reakciója, hogy azt miért nem a keresztszulovel vetettjuk meg, így szokás? Én azt feleltem, hogy ez már lejárt, most jó áron tudok helyben venni egyet.
Ezt csak azért írtam, mert sokan írjátok, hogy anyum szerint biztosan nem az ajandektol lesz jobb a gyereknek. Hát pedig ő is evidenciakent kezelte, hogy 50e ftos ajandekot kérjünk el a leendő kereszszuloktol.
Bazzeg, akkor kommunikáljatok anyáddal és neki mondd el, hogy ez miért fontos neked.
Kissé egyszerűbb megoldás lenne, mint a neten órákat nyafogni ezen.
És most hat oldalon keresztül láthatjuk, mi lesz egy kismamából, aki már unalmában nem tudja mibe kössön bele.
köszönjük!
Én mondtam neki, amennyit a kérdésben is olvashatsz.
Többet nem fogok, mert kovetelozni nem akarok. Kíváncsi voltam mások véleményére. Ezt megkaptam, így vagy úgy. Magyarán, ha akar venni vmit, majd vesz, ha nem, akkor torodjek bele és kész.
így van,ezt most jól írtad.
Ha akar vesz, ha akar nem.
De amíg ad ajándékra szánt pénzt, addig örülj is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!