Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám miért nem akar venni...

Anyukám miért nem akar venni semmit az első unokájának?

Figyelt kérdés
Anyósom már a szülés előtt 2 hónappal vett mindenféle cuccot, ahogy a nagynéném, Keresztanyam, sogornom és a húgom is. Közben én is vasarolgattam és velem egyeztettek, hogy mire van még szükségem. Én mindennek örültem, bármit is kaptam. Jól esik az ilyen gondoskodás. Anyu ezzel szemben a kezembe nyomott múltkor 5 e ftot, hogy vegyél, amit akarsz. Nem tudom elmondani milyen érzés volt, de olyan talán, hogy nem akar lemaradni ajandekozasban a többiektől, viszont energiát és időt sajnál arra, hogy az 1. unokájának kiválasszon 2 darab rugit. Kérdeztem tőle, miért nem te veszel neki vmit, az sokkal személyesebb, minthogy én, és később elmondjuk, na ez a mamatol van. De úgy tűnt letojja az egészet :( Amúgy sokat segít nekem, jóban vagyunk, párommal is kijonnek. Ezért nem értem ezt az érdektelenséget. Közben anyós meg a 25. bodyt hozza, pedig neki már az 5. unokája lesz. Egyébként anyagi gondjaik nincsenek, ahogy nekünk sem, szóval nem rájuk testálom a kelengyét. Csak ez a hozzáállás zavar.
2015. nov. 6. 08:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/76 anonim ***** válasza:
72%
Aha értem, szóval nálad a pénzen vett ajándék = szeretet... A te fejecskédben van itt nagy probléma, nem a miénkben. Látom már szegény gyerekedet, a szeretetét majd ugyanígy ajándékokkal fogod megvenni (vagy megvetetni másokkal) ugyanúgy ahogy most anyukáddal szeretnéd ezt véghezvitetni.
2015. nov. 6. 09:18
 12/76 A kérdező kommentje:
Azért azt kikérem magamnak, hogy elkényeztett kismama volnék. . KB annyiból vagyok elkényeztetve, hogy ramszoltak, hogy ne biciglizzek, és inkább üljek le, ha ott vagyok. Nincs tuldramatizalva a gyerek téma, mkinek van dolga, munkája.
2015. nov. 6. 09:20
 13/76 anonim ***** válasza:
86%
Az biciKli lesz,aranyom.
2015. nov. 6. 09:25
 14/76 anonim ***** válasza:
87%

Én sem értem, hogy mit változtat a helyzeten az, hogy anyukád vesz egy cumisüveget.

Egyébként érdeklődik, kérdez, stb? Mert ha igen, akkor érd be ezzel, mert ez az igazi szeretet, nem az, hogy vesz-e cumisüveget. Ha meg abszolút nem foglalkozik a témával, akkor ezen egy cumisüveg sem változtatna.

Ha az zavar, hogy anyukádat nem érdekli az unokája, akkor azt kellene vele tisztázni, hogy miért, nem cumisüveget várni tőle.

Nekem többet számított, hogy anyukám mindig várta, hogy egy-egy UH után felhívjam, hogy minden rendben, minthogy vett-e egy bodyt.

2015. nov. 6. 09:27
 15/76 anonim ***** válasza:
90%

Kár, hogy anyukád nem tudja milyen ostoba lánya van.

Kaptál 5.000 ft-ot, menj el a boltba vedd meg ami kell és állj oda édesanyád elé, hogy nézd, ezt vettem a pénzedből.

2015. nov. 6. 09:29
 16/76 A kérdező kommentje:
Az én egyik nagyanyam pl soha nem vett semmit gyerekkorukban. Másik se kapatott el bennünket, de akadt banán meg csokika a kamrában, amit nekünk szánt. Első nagymama utál bennünket, azért nem vett soha semmit, mert sajnálta tőlünk. Egy éve felénk se néz. Ne legyünk már alszentek! Ha vki fontos neked, akkor veszel ajándékot! Én úgy láttam eddigi életemben, aki még erre se veszi a fáradságot, annak vmi baja van az illetovel . És én inkább attól félek, hogy ez a nem ajandekozos téma abból fakad, hogy nem érdekli, nem szereti. Én mindig veszek egy csokor virágot neki szüli nevnapra. Nem nagy dolog. Meg elmegyek és felkoszontom.
2015. nov. 6. 09:29
 17/76 anonim ***** válasza:
84%
Hú,kérdező,téged nagyon elcsesztek.Nem ajándékozás=nem szereti.Á,felesleges tovább vitatkoznom,ez így reggel betett.Ismét egy bizonyíték,hogy olyan szül,akinek nem kellene.
2015. nov. 6. 09:32
 18/76 A kérdező kommentje:
Elnézést, akkor kerékpár! Látom témánál vagy a helyesìrásom tekintetében!
2015. nov. 6. 09:32
 19/76 A kérdező kommentje:
Miért nem így van? Ti hol éltek? Ti a ferjeteknek sem, gyereketeknek sem vesztek ajándékba semmit, hiszen úgysem ez a mérce /egyébként tényleg nem, de azért minden gyerek örül karácsonykor a kirakònak meg a kisautónak/? Most úgy adjátok elő, mintha ti nem vennétek soha semmit senkinek, mert az olyan anyagias és fúj! Nézzétek már magatokba. Még az ovis ballagasba is tök ciki, ha nem viszel egy becsomagolt akarmicsudit. .
2015. nov. 6. 09:38
 20/76 anonim ***** válasza:
87%

"Kérdeztem tőle, miért nem te veszel neki vmit, az sokkal személyesebb, minthogy én, és később elmondjuk, na ez a mamatol van."

Írtad, hogy csak az anyóstól már van kb. 25 rugdalózó, de "még egy csomó dolog hiányzik. Lepedő, cumi, orrszivo mittudomen micsoda. Vehetne akármit, ha egyáltalán megkérdezne."

Tényleg nem akarom megbántani az érzéseidet, de ha ezeket a hiányzó, de szükséges dolgokat venné meg anyukád, akkor mire a kisfiad/kislányod annyi idős lenne, hogy el lehetne neki mondani ezeket a dolgokat úgy, hogy már fel is fogná, szerinted mennyire értékelné, hogy a nagyitól kapott annak idején pár lepedőt a kiságyába, vagy éppen az orrszívót (amihez aztán végképp "kellemes" emlékei fűződnek a legtöbb gyereknek?

Én hasonló helyzetben úgy lennék, hogy hálás lennék minden segítségért a családtagoknak, legyen az babakelengye vagy anyagi segítség, amiből a saját elképzeléseimnek megfelelő dolgokat vehetem meg a születendő gyerekünknek.

Szerintem érdemes azt is tudnod, hogy ilyen szempontból vannak különböző személyiségtípusok, nem mindenkinek az ajándékozás az un. "szeretnyelve", vagyis hogy elsősorban milyen formában tudja mások felé kifejezni, illetve másoktól megélni a szeretet megnyilvánulását.

Ha esetleg érdekel ez a téma, röviden olvashatsz itt róla:

[link]

2015. nov. 6. 09:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!