Anyukám miért nem akar venni semmit az első unokájának?
Én sem értem, hogy mit változtat a helyzeten az, hogy anyukád vesz egy cumisüveget.
Egyébként érdeklődik, kérdez, stb? Mert ha igen, akkor érd be ezzel, mert ez az igazi szeretet, nem az, hogy vesz-e cumisüveget. Ha meg abszolút nem foglalkozik a témával, akkor ezen egy cumisüveg sem változtatna.
Ha az zavar, hogy anyukádat nem érdekli az unokája, akkor azt kellene vele tisztázni, hogy miért, nem cumisüveget várni tőle.
Nekem többet számított, hogy anyukám mindig várta, hogy egy-egy UH után felhívjam, hogy minden rendben, minthogy vett-e egy bodyt.
Kár, hogy anyukád nem tudja milyen ostoba lánya van.
Kaptál 5.000 ft-ot, menj el a boltba vedd meg ami kell és állj oda édesanyád elé, hogy nézd, ezt vettem a pénzedből.
"Kérdeztem tőle, miért nem te veszel neki vmit, az sokkal személyesebb, minthogy én, és később elmondjuk, na ez a mamatol van."
Írtad, hogy csak az anyóstól már van kb. 25 rugdalózó, de "még egy csomó dolog hiányzik. Lepedő, cumi, orrszivo mittudomen micsoda. Vehetne akármit, ha egyáltalán megkérdezne."
Tényleg nem akarom megbántani az érzéseidet, de ha ezeket a hiányzó, de szükséges dolgokat venné meg anyukád, akkor mire a kisfiad/kislányod annyi idős lenne, hogy el lehetne neki mondani ezeket a dolgokat úgy, hogy már fel is fogná, szerinted mennyire értékelné, hogy a nagyitól kapott annak idején pár lepedőt a kiságyába, vagy éppen az orrszívót (amihez aztán végképp "kellemes" emlékei fűződnek a legtöbb gyereknek?
Én hasonló helyzetben úgy lennék, hogy hálás lennék minden segítségért a családtagoknak, legyen az babakelengye vagy anyagi segítség, amiből a saját elképzeléseimnek megfelelő dolgokat vehetem meg a születendő gyerekünknek.
Szerintem érdemes azt is tudnod, hogy ilyen szempontból vannak különböző személyiségtípusok, nem mindenkinek az ajándékozás az un. "szeretnyelve", vagyis hogy elsősorban milyen formában tudja mások felé kifejezni, illetve másoktól megélni a szeretet megnyilvánulását.
Ha esetleg érdekel ez a téma, röviden olvashatsz itt róla:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!