Miért lenne kötelező 80. 000 Ft-ot hazaadnom a
fizetésemből?
Figyelt kérdés
Hétfőn fogok kezdeni a munkahelyen, 180.0000 Ft-ot fogok kézbe kapni. Anyám kijelentette, hogy ebből 80.000-at kell a közösbe adnom. Én arra gondoltam, hogy 50.000-et adok, 30.000-ból költekezek, ha kell valami (pl sampon, hajbalzsam, krémek, ruha stb, megjegyzem ezeket most is én veszem a saját spórolt pénzemből, amit még tanfolyamon spóroltam össze) és 100.000-at félrerakok. Erről hallani sem akarnak, mert hogy egyik albérletben sem élek meg 50.000 Ft-ból, meg hogy ne gondoljam, hogy én majd itt dőzsölök a pénzemből. Mellesleg anyám kb. 20.000 Ft-ot tesz be a közösbe, mert ő megteheti, hogy csak ennyit ad, és ez így természetes... A tanfolyami pénzem több, mint fele is az ő zsebében kötött ki, vett belőle a cigit, parfümöt, ruhát stb. És az egész rokonság szerint ez így normális.
Az én szüleim soha nem tudták, hogy mennyi a fizetésem.
Kár volt megmondanod.
Költözz el. Ez csak lehúzás. A leírásod alapján a családi kassza nincs rád szorulva.
2015. okt. 1. 17:28
52/64 anonim válasza:
bocsi , de 80 ezerből már el tudsz menni olyan albérletbe,amit társakkal bérelsz. egyik barátnőm rezsivel együtt fizet havi 20 ezret, megyeszékhelyen...erre még rájön a kaja meg a bérlet, de sztem még mindig jobb így , hogy erre megy el a pénz,te magad oszthatod be stb..
2015. okt. 1. 18:24
53/64 anonim válasza:
53. vagyok
ha havi 80at kéne nekik adnod, mellette fizetni a kiadásaidat,szórakozásaidat és kölcsön adni nekik, akkor nem igen tudnál félre tenni jelentős összeget. ezért is írtam,hogy költözz össze 4-5 emberrel albiba és úgy tényleg alacsonyak a költségek, félre tudsz rakni és hamarabb lakáshoz jutni stb.
ilyen szülők mellett,akik a fizud felét elkérik és mellette még kölcsön, sose jutnál egyről a kettőre.
2015. okt. 1. 18:30
54/64 anonim válasza:
Ez jó, még meg sem kaptad az első fizetésed, de már százalékot kérnének belőle a szüleid, plusz még majd kölcsönt is adnod kellene nekik belőle?!
Nagyon sok a 80 ezer, nehogy adj nekik annyit! Szerintem is inkább költözz el, ez nem normális szülői felfogás, főleg így, hogy nekik van elég pénzük. Amúgy hány éves vagy, hogy ennyire irányítani próbálnak téged? Ne hagyd magad!!!
2015. okt. 1. 19:05
55/64 anonim válasza:
És még mondják ,hogy pénzes szülőknél mennyivel boldogabb a gyerek ,nem kell nélkülöznie...hát igen ,hogyne.
2015. okt. 1. 19:21
56/64 anonim válasza:
A szülők által kért 80 ezer tényleg nem kevés.... de a kérdezőt is megnézném, ahogy havi 20 ezer forintból megoldja a saját étkezését, ahogy írta. Ha egy átlagos, 30 napos hónappal számolok, az napi 667 forint. Egy felnőttnek, 3 étkezéssel számolva ez bizony nagyon kevés. Kompromisszumot javaslok a szülőkkel, mert amit korábban javasoltak, hogy 4-5 emberrel együtt albérletbe menjen a kérdező, szerintem az se leányálom.
2015. okt. 1. 19:54
57/64 anonim válasza:
Kíváncsi lennék milyen munka az, ahol egy tanfolyam elvégzése után 180ezret kapsz kézhez, és nem Bp-en.
Egy felnőtt ember eltartása havi szinten 50ezernél többe kerül. Akkor oldod meg 20ezerből a kaját, ha kiflit eszel a legolcsóbb felvágottal minden nap, +víz, gáz, villany, telefon, internet, bérlet, tisztálkodószerek, mosópor, öblítő...
Költözz el, megtudod mi mindenre kell költeni.
2015. okt. 1. 20:14
58/64 anonim válasza:
simán elég 20 ezer kajára. Káposztás/krumplistészta,tejberizs krumpli,hagyma, alma ,répa ,csirkemáj ,farhát,nyak stb. Ez kijön napi 500ft-ból .
2015. okt. 1. 20:21
59/64 anonim válasza:
Igen, azért nagyon sok embernek a főzést 500-1000 ft-ból kell megoldania naponta.
2015. okt. 1. 20:41
60/64 anonim válasza:
Mi vidéki nagyvárosban 80-at költünk havonta egy nagy lakás bérleti díjára és rezsijére.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!