Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért baj, ha a gyerek a...

Miért baj, ha a gyerek a szobában eszik?

Figyelt kérdés

Anyám mindig veszekszik velem emiatt, ha megkérdezem miért, akkor nem mond semmit, csak hogy "magamtól is tudhatnám".

Láttam már itt hasonló gondolkodású embereket, szóval: Tulajdonképpen mi rossz van abban, ha a gyerek nem a konyhában eszik, hanem a szobában az íróasztalánál?

2015. szept. 12. 13:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:
90%

Nem mered megkérdezni a gyereket, hogy bemehetsz-e utána a szobába? Csak azért visel el, mert főzöl rá? Ez egyre rosszabb.

Következetesnek kell lenni. Ha valamit mond, tudja megindokolni, hogy miért. Mert ha nincs indoka, csak segget csinál a szájából, tekintélyt veszít. A "mert azt mondtam", meg az itteni gusztustalan hozzáállás, hogy aki a rezsit fizeti, az mindenkinek belemászhat a pofájába, nem indok.

2015. szept. 12. 15:17
 42/72 A kérdező kommentje:

Étterembe nem megyek egyedül, ott van kivel beszélgetni. Sorozat közben tudok jóízűen enni. És de, van hogy egész nap elvagyok evés nélkül, a nap végén pedig még mindig megunom azt hogy egyedül ücsörgök, és csak pár falatot kapok be gyorsan.

De még hányszor kell leírnom, hogy ha szüleim is esznek velem, akkor tök szívesen kajálok az étkezőben? De nekem miért kéne magányosan ücsörögnöm és nézni a falat, amíg ők bent filmeznek?

2015. szept. 12. 15:41
 43/72 anonim ***** válasza:
69%
Miért pont zabálás közben kell kitárgyalni a gondokat-bajokat? Csak evés közben lehet beszélgetni? Én pont evés közben nem szeretek traccspartit tartani, mert tele szájjal beszélni sokkal nagyobb tahóság, mint a szobában enni. Főleg, ha a másik nem is kíváncsi rám, csak ne egyek bent, mert ne, és kész.
2015. szept. 12. 15:50
 44/72 gnoomage ***** válasza:
97%
Szóval azért dobjuk el a kényelmes életet mert valakinek ez tetszik? Ha valaki a szobában akar enni mert ott nyugalom van és béke egyen ott. Meg mi az hogy a szobában szarás. Ennyire debil emberek a földön hogy egy tál levest képesek össze hasonlítani egy kupac szarral?! Ki nem szarja le a kur.va illemet otthon ha nem tetszik neki?! Mindenki a maga ura, és ha itt bárki úgy gondolja hogy ez nem így van(rengeteg válasznál bőven látszódott) akkor menjen pszihológushoz mert kur.vára nem tudja ki felett parancsolhat!
2015. szept. 12. 15:57
 45/72 anonim ***** válasza:
89%

Azok, akik azzal jönnek, hogy "mindennek megvan a helye": LOOOOOOOOL

Akkor én mit csináljak a munkahelyemen, ahol napi 12 órát töltök el egy íróasztal mellett? Ne egyek fél napon keresztül semmit, mert az íróasztal nem arra való, hogy együnk rajta???? És ha ti elmentek mondjuk egy hétre a hegyekbe kirándulni, akkor nem esztek egy teljes hétig, mert nincs se konyha, se étkezőasztal a közelben???? Szendvicset, tölgyfa alatt már nem is szabad enni????? Inkább éhen kell halni??? Az a természet rendje?? Úristen, de hülyék vagytok... XDDD

29/N

2015. szept. 12. 16:29
 46/72 anonim ***** válasza:
12%

38-as:

- nem szeretem a kajaszagot a szobában, ahol alszom is. ha beviszel egy tányér kaját, annak szaga is van. Lehet, hogy te szereted, én nem, a saját főztömét sem (ami távolról sem hányadék:-)), órákkal főzés vagy evés után szaglászni, azt pláne utálom, ha beleivódik az ágyneműbe, ruhákba. az étkezőt (ami nálam nem a konyha) is kiszellőztetem evés után.

- Tálcára teszem a tányért és az evőeszközt, ha nagy ritkán beülök a tv elé enni a nappaliban. Akkor is, ha csak egy szendvicset kapok be, kényelmesebb és messze kulturáltabb véleményem szerint. Nem fogom a puszta tányérban végiglötyögtetni a kaját a fél házon.

Közbevetőleg: az eszik ikes ige, ezért a helyes ragozás I/1-ben eszeM.

Amúgy pedig felőlem mindenki ott eszik, ahol akar, meg ahogy nevelték, ez elsősorban intelligencia kérdése. Otthon sem tunkolom kenyérrel a pörköltszaftot, és nem eszem kézzel a rántott húst, mert tisztelem ennyire magamat és az otthonomat. Akkor is, ha lepontoztok.:D

2015. szept. 12. 16:35
 47/72 anonim ***** válasza:
15%

nem lehet, hogy anyukád attól fél, hogy akkor elszoknál a családi leülős együtt evésekről?

nem tudom, hogy nasizni szeretnél-e a szobádban, vagy ebédelni/vacsorázni/reggelizni..

2015. szept. 12. 17:08
 48/72 A kérdező kommentje:

48-as

Alanyi és tárgyi ragozás megvan? EszeK valamit, eszeM azt.

Azért egy tál borsófőzeléknek nincs olyan szaga, hogy egy óráig érezni lehessen... Nyilván a tőtöttkáposzta az szagosabb, azt én se annyira szeretem bent enni, max tárva nyitott ablakoknál. De egy rizseshús percek alatt kiszellőzik.

Még mindig semmi logikus érv nem szól amellett, hogy a konyha jobb hely enni... A "mert csak" az nem érv.

2015. szept. 12. 18:14
 49/72 anonim válasza:
91%

Uram atyám!! :D

Ilyenkor hálát adok istennek anyuért :D

Ilyen hülyeséget...

2015. szept. 12. 18:26
 50/72 anonim ***** válasza:
17%

Kérdező, ha még magyarul se tudsz, ne oszd az észt.

Az eszeM nem a tárgyi ragozás miatt írandó így, alanyi ragozás esetén is ez a helyes forma, mert, mint írtam, "ikes" ige.

[link]

Egyébként megadtam a választ a .kérdésedre, bár tény, hogy a megértéséhez (is) szükséges a megfelelő intelligencia.:D

2015. szept. 12. 18:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!