Miért baj, ha a gyerek a szobában eszik?
Anyám mindig veszekszik velem emiatt, ha megkérdezem miért, akkor nem mond semmit, csak hogy "magamtól is tudhatnám".
Láttam már itt hasonló gondolkodású embereket, szóval: Tulajdonképpen mi rossz van abban, ha a gyerek nem a konyhában eszik, hanem a szobában az íróasztalánál?
Én ebédelni,reggelizni mindig kint szoktam.Vacsizni meg néha bent,vagy ha éhes vagyok akkor csinálok magamnak kaját,akkor azt is beviszem pl.filmnézéshez...
Azért szokott veszekedni anyu,hogy beviszem,mert mivel úgy is mindig bent ülök így szeretné ha kint lennék legalább arra a kis időre,míg eszek.Egyébként meg ja,a konyha arra van hogy ott együnk (főként ebédeljünk).Meg ha egész nap bent ülsz vagy gépezel,akkor ne legyél már akkora paraszt,hogy bent is eszel...
Amúgy meg nem "Anyám",ne szégyeld azt mondani hogy "anyukám vagy "anyu"...
De, az anyja. Így hívja. Ne szabd meg neki, hogy nevezi egyes szám harmadik személyben, nincs hozzá jogod.
És az, hogy illik, az csak annyit jelent, hogy a falu így csinálja, csináld te is így.
Semmi gyakorlati jelentősége nincs, ha nem hagy mocskot maga után. Csak ugye, illik...
Én sem értem ezt a gondolkozást, meg sok mindent amit itt mások leírtak.
"Te mit csinálnál egy étteremben? Ott nincs tv és számítógép."
Írta a kérdező, hogyha a család együtt eszik akkor ő is ott van. Szerintem nagyon kevés ember ül be egyedül egy étterembe csak úgy szórakozásból. Ha meg mégis akkor ott legalább nem egy ember nyüzsög körülötte, van mit/kit nézni. A konyhában meg bámulhatja a 10 éve ugyanolyan csempét, teljesen ingerszegény.
Nekem a konyhám nagyon kicsi, két ember nem tud állva meglenni egymás mellett, külön ebédlőm nincs, a nappaliban van az ebédlőasztal.
Azt nem értem, hogy:
- miért lenne kajaszag? Akárhol eszek, ott érezni lehet, de azért nem eszek olyan hányadék dolgokat, hogy szellőztetni kelljen utána. (!!!)
- tálca? Iskolában az ebédlőben láttam utoljára tálcát. Tányér fölött eszem, arra megy a morzsa. Anyám megtanított rendesen enni, nem nyáladzom meg köpködöm össze magam, mint egy totyogós.
- mindenki máskor éhes. Nem lehet mindig megvárni mindenkit. Vannak helyek, ahol csak etetés közben van együtt a család; nálunk kaja meg pia nélkül is oda lehetett menni a másikhoz beszélgetni.
Sztem már kiveséztük miért eszik vki a konyhában, aki meg megteheti és senkit sem zavar az eszik az ágyban is csülkös bablevest.
A helyzet viszont az, hogy a leanyzora raszolt az anyja, hogy egyen a konyhában, akkor legyél szíves ott enni, nem olyan megerőltető ez asszem! Ha meg nincs otthon anyád honnan tudja mikor ettél a szobába?
Jó, csak mi itt hiába írjuk le, hogy szerintünk mi lehet az oka annak, ha valaki szerint csak a konyhában lehet enni, a kérdező anyukája lehet, hogy egész más véleményen van.
Tőle kéne megkérdezni. Már úgy normális hangnemben, nem olyankor, mikor épp ezen megy a vita. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!