Szerintetek normális, hogy a szülő a gyerekével csak interneten kommunikál, mikor a gyerek ott ül a másik szobában vagy az emeleten?
Sokat látom fb-on, meg hallom is a szülőktől, hogyha beszélni akarnak a gyerekükkel, írnak neik fb-on, vagy felhívják telefonon. Holott ott van a szomszéd szobában, vagy esetleg fel kell menni az emeletre... Ennyit jelent valakinek a szülő-gyerek kapcsolat?
Miért jobb ez, mint személyesen odamenni, hogy "Gyere Aliz, kész a vacsora!"
Vagy a szülők is menőzni akarnak, hogy ezt fb-on közlik?!
4#
hééé, én külön élek a szüleimtől. És nem Aliz vagyok :)
Csak beléptem fb-ra, és a fent említett mondat volt az első amit megláttam. És alatta egy kis családi beszélgetés.
Ezért tettem fel a kérdést.
Az jó kis eset, hogy akkor ki is Aliz és ki a kérdező :D
De a megfogalmazott kifogás nagyon is helyén való. egyre jobban harapódzik a szokás, hogy mindenkinek megvan a maga élettere és abba bele is van zárva. Áthallás az életterek közt szinte csak elektronikus úton lehetséges.
A szülő megnézi a gyerek e-napló bejegyzéseit és FB-n hívja vacsorázni. Nem kis mértékig azért, mert a gyerek még sosem volt ott, amikor a vacsora elkészül. Tovább romlik a helyzet, amikor nem hívják a gyereket vacsorázni, hanem csak jelzik, hogy valami vacsora valahol, ha éhes, járjon arra ... Még látni sem látják egymást.
Nálunk a vacsora a nap csúcs, akkor mindenki elmondhatja, amit el akar mondani és olyan ökörködés megy, hogy már gondoltam, felrakok egy web-kamerát és megosztom - biztos lenne temérdek rajongója az esetnek. Van, hogy 1,5 órát tart a vacsora ...
én többször láttam olyat, mikor a szülők, telefonon felhívták a gyereket a házban, aki két szobára volt tőlük, hogy jöjjön mert vacsora van.
mikor láttam, nem hittem el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!