Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért baj, ha a gyerek a...

Miért baj, ha a gyerek a szobában eszik?

Figyelt kérdés

Anyám mindig veszekszik velem emiatt, ha megkérdezem miért, akkor nem mond semmit, csak hogy "magamtól is tudhatnám".

Láttam már itt hasonló gondolkodású embereket, szóval: Tulajdonképpen mi rossz van abban, ha a gyerek nem a konyhában eszik, hanem a szobában az íróasztalánál?

2015. szept. 12. 13:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 anonim ***** válasza:
9%

Lehet nagyon elcsépelt lesz amit írok, de a színtiszta igazat fogom mondani: ha majd lesz saját házad, ehetsz a csilláron lógva is, de amíg anyád házában élsz, ülj le a konyhában, és zabálj ott!

Tetszik nem tetszik, nem kívánság műsor, tanuld meg a rendet.

2015. szept. 12. 13:38
 12/72 gnoomage ***** válasza:
96%
Mitől lenne a konyha olyan varázslatos hely, hogy csak ott lehet megenni valamit?! Igazad van, a konyhai ebéd abból áll hogy egy asztalra teszed a kajád és megzabálod. Mitől lenne más egy másik asztal?!xD Ez az olyan gondolkozás hogy "csak!"!!! Akik nem képesek felfogni semmit azok gondolkodnak így. Ha a szüleidnek eltudod magyarázni és képesek megérteni akkor király, ha nem, akkor meg ők is ilyenek.
 13/72 anonim ***** válasza:
98%

Mi felnőttek vagyunk és mégis van, hogy bevisszük a kaját és a tévé előtt esszük meg.

Ha nem morzsálsz, nem csöpögteted szét, nem igazán értem, hogy miért lenne ez olyan nagy baj.

Talán azt tudom elképzelni, hogy azt szeretnék, ha velük együtt ebédelnél, nem egyedül.

14/72 qwertyu válasza:
84%
A hátterét a dolognak nem látjuk. Lehet egész nap a szobádban kuksolsz, kockulsz. Nem is találkoztok. Miközben eszel egészségesebb, ha a kajádra figyelsz, nem mondjuk lövöldözöl. Viszont, ha nem egyszerre esztek érthető, ha bent akarsz enni.
2015. szept. 12. 13:39
 15/72 anonim ***** válasza:
13%

Eszembe se jutna a szobámban enni. Utálom, ha kajaszag van bent, addig, amíg tálcára rakom/beviszem/kiviszem/kiszellőztetek, éppen be is fejezhetem az étkezést az étkezőasztalnál, kulturáltan. Arról nem is beszélve, milyen egészségtelen az oda nem figyelve evés, amikor közben gépet nyomkodsz. Egy könyvet az étkezőasztalhoz is ki lehet vinni, ha olvasni akarsz közben, egyszerűbb, mint a kaját hurcibálni, azt meg ne mondja senki, hogy a klaviatúra fölött kanalazgatni a bablevest vagy morzsálni a szendvicset pl. olyan kulturált és kényelmes.

Ez az én álláspontom, én sem szeretem a leírtak miatt, ha beviszik a kaját a szobába, amikor van normális, kellemes étkezőnk erre a célra.

2015. szept. 12. 13:42
 16/72 anonim ***** válasza:
55%

na igen, ez nem teljes addig, ameddig nem látunk egy teljes képet.

alapvető gesztus lenne az normális családokban, hogy amikor kajaidő van, akkor leül a család, és együtt eszik. ennyi a történet, semmi több. azzal, hogy te inkább beviszed a szobádba, és külön eszed meg, az valamilyen szinten felfogható tiszteletlenségnek is. szóval nem a helyel van baj, ehetünk a nappaliban is, ha tv-zni is akarunk, a lényeg, hogy a családi együttléteket nem kéne elhanyagolni.

2015. szept. 12. 13:44
 17/72 anonim ***** válasza:
84%

Nos jellemzően azért,mert a szobában olyan dolgok vannak,amelyekből nehezebben jön ki bizonyos kosz.

A konhya direkt könnyen tiszítható burkolattal vaan ellátva és a bútorok bevonata is ezt a célt szolgálja.

Más kérdés,hogy tálcával kivédhető bizonyos fokig,hogy koszos legyen a szoba,kivéve,ha felborítod.

2015. szept. 12. 13:45
 18/72 anonim ***** válasza:
24%
Különben ez ugyanolyan hülyeség, mint sz.arás közben okostelefonozni, vagy playboyt olvasni. Ha olvasni akarsz, ülj le a bazi nagy nappaliban, ha meg sz.arni, akkor a csésze fölé és végezd el a dolgod 5 perc alatt, ne tronolj rajta fel órát mert éppen a youtubon nézel egy vicces macskás videót.
2015. szept. 12. 13:46
 19/72 anonim ***** válasza:
18%

#2 vagyok.

Engem így neveltek, hogy a konyhába/ebédlőbe eszünk. Azért van kitalálva erre ez a hely.

Én szeretek gusztán megteríteni és leülni kényelmesen az ebédlőasztalhoz és ott megenni.

A gyerekemnek is ezt tanítom.Vacsorára már mindig ő terít meg és mire a párom hazaér, együtt leülünk az asztalhoz vacsorázni, közben beszélgetünk.

Amúgy utálok a szobába enni, akarva akaratlanul is morzsálunk, főleg a kicsi gyerek, kajaszag van,meg utálok összezsugorodva az ágyon enni tálcán.

2015. szept. 12. 13:48
 20/72 anonim ***** válasza:
100%

21# Te azért eléggé elrugaszkodtál. Semmi köze nincs a disznóólhoz, annak, ha a gyerek pl. beviszi tálcán a szendvicsét az íróasztalhoz és ott nyámmogja el, mert mondjuk még be kellene vágnia pár tételt közben.

Meg az sem mindegy, amit egy korábbi írt, (azt hiszem 20-as) hogy kezdetek óta tanítja a gyerekkel a konyhaasztalnál evést. Ez nem mindegy, és erre még a kérdező sem válaszolt, hogy egyébként létezik -e nálatok közös vacsora? Mert ha nem, akkor a szülő se várjon többet.

2015. szept. 12. 14:11
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!