Miért baj, ha a gyerek a szobában eszik?
Anyám mindig veszekszik velem emiatt, ha megkérdezem miért, akkor nem mond semmit, csak hogy "magamtól is tudhatnám".
Láttam már itt hasonló gondolkodású embereket, szóval: Tulajdonképpen mi rossz van abban, ha a gyerek nem a konyhában eszik, hanem a szobában az íróasztalánál?
Mert az íróasztal nem evésre van kitalálva.
Nálunk is előfordul, hogy mondjuk film vagy mesenézés közben a szobába eszünk, de igyekszünk azt betartani, hogy kint a konyhába az asztalhoz leülünk és elfogyasztjuk a reggelit/ebédet/vacsorát.
Miért baj az ha apád a szobádba megy szarni?
Nos?
Mindennek megvan a maga helye. Wc-ben szarunk, konyhában eszünk, és szobában alszunk. Tényleg tudhatnád..
Na ja! Ez tipikusan az az eset, hogy "hagyd, úgy tanul a gyerek, ha kérdez".
Azért általában a szülő a hibás, ha nem alakította ki a gyerek kicsi kora óta a meghitt, közös családi étkezést.
Ha ez nem lett egy ilyen meghitt szokás, akkor igen is a gyerek nem fog egyedül nyámmogni este a konyhaasztalon, hanem beviszi magával és addig is elvan a maga megszokott környezetében a szendvicsével. Én inkább a szülőt kérdezném meg, hogy "Nem neki kéne tudni miért viszi be a gyerek a kaját?"
Egy: enni a konyhába/ebédlőben kell, mivel az arra van kitalálva. Gondolom zuhanyozni sem a konyhai mosogatonal szoktál.
Kettő: a morzsakra jönnek a hangyák.
Három: letakaritod magad után, vagy még két hétig azon eszel és egy szivaccsal se törlöd le?
Ez a "magadtól is tudhatnád" tipikus válasz akkor, amikor ő sem tudja megindokolni, viszont belátni, hogy igazad van, sértené az egóját.
#3: ha szerinted az ürülék és az étel azonos kategória, akkor veled barátom, elég nagy bajok vannak.
Az evés nem egy olyan dolog, ami szigorúan helyhez kötött.
Zuhanyozni fizikailag csak a fürdőben tudok, az ürülék meg az étel nem egy kategória...
Asztal a szobámban is van, ugyanazt tudja mint a konyhaasztal: rajta van a tányér. Megtanítottak enni, morzsa csak a tányéron lesz.. Illetve a főttkaja nem igazán morzsál.
A két előttem szóló nem adott választ a kérdésre.
Igazából én sem értem.Ha nem csinálsz disznóólat evés közben, akkor igazán ehetnél a szobádban. Bár, ha meg nem tudsz normálisan enni, akkor a konyha sincs biztonságban, szóval mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!