Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti hogyan döntenétek a helyemb...

Ti hogyan döntenétek a helyemben? Meg fognak ezzel a szüleim békélni valaha?

Figyelt kérdés

Nem részletezném túlzottan a dolgot, mert úgy nagyon hosszú lenne;

röviden: amikor 15 voltam kiderült, hogy örökbe fogadtak. A szüleim azt mondták, hogy jobban járok, ha nem ismerem meg az édesszüleimet, mert valószínűleg csak fájdalmat okoznának nekem, nagyon amúgy sem feszegettem a dolgot, mert jó életem van velük, mindent megkaptam tőlük, amire szükségem volt.

Egy éve viszont úgy döntöttem, felveszem a kapcsolatot az illetékes hivatallal, mégiscsak kíváncsi voltam, mi történt, miért kerültem nevelőszülőkhöz. Az ügyintéző felvilágosított, hogy édesanyám meghalt a születésem utáni napokban, apám pedig külföldön él, nem magyar, így elég nehézkésen, de megoldottuk, hogy tudjak vele találkozni.

Kiderült számomra, hogy egy fantasztikus ember az apám, és ahogy fejlődött az idegennyelv tudásom, úgy nagyon jó lett a kapcsolatunk, minden nap beszélünk, eljöttek ide hozzám olyan messziről, nem is egyszer, bemutatta a barátait/rokonokat (van egy unokatesóm is!); most a középiskola elvégzése után pedig felajánlotta, hogy fizetné nekem a tanulmányaimat, amolyan kárpótlásként. Kint, ahol ő lakik. Tudni kell, hogy ez egy nagyon jó iskola, jó lehetőségekkel, és ezt a szüleim ellenzik. Azt mondják, hogy ugyanezt a képzést itthon is elvégezhetném, itthon élhetnék, dolgoznék, nem idegen a nyelv és a környezet sem. Szerintük kint csak henyélnék, ellustulnék, elkényeztetnének, ráadásul nem kellene bedőlnöm "ennek a férfinek", aki 18 éve elhagyott engem; nekem viszont régi álmom Angliában tanulni és élni, és most pont adott lenne a lehetőség. Ráadásul iskolába járnék, nem is akármilyenbe. Igaz, alig fél éve ismerem az apámat, de nekem normálisnak tűnik. Amióta ez a téma feljött nagyon feszült itthon a hangulat, anyu ideges, apu meg alig szólal meg (nem csak velem nem beszél, hanem tényleg olyan csendes lett, szótlan, ami az ő esetében furcsa), emiatt pedig ők ketten is veszekednek, sokat sírok miatta; mert tényleg nem tudom mit tegyek... nektek ha adódna egy ilyen lehetőség élnétek vele? Szüleimmel hogy lehetne ezt megbeszélni? Hogyan békítsem ki őket? Egyáltalán miért viselkednek így? Mert régen, amikor Angliáról áradoztam, támogattak abban, hogy kiköltözzek, ha szereztem magamnak egy szakmát... most viszont mindenbe belekötnek, és komolyan nem tudom mit csináljak velük, mert így nagyon lelkiismeret furdalásom van, nem akarom hogy veszekedjenek, mert rossz őket így látni :(

18L

2015. aug. 29. 19:20
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/74 anonim ***** válasza:
40%
Attól, hogy valami külföldi, nem vonja maga után automatikusan, hogy jobb is... ;) 67%-os, ha nem értesz a hazai felsőoktatáshoz, akkor inkább maradj csöndben.
2015. aug. 31. 14:37
 62/74 anonim ***** válasza:
35%
Kedves #61, kérlek nyugtass meg, hogy te nem a hazai felsőoktatásban végeztél... szóval nem azért nem tudsz értelmezni egy leírt szöveget, ahol egy árva szó sincs a hazai oktatás színvonaláról... viszont arra van bátorságod, hogy mást lepisszegj...
2015. aug. 31. 14:53
 63/74 anonim ***** válasza:
33%
... azért van abban valami ajdebájos, ha valakik olyant pontozgatnak, amit láthatóan értelmezni sem tudnak:)
2015. aug. 31. 17:29
 64/74 anonim ***** válasza:
65%

Kérdező, ha lelépsz Angliába az apádhoz, akkor a nevelőszüleiddel (akik az igazi szüleid!) ugyanazt csinálod, amit veled csinált az "apád" csecsemő korodban!!

Te megcsinálnád azt másokkal, hogy otthagyod őket? Ráadásul úgy, hogy felneveltek, szerettek téged, ellentétben az angliai "apáddal"?

Komolyan gondolod, hogy még opció lehet neked ezek után ez a dolog Angliával? És itt nem arról van szó, hogy mire vágytál, hogy Angliába akarsz járni, és ez egy jó lehetőség! Vazzeg, Erasmussal is kimehetsz Angliába, elég sok egyetemista él ezzel a lehetősséggel, még állami támogatást is kaphatsz rá.

Ha szereted a szüleidet (akik felneveltek), akkor állj oda eléjük, hogy "nem fogok az édesapámhoz menni, inkább megpályázom az Erasmust, és önmagam megyek el Angliába önerőből, mert Ti vagytok az igazi szüleim!" - akkor ezzel bizonyítod be, hogy jelent neked valamit az, hogy ők neveltek fel téged! És hidd el, megérdemlik ezt!

Az édesapád meg elmehet a fenébe, annak idején otthagyott, lemondott rólad, ha te nem keresed, még ma is magasról tenne rád! A nevelőszüleid ellenben felvállaltak téged, befogadtak és felneveltek, holott ez nem lett volna kötelező a számukra, de mégis most úgy érzik, hogy te a gyerekük vagy! Tényleg képes lennél ilyet tenni velük ezek után, hogy lelépsz Angliába a faterhoz? Megértem a nevelőapádat, hogy alig szól hozzád, hiszen elárultad őt, el sem tudod képzelni, neki milyen érzés ez, de hidd el, sokkal rosszabb neki, mint neked! Mert benne ott van a csalódottság is, és a legrosszabb dolgok egyike, amikor egy rokonunkban csalódunk (nem az a legrosszabb, ha elveszítjük, hanem ha csalódunk benne). És te most hálából, hogy felnevelt, felvállalt téged, apád helyett (aki kidobott) apád volt, csalódást okozol neki! Ő felvállalt téged egy másik ember helyett, de lelépsz ehhez a másik emberhez, őt elárulva! És ráadásul egy nyomorult külföldi egyetem miatt!

Nem ismerlek, de így ismeretlenül én is csalódtam benned... Ha csúnyán akarok fogalmazni: "A vér nem válik vízzé."

Remélem, neked soha nem lesz gyereked.

(Bocsi a kemény szavakért, de valakinek ki kell mondania, mert szerintem a nevelőapád túl jó ember ahhoz, hogy szembesítsen azzal, hogy milyen szemét vagy most vele.)

És még annyit, hogy ennél nagyobb kamu szöveget még nem hallottam, hogy az édesapád beteg lett anyád halála után és félelemből nem keresett... Na hagyjuk már, én is ezt találnám ki, ha meg kéne kamuznom, hogy miért sz*rtam rád 18 évig. Én is osztom azok véleményét, akik szerint az első adandó nehézség során otthagyna téged, mint eb a sz*rát. Hiába ígértet most akármit... Sőt, az ilyen emberek pont ilyenek, hogy hazudnak össze-vissza, kamuznak mindenfélét, hogy elérzékenyülj, és szimpatikusnak tűnjön, aztán amikor ott vagy, akkor újra elárul és fájdalmat okoz. Nekem az is gyanús, hogy az unokatesód áradozik apádról, hogy mindig rólad beszél bla bla... Aha, persze. Gondolkozz már kicsit, és ne legyél már ennyire naiv!

Ha Angliába akarsz menni, menjél Erasmussal, és ne ilyen emberekért hagyd már el az igazi szüleid!

2015. aug. 31. 17:38
 65/74 anonim ***** válasza:
65%

És még annyit, hogy tegyük fel, te is valakit örökbe fogadsz, felneveled, szereted, a saját gyerekednek érzed.

Erre eltelik 18 év, a nevelt gyereked megkeresi az apját, aki hirtelen tök jófej pasi lesz, ígérget neki fűt-fát, külföldi egyetemet, erre a nevelt gyereked odaáll eléd, hogy "én most lelépek az igazi apámhoz".

Neked hogy esne ezek után, ha a nevelt gyereked ilyen anyagi dolgok miatt, mint egy külföldi egyetem, hirtelen elkezdene azért a mocsokért rajongani, aki elhagyta, és most a gyerek akarna téged elhagyni???

Gondolkozzál már el magadon, hogy milyen ember vagy te!

2015. aug. 31. 17:44
 66/74 anonim ***** válasza:
31%

#64, "Nem ismerlek, de így ismeretlenül én is csalódtam benned... Ha csúnyán akarok fogalmazni: "A vér nem válik vízzé."

Remélem, neked soha nem lesz gyereked."

Szégyeldd el magad! - de nagyon...

Kérdező meg remélhetően MÉG IDŐBEN felismeri, hogy kik azok, akik erőszakkal nyomni akarják egy döntés fele...

2015. aug. 31. 17:55
 67/74 anonim ***** válasza:
31%
"Gondolkozzál már el magadon, hogy milyen ember vagy te!" - látod #65, neked szerencséd van, tök felesleges ezen gondolkodnod, kiderül az abból, ahogy másokat minősítgetsz, anélkül, hogy bárkit is ismernél közülük...
2015. aug. 31. 17:58
 68/74 anonim ***** válasza:
41%

Jó ez a kérdés, legalább lesz mit linkelni-ajánlani azoknak a nőknek-pároknak, akik az "abortusz vagy örökbe adás" témáján vívódnak... hogy érdemes-e egyébként is náluk rosszabb helyzetben áldozatot hozni olyan emberformájúakért, akik ott "addörökbeee légyszilégyszi..", utána meg " ha meg kéne kamuznom, hogy miért sz*rtam rád" meg "otthagyna téged, mint eb a sz*rát" meg "aztán amikor ott vagy, akkor újra elárul és fájdalmat okoz." meg "azért a mocsokért rajongani, aki elhagyta"...

Nem véletlen, hogy szerintem az abortusz és az örökbe adás között az előző a preferálandó, ha csak lehet. Egyébként, ha a kérdező apja fél évente egyszer felkeresi a gyermekotthont per "kapcsolattartás", és ezzel megakadályozza, hogy a gyerekét örökbe fogadhatónak nyilvánítsák, akkor igaz, hogy a Kérdezőnek 100x rosszabb lett volna, de az apa nem lenne kitéve, hogy itt bárki is ismeretlenül és névtelenül mocskolja. Igaz?

2015. aug. 31. 21:45
 69/74 anonim ***** válasza:
34%
látom, neked sem volt gyerekszobád...
2015. aug. 31. 21:48
 70/74 anonim ***** válasza:
28%
Utolsó, fáj az igazság?
2015. aug. 31. 21:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!