Ti hogyan döntenétek a helyemben? Meg fognak ezzel a szüleim békélni valaha?
Nem részletezném túlzottan a dolgot, mert úgy nagyon hosszú lenne;
röviden: amikor 15 voltam kiderült, hogy örökbe fogadtak. A szüleim azt mondták, hogy jobban járok, ha nem ismerem meg az édesszüleimet, mert valószínűleg csak fájdalmat okoznának nekem, nagyon amúgy sem feszegettem a dolgot, mert jó életem van velük, mindent megkaptam tőlük, amire szükségem volt.
Egy éve viszont úgy döntöttem, felveszem a kapcsolatot az illetékes hivatallal, mégiscsak kíváncsi voltam, mi történt, miért kerültem nevelőszülőkhöz. Az ügyintéző felvilágosított, hogy édesanyám meghalt a születésem utáni napokban, apám pedig külföldön él, nem magyar, így elég nehézkésen, de megoldottuk, hogy tudjak vele találkozni.
Kiderült számomra, hogy egy fantasztikus ember az apám, és ahogy fejlődött az idegennyelv tudásom, úgy nagyon jó lett a kapcsolatunk, minden nap beszélünk, eljöttek ide hozzám olyan messziről, nem is egyszer, bemutatta a barátait/rokonokat (van egy unokatesóm is!); most a középiskola elvégzése után pedig felajánlotta, hogy fizetné nekem a tanulmányaimat, amolyan kárpótlásként. Kint, ahol ő lakik. Tudni kell, hogy ez egy nagyon jó iskola, jó lehetőségekkel, és ezt a szüleim ellenzik. Azt mondják, hogy ugyanezt a képzést itthon is elvégezhetném, itthon élhetnék, dolgoznék, nem idegen a nyelv és a környezet sem. Szerintük kint csak henyélnék, ellustulnék, elkényeztetnének, ráadásul nem kellene bedőlnöm "ennek a férfinek", aki 18 éve elhagyott engem; nekem viszont régi álmom Angliában tanulni és élni, és most pont adott lenne a lehetőség. Ráadásul iskolába járnék, nem is akármilyenbe. Igaz, alig fél éve ismerem az apámat, de nekem normálisnak tűnik. Amióta ez a téma feljött nagyon feszült itthon a hangulat, anyu ideges, apu meg alig szólal meg (nem csak velem nem beszél, hanem tényleg olyan csendes lett, szótlan, ami az ő esetében furcsa), emiatt pedig ők ketten is veszekednek, sokat sírok miatta; mert tényleg nem tudom mit tegyek... nektek ha adódna egy ilyen lehetőség élnétek vele? Szüleimmel hogy lehetne ezt megbeszélni? Hogyan békítsem ki őket? Egyáltalán miért viselkednek így? Mert régen, amikor Angliáról áradoztam, támogattak abban, hogy kiköltözzek, ha szereztem magamnak egy szakmát... most viszont mindenbe belekötnek, és komolyan nem tudom mit csináljak velük, mert így nagyon lelkiismeret furdalásom van, nem akarom hogy veszekedjenek, mert rossz őket így látni :(
18L
a 7. válaszolóval értek egyet, fél év nagyon kevés, én nem bíznék benne
kezd el itthon az egyetemet, vagy fejezd is be itthon az alapképzést, ez max 3 év, ezalatt rendesen meg tudjátok egymást ismerni, és ha még akkor is minden rendben, akkor a mestert még ott is elvégezheted, sőt, így még jobban is jönnél ki
Persze, ő majd fizetné. Az, aki annak idején odapottyantott egy gyereket, tudott róla, majd 18 évig le sem tojta. Fizetné. Pontosan addig, ameddig megint fordulna a széljárás, és úgy otthagyna, mint eb a sz*rát.
A szüleid ettől akartak megóvni. Ők tudják, mitől széltoló a széltoló, te a 18 éveddel még nem. És külhonban, ahol csak egy ilyen alakra számíthatsz, a pofára esés nem csak annyi lehet, hogy lógó orral hazamész, annál lehet sokkal súlyosabb következménye.
Tipp: nézesd meg, hogy a biológiai apád büntetett előéletű-e. Van-e adóssága, milyen a híre odakint.
Nem mennék sehova, még csak nem is beszélnék velük, maximum felkeresném én is, és ennyi.
Akik egyszer lemondtak rólam olyan kicsi koromban, hogy még fel sem fogtam azok nem emberek, és ne édesgessen oda a pénzzel, szerintem ezzel elkésett. A szüleid, azok, akik felneveltek, és nem azok akik eldobtak! Ne okozz nekik fájdalmat, ne menj ki. Bár, ha mégis úgy döntesz, hogy kimész együtt kell élned azzal, hogy nekik ez mennyire fáj, egy életen át fájni fog. Nézd, neked nem fájna? És gondold át, egyszer elhagyott a vérszerinti apád, és ha te nem keresed meg akkor nem csábítgatna.. :(
Aranyos, mennyire naiv vagy. Nem, az a férfi konkrétan nem akart téged, háta közepére sem kívánt téged, nem vállalt felelôsséget, inkább élni akart, szórakozni, nôzni stb. Gyenge kifogás. De neki könnyû, más küzdött érted és felnevelt, Neki meg most itt a kész gyerek, aki ráadásul túl jóhiszemû.
A külföldi Egyetem hasznos, de apáddal szemben Ne támassz túl nagy elváràsokat, ne legyenek illúzióid. Egy felelôtlen ember aki nem akart részt venni az életedben, aki nem akart veled foglalkozni, akinek nem kellettél!
Kérdező, én a helyedben mennék, és kész...
"röviden: amikor 15 voltam kiderült, hogy örökbe fogadtak. A szüleim azt mondták, hogy jobban járok, ha nem ismerem meg az édesszüleimet, mert valószínűleg csak fájdalmat okoznának nekem," - na ezek után bocs, de baromira nem érdekelne olyan emberek véleménye, akik 15 évig hazudtak nekem, miközben tőlem őszinteséget vártak el. Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!