Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti hogy reagálnátok ha a 17...

Ti hogy reagálnátok ha a 17 éves lányotok terhes lenne?

Figyelt kérdés
Az abortusz, és az örökbeadás nem opcio nála. A barátja elhagyta, és mivel ellenzi az abortuszt. Úgy dönt nem szól a szüleinek, mert ők nem partnerek a dologban.Nem akarnák a babát. Csak akkor mondja el, ha nem lehet elvetetni. Ti szülőként örülnétek így az unokának? Büszkék lennétek a lányotokra, hogy nem adja fel az elveit, miután beletörődtettek?
2015. aug. 6. 13:10
 101/145 anonim ***** válasza:
91%
még mindig csak a bántásokat veszed észre az intő szavakat élből meg se tekinted, marha jó anya leszel-.-"
2015. aug. 6. 14:23
 102/145 anonim ***** válasza:
90%
"és unja az életét annyira hogy 17 éveseket szid. Na mi ez ha nem szánalmas?" Itt az a szánalmas aki 17 évesen teherbe esik. Gondolom gumi meg a fogamzásgátlóra nem volt pénz mert cigire meg másra kellett.
2015. aug. 6. 14:24
 103/145 anonim ***** válasza:
89%
De amugy hogy tervezted? Komolyan kerdem. Meddig tartananak el titeket? Tovabb akarnal tanulni, vagy dolgozni? Mi lenne a menetrend? Vagy majd csak lesz valahogy? Komolyan erdekelne hogy gondoltad.
2015. aug. 6. 14:24
 104/145 anonim ***** válasza:
69%

# 41

"Sok idióta gyerek a helyett hogy a biosz könyvét olvasná hirtelen nagy bölcs lesz.Az nem egy ember hanem egy sejt csomó mint a fejeden a bőr, az agy szövet, vagy a hím ivarsejt ennyi erővel a hokizás is millió számra öli a gyerekeket."

Mielőtt mást leidiótázol, igazából neked kéne elővenned azokat a biosz könyveket, hogy ne járasd le magad egy nyilvános fórumon azzal a fokú tudatlansággal, hogy nem vagy tisztában a bőrsejtek, az agysejtek vagy a hímivarsejtek és egy megtermékenyített petesejt, majd abból kifejlődött magzat közti igen alapvető különbséggel.

"Úgy dönt nem szól a szüleinek, mert ők nem partnerek a dologban."

Szerintem akkor lenne jogod és erkölcsi alapod eltitkolni a szüleid elől a terhességedet ilyen alapon, ha te sem várnád el tőlük, hogy egy akkora jelentségű dologban partnerek legyenek éveken keresztül, és nem kevés áldozatot vállaljanak, amiben te most szeretnéd, és természetesnek, magától értetődőnek veszed, pedig nem az.

Értem, hogy te úgy fogod fel, hogy ezzel a döntéssel "nem adod fel az elveidet", de egy felnőtt életében alapvető elvnek kell lennie, és egyben vele szemben alapvető morális elvárás is, hogy a saját döntéseiért vállalja a felelősséget, ne pedig másra hárítsa - jelen esetben komoly terhekkel és következményekkel együtt - a tudtuk és beleegyezésük nélkül.

Ha én lennék ilyen helyzetben anyaként, nyilván nem örülnék, de nem tudnám, és őszintén szólva nem is akarnám a döntés lehetőségét és jogát, és egyben a felelősség terhét sem elvenni a lányomtól a baba életét illetően.

Annyit tennék, hogy miután az első sokktól magamhoz tértem, őszintén beszélgetnék vele a lehetőségekről, illetve törekednék arra, hogy tisztában legyen azzal, hogy mivel jár, és mekkora felelősség egy másik ember életéért minimum 18 évre felelősséget vállalni anyaként - már amennyire valaki ezt 17 évesen egyáltalán képes felfogni, én meg az apjával együtt végiggondolnám, hogy hogyan, miben és milyen mértékig tudjuk támogatni, ha úgy dönt, hogy megszüli a gyerekét, és ennek milyen feltételei lennének.

De éppen ezért, mert én így állnék a kérdéshez, nagyon, de nagyon haragudnék rá, amiért tudatosan titkolta előlünk a terhességét, és kész tények elé állított minket, és egyben az is érezném, hogy ha ez megtörténhetett, akkor valahol én is kudarcot vallottam szülőként, mert nem ilyen értékrend szerint neveltem.

2015. aug. 6. 14:25
 105/145 A kérdező kommentje:
Azt a pár normális válaszokat is elolvastam, és elmondom, de a véleményem nem változik.
2015. aug. 6. 14:26
 106/145 anonim ***** válasza:
86%
jó a véleményed nem változik,de a normális válaszokra/kérdésekre nem is feleltél hogy hogy is gondoltad ezt, mert szerintem dunsztod sincs róla hogyan tovább
2015. aug. 6. 14:27
 107/145 anonim ***** válasza:
64%
Na jó, tényleg aljas dolog a szüleivel szemben amire a kérdező készül, de azért ne essünk már túlzásokba... Külföldről érkezett állítólagos anyuka. :D Nem lehetetlen, de ezen kiérződött hogy csak egy nagyotmondás volt. Azért az sem túl reális kép, hogy a felnőttek bármit megtehetnek. A többség nem teheti meg, nem kell ebbe az illúzióba ringatni senkit, főleg nem úgy hogy sok dolgot így sem lát át. Ezért nem jó tanácsadó egy netes fórum sem. Az emberek hajlamosak a ferdítésre, ami ugyanolyan káros mint a szimpla tudatlanság. Azért nem kell erről sem megfeledkezni ebben a forgatagban.
2015. aug. 6. 14:28
 108/145 A kérdező kommentje:
Ha nem a támadó válaszokat írnák, leírtam volna. A gyerek ha eléri azt az időt azt hiszem 6 hónap mehetne a közeli városba bölcsibe. Vannak tanfolyamok ahova érettségi nélkül lehet jelentkezni, napközben van és fizetnek érte. Az érettségit le lehet rakni estin is. Meg lehet sok lány boltban dolgozik úgy, hogy közben végzi el a kereskedelmit.
2015. aug. 6. 14:32
 109/145 anonim ***** válasza:
93%
akkor is ha én volnék olyan hülye hogy teherbe esem, utána közölném ezt tisztességesen a szüleimmel, mert szeretem annyira őket, hogy nem csalom őket csapdába
2015. aug. 6. 14:33
 110/145 anonim ***** válasza:
87%

Érdekes, eddig egy eldugott, istenháta mögötti faluba laktál, ahol nem lehet dolgozni.

Most hirtelen kinőtt egy város, ahol van lehetőség boltosnak menni.

Micsoda pálfordulás.

2015. aug. 6. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!