Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért felháborító ha egy...

Miért felháborító ha egy apának fizetnie kell a gyerek után tartásdíjat?

Figyelt kérdés
Az egyik ismerősöm terhes lett egy két éves kapcsolatban, ahol a férfi el akarta venni feleségül. Amikor a nő terhes lett, annak ellenére, hogy a pasi mindig a gyerektemát erőltette elhagyta. Az indoka az volt hogy még pár évet várni akart. Az egyik munkatársunk sajnálja a pasit, hogy fizetnie kell a gyerek után. Miért támogatják ilyenkor ennyire a pasit amikor komoly kapcsolatban voltak? Mert annyira védte a pasit mintha ott sem lett volna amikor a gyerek fogant. Szerintetek a gyerek nem érdemli meg a gyerektartast?
2015. júl. 30. 19:31
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
61%
Nekem annyi jött le, hogy a nő pasija gyereket akart, aztán mikor megkapta élete vágyát, lefőtt nála a kávé és lelépett. Tisztességes ember felelősséget vállal a tetteiért, nem csak úgy félredobja, mint egy használt zsepit. Fizessen mint a katonatiszt, az a gyerek nem tehet róla, hogy az apja egy idióta.
2015. júl. 31. 00:52
 22/60 anonim ***** válasza:
21%

Azért valami ok nyilván kell, hogy legyen rá, hogy Magyarországon a gyermektartásdíj szabotálása kvázi össznépi sporttá vált, ilyen szinten:

[link]

Úgy tűnik, hogy mégse találkozik maradéktalanul a társadalom igazságérzetével a tartásdíj mai intézménye...

2015. júl. 31. 01:18
 23/60 anonim ***** válasza:
49%
Leginkább szerintem a pofátlanul alacsony fizetések az ok...
2015. júl. 31. 01:46
 24/60 anonim ***** válasza:
37%
Azért sok mindent nem tudunk a konkrét esetben. Az, hogy a pasi foglalkozik a gyerek témával, nem azt jelenti, hogy akar is azonnal. Lehet sose használtak óvszert, mnindig a nő védekezett, és "véletlenül" most elfelejtett...ha azt mondta a pasinak, hogy védekezik, akkor ki a franc húzna olyankor kotont, pláne ha már jóideje együtt vannak? Ne legyetek már álszentek! Szóval lehet a srácot szépen bepalizták, nem ez lenne az első eset a világtörténelemben...
2015. júl. 31. 05:32
 25/60 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok.

Azt szűrtem le a hozzászólásokból, hogy

hogy örülni kell annak, ha két ember közös gyereke úgy születik meg, hogy a szülei nem képesek együtt élni.

Köszi, eddig ezt nem tudtam.

2015. júl. 31. 06:32
 26/60 A kérdező kommentje:
Ez nem egy kis komolytalan kapcsolat volt együtt éltek. Nem bepalizta, hanem így alakult,a nő elmondása szerint. De tényleg nem értem, sok ember gondolkodását itt sem. Ha valakivel évek óta együtt él, gyereket akarnak, akkor a férfinek nem kell fizetni? A nő egyedül hozta össze?
2015. júl. 31. 09:57
 27/60 anonim ***** válasza:
33%
Kérdező, "Nem bepalizta, hanem így alakult,a nő elmondása szerint. " - ez mégis mit takar? A "gyereket akarnak"és az "így alakult" nem egészen ugyanaz, gondolom, ezt érzed.
2015. júl. 31. 10:04
 28/60 anonim ***** válasza:
46%
"Óriási itt a kilógó lóláb. Ismét itt ügyködnek a "férfijogi aktivisták":DD," - gondolom, tisztességes ember vagy, akit a "nőjogi aktivisták" nyomulása a fórumokon pont ugyanennyire zavar...
2015. júl. 31. 10:51
 29/60 anonim ***** válasza:
Mivel a pasi eddig erőltette a témát teljesen jogos a gyerektartás, én azokat sajnálom ahol a pasi alapból nem akart gyereket, használt óvszert de a nő akkor is megtartotta, vagy mikor a nő váláskor elintézi hogy az apa ne láthassa a gyerekét de fizesse a gyerektartást.
2015. júl. 31. 11:28
 30/60 anonim ***** válasza:
37%
28-as: a): igen, tisztességes ember vagyok; b) amit a nőjogi aktivisták szóvá tesznek (párkapcsolati erőszak, nők leminősítése a közbeszédben, ebből következő társadalmi hátrányok) jogos és indokolt. Ide tartoznak a gyermektartás előli sokszor fondorlatos kitéréssel kapcsolatos anomáliák is.
2015. júl. 31. 11:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!