Bunkó voltam, vagy ez így igazságos volt?
Napokkal, hetekkel ezelőtt felkapott téma volt a nyilvános szoptatás. Anyós és sógornőm mellette én ellene. Először is a neveltetésem és szemérmességem miatt, másodsorban a babám miatt. Az én lányom éves után általában elalszik, nyugodtan az ágyában alhat és NEKEM ez fontos (másnak nem, nem vagyunk egyformák ).
A lényeg, hogy tegnap átjöttek és jó sokan voltunk barátok, férjem kollégái, családtagok, rokonok ugy 30an lehettünk (fèrjem szulinapja volt).
Megkerdezte hol etetheti meg a kicsit én meg a főtere mutattam, hogy ülj oda nyugodtan. Csodálkozott, és kérdőn nézett.
Azt mondta még pár napja, hogy ő nem szégyelli és bárhol szoptat
Nem bunkó voltál, csak hülye, de az nagyon.
A sógornőd pont hogy elkerülte volna a nyilvános szoptatást - ergo nem tette ki a mellét az összes vendég előtt és kezdett szoptatni -, hanem a te igényeidet szem előtt tartva még rá is kérdezett, hova húzódhatna be ahol az nem zavar sem téged, sem a többieket.
Erre te válaszként lealáztad egy egyáltalán nem odaillő - plusz a többiek előtt ismeretlen okú -, hülyeséggel, teljesen jogtalanul, hiszen aki nyilvánosan szoptat, az jó eséllyel nem a magammutogatásért teszi, és nem a lakásból rohan le a szemközti padra, hogy lássa mindenki. Nem a sógornőd fog nagyobb bunkónak nézni, hanem az összes vendég. Sejtem, hogy a férjed nagyon büszke lesz rád, legfőképpen a kollégák előtt.
Arról nem beszélve, hogy te magad mondod hogy nem vagyunk egyformák, majd utólag mégis meg akarod leckéztetni a másikat hogy csak azért is megmutasd hogy neked van igazad, na ez minősíthetetlen viselkedés egyébként is.
Elmondhatod a véleményed, de vagy kölcsönösen elfogadjátok egymásét (ahogy a sógornőd tette), vagy duzzogj magadban és maradj csendben.
Eszméletlen kiállhatatlan nőszemély lehetsz.
A nyílvános szoptatás nem azt jelenti, hogy a mellét mutogatja a kismama. Alig felhúzza a pólót, és még egy kendőt is szoktak odarakni, hogy minél kevésbé látszódjon. És ha nagy a szükség, akkor igen is szoptassa meg, nehogy már ennek is szexuális kisugárzása legyen. Mennyivel jobb, ha a baba végigüvölti a vonatot???El akart vonulni, mert tudta, hogy te ellenzed és zavar, vagy esetleg más ismerőst is. Nem ez a helyzet az idegenekkel.
Primitív voltál, és nem gondolkoztál.
A férjem büszke rám, a kollégái szeretnek, nyugodjatok meg ezzel semmi gond.
Nem rám akart tekintettel lenni, őt zavarta a barátok és rokonok jelenléte.
Mert szerinte egy parkban idegen, sétáló emberek előtt szoptatni teljesen más, mint unokatestvérek és volt kollégák (ő is ugyanott dolgozott ahol most a férjem) jelenlétében.
NEM tiszteletből kérdezte, olvasd el amit írtam!
És nem tartom magam rossz embernek, de ha valamiről véleményt formálók, akkor kiállok azért és nem vagyok álszent.
Ha neki valóban annyira természetes dolog bárhol és bármikor szoptatni ahogy azt ő állította akkor rajta ha kell hát kell, és ne legyen zavarba a 15 éves unokaöccse a 30as kolégái előtt sem, ahogy a többi rokon, barát és ismerős előtt sem.
Azt mondta ez olyan természetes dolog mint a tüszentés (ő mondta ez példának), szóval én sem szaladok ki a házból, csak elfordulok és egy zsebkendőt tartok a szám elé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!