Ez így igazságos?

Figyelt kérdés

Anyukámmal élek, dolgozom, és én fizetem a számlákat és a kaja nagyobb részét is, mert anyunak mostanában alig akad munkája (otthon dolgozik egyébként), amennyit keres abból kb szerencsés ha a cigije kitelik, más nem nagyon.

És így viszont ő állandóan takarít meg pakol otthon, de mindig úgy, hogy közben az egész lakásban soha nincs rend, mert ha épp visszapakolt egy szekrénybe selejtezés után akkor jön a következő, közben belekezd a mosogatásba de félúton otthagyja és folytat valami harmadik dolgot, magyarul mindig úgy néz ki mintha állandóan sürögne forogna, közben meg mégis mindig rendetlenség van.

És szeretné ha ebben én is részt vennék, de mivel én fizetem szinte az összes költséget és egész nap dolgozom ezért mikor hazaérek nincs már kedvem még takarítani is, pláne hogy ő egész nap otthon van és szinte semmi más dolga nincsen.

Viszont így meg ha nem vagyok hajlandó takarítani akkor meg jön az hogy én soha nem segítek semmiben és hogy ő gürcöl mindennel állandóan.

Egyébként tényleg lenne valamennyi kis időm segíteni neki, de így hogy én állom a költségeket nem érzem úgy hogy még emellé takarítanom is kéne.

(Gimi alatt is adtam már be a közösbe pénzt, de akkor még anyu is sokkal többet dolgozott, úgyhogy akkor természetesen segítettem neki a takarításban is, mert tudtam hogy kevesebb az ideje mint most.)

Szerintetek mit kéne tennem?

2013. nov. 17. 18:28
 1/10 anonim ***** válasza:
91%

József Attila válasza:

Nem nyafognék, de most már késő.

2013. nov. 17. 18:34
 2/10 anonim ***** válasza:
Költözz el, ha dolgozol!
2013. nov. 17. 18:38
 3/10 anonim ***** válasza:
35%

Ugye tudod, hogy nincs igazad??

Azért mert most dolgozol, és beleadsz a költségekbe, attól még nem ártana segíteni. Anyud sem hagyta a szaros pelenkát egész nap a fenekeden, nem hagyta hogy koszosan, éhesen járj oviba. suliba, pedig akkor te nem adtál semmit a közösbe, és anyud dolgozott, majd otthon kiszolgált..

Nagyon megerőltető lenne napi 1/2 vagy 1 óra segítség?????

2013. nov. 17. 18:41
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Mondd neki, hogy: Igen, nem segítek semmiben, igen? jólvan akkor puszi elköltözök, én meg tudok élni! Puszi, hívj ha valami van!
2013. nov. 17. 18:42
 5/10 anonim ***** válasza:
Hát akkor cuccolj el, aztán oldja meg egyedül az ügyes-bajos dolgait.
2013. nov. 17. 18:53
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem egy mosogatás plusz edény törölgetés cirka fél óra alatt megvan,ha fel is söpörsz,az egy óra.Ennyi időd és energiád csak lenne az egészre egy héten kétszer,ha nagyon akarnád.Kompromisszum kérdése.Utána,meg közben azért lehet élni.Ha már az ő házában laksz ugye.Ha meg neked ez így nem jön be,akkor cuccolj el.
2013. nov. 17. 19:08
 7/10 anonim ***** válasza:
Elköltözöl is takarítanod főznöd kell, attól hogy fizeted a rezsit.
2013. nov. 17. 19:17
 8/10 anonim ***** válasza:

Plusz ha elköltözik, akkor is segítenie kell az anyját. (Így normális, de a Ptk-ban is benne van.)

Én úgy gondolom, hogy a saját szobádban és szekrényeidben tarts rendet, évente 1-szer pakold ki, töröld ki, selejtezz. És magad után is pakolj el, vasalj ki, a mosást, mosogatást vállald be 50%-ban. A többi anyukád dolga. Ha ismét lesz munkája, újra lehet tárgyalni a dolgot.

És hogy a kérdésre válaszoljak: nem igazságos, de a nagybetűs élet nem az igazságról szól. Ez van...

Próbáljatok békésen együtt élni.

2013. nov. 17. 19:26
 9/10 anonim ***** válasza:
Megmondanám neki, hogy ha ennyire önálló, én elköltözöm.
2013. nov. 17. 20:29
 10/10 anonim ***** válasza:
Ez majd jusson eszedbe, mikor szülsz egy gyereket, és a párod lópikulát sem fog segíteni, mert hogy ő dolgozik, eltart, te meg otthon vagy és semmi más dolgod nincs. Anyád nem a bejárónőd.
2013. nov. 17. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!