Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek hogy lenne igazságos?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek hogy lenne igazságos?

Figyelt kérdés

Csak két tanús esküvőnk lesz októberben, viszont akadt egy kis gond.

A férjem felhozta tegnap, hogy mind a 2 tanúnk hosszabb ideje párkapcsolatban él (4-5 éve), tehát illene meghívni a párokat is, szerinte. Annyira nincs szoros kapcsolatunk, mert csak évente 2-3 alkalommal találkozunk személyesen.

A történethez hozzátartozik, hogy egy másik országban lesz az esküvőnk és a tanúink is 3 napig lesznek velünk, mi még maradunk egy pár napot kettesben.

Szerintetek is illene meghívni a tanúk élettársait? Természetesen mindent mi fizetünk a tanúknak, nekik csak jönni kell. Ez a másik kérdés, hogy ha már jönnek a párok is, azt is nekünk kellene fizetni, legalábbis szerintem nem lenne illendő elvárni tőlük, hogy Ők meg saját költségből jöjjenek.

Végülis nem a pénz a probléma, inkább az, hogy egy másik országban lesz az esküvőnk és se a szüleim, se a párom szülei nem lesznek velünk, de még a közeli barátaink sem, viszont 2 effektíve idegen ember meg igen...

Szerintetek, hogy lenne a helyes?

2013. szept. 13. 18:13
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Vagyis a leendő férjem, bocsánat. Fáradt vagyok már...
2013. szept. 13. 18:14
 2/13 anonim ***** válasza:
25%
Érdekes kérdés,miért nem ott kértek fel valakit és akkor nem kell tanuk. Valahol igen őket is meg kellene hívni.
2013. szept. 13. 18:17
 3/13 A kérdező kommentje:
Szeretnénk egy picit személyesebbé tenni azzal, hogy legalább a két gyermekkori barátunk velünk van az igen kimondásánál. Így is elég kellemetlen, hogy mindenki nem lehet velünk, de akárhogy osztottunk-szoroztunk, egy kisebb vagyon lenne ha csak a szűk családi kör lenne velünk.
2013. szept. 13. 18:22
 4/13 anonim ***** válasza:
40%

Én is csak néhány fős esküvőt szeretnék, de azért nem egy másik országban :)

A kérdésedre válaszolva, beszéljétek meg a tanúkkal, hogy a párjaik menjenek e veletek vagy sem.

(nekem rosszul esne, ha engem meghívnának egy esküvőre és a páromat nem... pláne ha 4-5 éve együtt vagyunk)

2013. szept. 13. 18:23
 5/13 anonim ***** válasza:
37%

Nem könnyű okosnak lenni..

De ha a pénz nem gond,akkor én meghívnám a párokat is.Számotokra idegenek,az ő számukra viszont a legfontosabb ember.A meghívással tiszteleteteket fejeznétek ki,az ő kapcsolatukra nézve, és egyáltalán..

Ha ti most házasodtok,nektek milyen lenne az ha téged meghívnak egy más országba esküvőre,három napot ott töltesz,a férjed meg otthon ül és nem vesz részt ebben..

2013. szept. 13. 18:23
 6/13 nyugalom válasza:
88%

Én inkább a szüleink útját fizetném és ők legyenek ott ne idegenek, és még annak a kapcsolatai. Gyertek haza, és itthon a két részről a szülő, és a két tanú.

Ki nem hagynám azt a drága szülőt aki az életem adta, és mellettem volt mikor kellett. Szeretet hiányról árulkodó jel amit akartok tenni, és még nagy tiszteletlenség is velük szemben.

2013. szept. 13. 18:26
 7/13 A kérdező kommentje:

Nyugalom, légy szíves a történet ismerete nélkül ne ítélkezz!

A párom nem magyar. Tehát vagy a párom szüleitől várom el, hogy napokig egy idegen országban legyenek és hallgasság végig a magyar esküvői szertartást.

Vagy a párom országában esküszünk és a saját szüleimtől várom el, hogy egy idegen nyelven adjanak férjhez.

Vagy itt esküszünk ahol élünk, akkor mind a férjem szüleinek és az én szüleimnek is ide kell jönnie és egy számukra teljesen idegen nyelven végig hallgatni a szertartást. Plusz még 6 fő (szüleim elváltak és új élettársaik vannak) részére fizetni a szállást, étkezést, repülőjegyet, stb... Ha meg már a szüleink velünk vannak akkor a testvéreinket is illene meghívni és az Ő családjaikat, ami megint 9 ember teljes ellátása legalább 3 napra.

Hidd el nekem, hogy így is elég nehéz nekünk, hogy így kell megszerveznünk mindent, de talán ez a legjobb megoldás és a szülők is elfogadták, sőt tiszteletben tartják és kifejezetten örülnek, hogy nem kivételezünk senkivel (ezt mind Ők mondták).

Akkor azt hiszem meghívjuk a párokat is, talán ez lesz a legjobb megoldás.

2013. szept. 13. 18:36
 8/13 anonim ***** válasza:
47%
Miért nem inkább itthon tartjátok meg az esküvőtöket, igy nem kellene idegen utiköltségét fizetgeni és a családtagjaitok is ottlehetnének.
2013. szept. 13. 18:45
 9/13 anonim ***** válasza:
68%
Én nem várnám el, hogy meghívd a páromat, de nem mennék el nélküle, így visszautasítanám az egészet, úgy ahogy van. Maradjak ott pár napot magamban? Vagy tartsam a gyertyát az ifjú házasoknak? Szerintem ez hülye ötlet. Fogjatok ott tanúkat, ingyen. Vagy valamelyik család országában tartsátok meg, mert csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy a szülőknek meg még idegen nyelven is jobb végighallgatni a szertartást, mint sehogy.
2013. szept. 13. 19:46
 10/13 anonim ***** válasza:
61%
Voltam már olyan esküvőn,ahol egy magyar lány hozzá ment egy lengyel fiúhoz,ott tolmács volt a szertartás alatt,vagyis a nyelv nem akadály.Személy szerint nekem akár tünde nyelven is hebeghetnek a felek,nem az a lényeg,hanem,hogy láthatom a saját gyerekemet a párjával az oltár előtt.A szülők is lehetnek tanuk és ha nem is három napot,de egyet összespórolnék,hogy ott lehessek a gyerekem legfontosabb napján.Úgy gondolom csak akarni kell és meg lehet oldani mindent.
2013. szept. 13. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!