A barátnőm anyukája, akit nemrég óta ismerek, megkérdezte, hogy tegezhet-e engem. (úgy hogy én továbbra is magázzam) Szerintetek ez igazságos? 34/F
Számomra maga a kérdés felvetődése is elég furcsa. Az én szüleim mindig tegezték a páromat és elég érdekesen jött volna le, ha ez máshogy alakul. A kedves anyuka feltehetően idősebb nálad, elvárja, hogy udvarias legyél vele szemben és hogy mutass felé egy kis tiszteletet. Te magad írod, hogy rövid ideje ismered. Majd ha jobban megismer és úgy érzi, hogy eljött az ideje, akkor biztos fel fogja ajánlani, hogy te is tegezd.
Szóval szerintem teljesen korrekt az elképzelése, semmilyen igazságtalanság nincs itt.
Inkább a szituáció lehetett fura... "Tegezhetlek? De engem magázz!". Nehéz elképzelni...
Viszont, ha már így van, szerintem ebből ne csinálj gondot. Megértem, hogy nem esik jól, de nem ér annyit az egész, hogy ezen rágódj.
Ez más szitu, mint amikor bemegyek a boltba, és letegeznek. Nekem mindig természetes volt, hogy szüleim tegezik a páromat, és engem is tegeznek a szülei.De nekem természetes volt az is, hogy én magázom őket, mégiscsak a szülei és idősebbek is.Ez így volt az akkor éppen aktuális páromnál is, és most is.
De miért probléma ez neked, kérdező?
40/N
Kicsit pontosits: mit mondott az anyuka?
Mellesleg sok helyen - föként ha idös emberekröl van szó -, a gyerekek a szülöket (meg a pa´rjuk szüleit) nem tegezik, csak azok öket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!