Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátnőm anyukája, akit...

A barátnőm anyukája, akit nemrég óta ismerek, megkérdezte, hogy tegezhet-e engem. (úgy hogy én továbbra is magázzam) Szerintetek ez igazságos? 34/F

Figyelt kérdés
2013. máj. 9. 03:54
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
75%
Én a férjem anyukáját magázom, mivel én 30 éves vagyok, ő meg majd' 60. Ő tegez és az lenne a furcsa, ha magázna. a férjem is magázza a szüleimet, de a szülők tegezik. sose volt ez gond, így kényelmes és felénk ez a szokás.
2013. máj. 9. 08:16
 12/26 anonim ***** válasza:
67%
Igen, igazságos, a fiatalabbak magázzák az idősebbeket, ráadásul a nőket még az idősebb férfiaknak is magáznia kellene és a fiatalabb nőnek kell felajánlania az idősebb férfinak azt, hogy tegezheti, vagyis az etikett szerint így van, engem így tanítottak és kb. egyidősek vagyunk.
2013. máj. 9. 08:20
 13/26 anonim ***** válasza:
46%
Én őszintén annyit mondtam volna rá, hogy nem vagyok már gyerek 34 évesen, maradjunk a kölcsönösségnél. Nem hiszem, hogy ez korrekt dolog lenne, hogy ő tegez, mint egy kis gyereket, te meg magázd vissza.
2013. máj. 9. 08:58
 14/26 anonim ***** válasza:
50%

Hát a te esetedben ez valóban fura, hiszen már te sem vagy kamasz.

Viszont én is amellett vagyok, hogy számomra természetes, hogy a párom szüleit magázom, ők pedig kérdezés nélkül tegeznek. Én így nőttem fel.

Olvastam egy kérdést, ahol a srác barátnője mindenkit tegez(az 5 éves gyerektől a 70 éves nagyiig), amennyiben őt letegezik, mert hát akkor az feljogosítja arra, hogy ő is így tegyen. Hát szerintem ez nagyon bunkó dolog.

Sok helyen tényleg így megy, pl. munkahelyen, egyetemen, de nem a párod családjában, ahova épp bemutatkozni készülsz, aztán egyből "spanolsz" a nagyival.

Viszont én is kíváncsi lennék erre a helyzetre. Rákérdezett és hozzátette, hogy te pedig magázd? És mit reagáltál rá?

2013. máj. 9. 09:38
 15/26 anonim ***** válasza:
82%
Van ilyen. Ennek az egyik megnevezése: csendörpertu. Ha egy kicsit tréfásabbra szeretnéd venni a figyelmeztetést, Jozsef Attila és nevelt lánya történetét adhatnád elö. A lány vhányadik szülinapjára semmi ajándékot sem tudott adni. Mondta: Az az ajándékom, hogy mostantol kezdve tegezlek. Lány kérdése: És én is tegezhetem Attila bácsit? JA egy kis gondolkodás után: Az a következö szülinapi ajándék lesz.
2013. máj. 9. 09:40
 16/26 anonim ***** válasza:
53%
Pedig nem bunkósag, utolsó. Ha letegeznek, jogod van hozza, mindegy, hogy hány eves a masik. . A tegezodes sosem egyoldalú - max ha az egyik fel ugy érzi, nem tudna a másikat tegezve szólítani.
2013. máj. 9. 09:41
 17/26 anonim ***** válasza:
56%

:D Te 34 éves vagy... A néni ezek szerint (hacsak nem valami komplexusod van és 18 évesekkel kezdesz...) Legalább 20 évvel idősebb nálad. Egyértelmű, hogy ő tegez téged, te meg magázod őt. Szerintem rohadt undorító, hogy a párom anyját tegezni kell(!).

Egy idősebb nőt tegezzen már le egy fiatal férfi. Majd, ha megengedi. Te nem is ajánlhatod fel neki, hogy tegeződjetek, csak, hogy ne magázzon téged, hiszen nem illik.!!!! Idősebb ajánlhatja fel a kölcsönös tegeződést, a pertut a fiatalabbnak.

Így van rendjén ez.

2013. máj. 9. 10:19
 18/26 anonim ***** válasza:
21%
*ne tegezzen le
2013. máj. 9. 10:22
 19/26 anonim ***** válasza:
79%
Az én szüleim is magázták az anyósukat, apósukat, míg az viszont tegezte őket, nekem ez annyira nem meglepő, annak ellenére, hogy én az első találkozástól kezdve tegezem párom szüleit.
2013. máj. 9. 10:26
 20/26 anonim ***** válasza:
72%
Ez nekem azért furcsa, mert már 34 vagy, nem 18 vagy 20.
2013. máj. 9. 13:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!