Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátnőm anyukája, akit...

A barátnőm anyukája, akit nemrég óta ismerek, megkérdezte, hogy tegezhet-e engem. (úgy hogy én továbbra is magázzam) Szerintetek ez igazságos? 34/F

Figyelt kérdés
2013. máj. 9. 03:54
1 2 3
 21/26 yuda ***** válasza:
34%

Mivel úgy írtad, hogy már megtörtént, így okafogyottá vált a kérdés, hiszen mondtál rá valamit.

Ezt hívták régen csendőrpertunak.

Azt jelenti, egyik tegez, másik magáz. Fura. :D

Ha nem tetszett, azonnal reagálhattál volna, hogy köszönöm, de nem. :)

Gondolom, elfogadtad....

2013. máj. 9. 13:58
 22/26 anonim ***** válasza:
43%

Ez nem igazság kérdése, hanem, illemé. Tegezhet, ha te megengeded neki, de akkor ez pertu-ban megy, nem így. Ezzel a játszmával azt akarja nyomatékosítani, hogy te vagy - mindegy, hány éves is vagy - a kicsi, az alárendelt, a buta, a gyerek, ő pedig mindenezek ellenpárja.

Én megmondanám neki, hogy tegezhet, ha te is tegezheted őt, egyébként nem. Tessék magázni! te egy felnőtt férfi vagy (ha nem hazudsz a korodat illetően), ő pedig egy felnőtt nő. Te nem kisgyerek vagy, ő peidg nem az anyukád.

Én alapból magázok, és elvárom visszafelé a magázást; ha kéretlenül letegeznek, azonnal szólok, hogy nem őriztünk együtt libát, ne tegezzen.

2013. máj. 9. 17:49
 23/26 anonim ***** válasza:
Én 16 évesen kerültem össze párommal, egész tavaly Szilveszterig magázott engem. :D (23 vagyok már és lány)
2013. máj. 10. 13:32
 24/26 anonim ***** válasza:
Az apja, az kimaradt, nem párom. :)
2013. máj. 10. 13:33
 25/26 anonim ***** válasza:
28%
Általában az a szokás, hogy a szülő az elejétől fogva tegezi a gyereke párját, az meg magázza őt, amíg nincs megengedve neki a tegezés. Eszembe nem jutna a barátom szüleivel arcoskodni, hogy "de akkor én is tegezni fogom magát". Mondjuk van egy olyan érzésem, hogy te összeszedtél valami hiszékeny tinit, aztán most meg vagy lepve, hogy a nálad alig idősebb anyja nem akar magázni...
2013. máj. 11. 02:42
 26/26 anonim válasza:
61%
Nem igazságos és az illem szerint sem helyes a barátnőd anyukájának viselkedése. Az idősebb illetve nő-férfi között a nő felajánlhatja a tegeződést, de nem tegezhet egyoldalúan és nem is kényszeríthet bele egy ilyen ún. cselédpertu helyzetbe. Én tanultam illemtant, de ahogyan a tanárom annak idején mondta: az illem alapja alapvetően az emberséges magatartás és a kölcsönös tisztelet minden kapcsolatban. Sajnos sokan félreértelmezik és/vagy kiforgatják az illemszabályokat, így olyan helytelen kommunikációs minták is meghonosodtak és természetesnek hatnak, amelyeknél az egyik fél alárendelt pozícióban van.
2014. jún. 21. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!