Bunkó voltam, vagy ez így igazságos volt?
Napokkal, hetekkel ezelőtt felkapott téma volt a nyilvános szoptatás. Anyós és sógornőm mellette én ellene. Először is a neveltetésem és szemérmességem miatt, másodsorban a babám miatt. Az én lányom éves után általában elalszik, nyugodtan az ágyában alhat és NEKEM ez fontos (másnak nem, nem vagyunk egyformák ).
A lényeg, hogy tegnap átjöttek és jó sokan voltunk barátok, férjem kollégái, családtagok, rokonok ugy 30an lehettünk (fèrjem szulinapja volt).
Megkerdezte hol etetheti meg a kicsit én meg a főtere mutattam, hogy ülj oda nyugodtan. Csodálkozott, és kérdőn nézett.
Azt mondta még pár napja, hogy ő nem szégyelli és bárhol szoptat
Igen, bunkó.
Azt az apró részletet nem fogtad fel, hogy a nyilvános szoptatás nem azt jelenti, hogy egy anya nyilvánosan szeret szoptatni és az exhibicionizmusa hajtja arra, hogy mások előtt etesse a gyerekét. Nem erre izgul, hanem ha nincs kellemesebb opció (és a büdös wc nem az), akkor nyilvánosan is etet.
Mi az a "főtere"? Ne haragudj, de tényleg nem értem így melyik helységet ajánlottad fel neki.
Egyébként bunkóság volt akkor is, ha ismered a nézeteit, nyilvános helyet felajánlani. Illett volna azt mondani, hogy valamelyik szobában.
Szerintem tapintatlan voltál, de a te dolgod, hogy mennyire fontos neked, hogy jó viszonyban legyél a sógornőddel.
Feltételezem, hogy aki szerinte elfogadható a nyilvános szoptatás, és kiáll mellette, az úgy érti, hogy olyan helyzetekben, amikor nincs lehetőség másoktól teljesen félrevonulni, nyugodtabb körülmények között szoptatni.
Ez a ti otthonokra feltehetően nem igaz.
De a lényeg az, hogy a te döntésed, hogy az egód fontosabb, hogy bebizonyítsd, hogy neked van igazad és nem a másiknak, vagy hogy milyen a viszonyod másokkal. Úgy általában véve is keresheted a konfrontációt másokkal, azt hogy mi az, amiben nem értetek egyet, akár megpróbálhatod beleverni az orrukat abba, ha nem következetesek a saját elveikhez vagy nézeteikhez, vagy keresheted velük a harmóniát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!