Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bunkó voltam, vagy ez így...

Bunkó voltam, vagy ez így igazságos volt?

Figyelt kérdés

Napokkal, hetekkel ezelőtt felkapott téma volt a nyilvános szoptatás. Anyós és sógornőm mellette én ellene. Először is a neveltetésem és szemérmességem miatt, másodsorban a babám miatt. Az én lányom éves után általában elalszik, nyugodtan az ágyában alhat és NEKEM ez fontos (másnak nem, nem vagyunk egyformák ).

A lényeg, hogy tegnap átjöttek és jó sokan voltunk barátok, férjem kollégái, családtagok, rokonok ugy 30an lehettünk (fèrjem szulinapja volt).

Megkerdezte hol etetheti meg a kicsit én meg a főtere mutattam, hogy ülj oda nyugodtan. Csodálkozott, és kérdőn nézett.

Azt mondta még pár napja, hogy ő nem szégyelli és bárhol szoptat

2015. jún. 26. 13:34
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
88%

Igen bunkó vagy.

Tudja a nézeteid, nem állt le szoptatni a puncsos tál mellett, figyelembe vette mások véleményét te meg ilyen módon beszélsz vele.

2015. jún. 26. 13:51
 12/54 anonim ***** válasza:
87%
Azért tartanék egy közvéleménykutatást a vendégeid körében, ki nézett bunkónak téged és ki gondolta azt, hogy a nő viselkedése helytelen. Elég egyértelmű, szerintem. Csak gratulálni tudok, hogy minden ismerősöd körében tisztáztad a szellemi szinted. Gyors munka volt.
2015. jún. 26. 13:52
 13/54 anonim ***** válasza:
86%
Bunkó vagy, kicsinyes és primitív. Mi az a főtere?
2015. jún. 26. 13:54
 14/54 anonim ***** válasza:
86%
Igen, bunkó voltál. De nem baj, most már harminc ember képben van a szellemi színvonaladdal, ha esetleg eddig nem tudták.
2015. jún. 26. 13:59
 15/54 piroska és a farkas ***** válasza:
75%
Fotel, gondolom én, és igen, bunko voltál. Tudván tudva, h neked más a véleményed, a te otthonod tiszteletben tartása miatt a sogornőd megkérdezte , hogy hol szoptathat, mert nem akart téged zavarni. Valoszínülegarra a válaszra számított, hogy " menj be nyugodtan a háloba/ kisszobába". Erre te így reagálsz, ahogy... Szánalmas, mondom ezt úgy, h én magam a kényelmi nyilvános szoptatást nem támogatom, a szükségesről viszont azt tartom, h mindennél fontosabb, h a baba ne maradjon éhes. Kényelmi alatt egyébként azt értem, amikor az anyukát nem érdekli, hogy a szoptatási idő beleesik majd a shoppingolásba, mert " majd úgyis megszoptatom egy padon" alapon gondolkodik.
2015. jún. 26. 14:01
 16/54 anonim ***** válasza:
84%

Igen.

A nyilvános szoptatás nem azt jeleniti, h minden etetés idoben kiul az utcára szoptatni.

2015. jún. 26. 14:04
 17/54 anonim ***** válasza:
87%
Szia, úgy veszem ki a szavaidból, hogyha nem lett volna koztetek szó a nyilvános szoptatásról korábban, akkor mutattál volna neki egy csendesebb sarkot vagy szobát. Ebben az esetben, pedig felesleges szúrka-piszka volt részedrol.
2015. jún. 26. 14:06
 18/54 anonim ***** válasza:
87%

"meg a főtere mutattam, hogy ülj oda nyugodtan"

Nem tudom, hogy jól dekódoltam-e a szöveget, de talán azt akarta írni a kérdező, hogy a fotelre mutatott.

És szerintem is bunkó megjegyzés volt a részedről, ha pedig ráadásul nem négyszemközt, hanem mások előtt hangzott el az ominózus mondatod, akkor az egész társaság előtt járattad le magadat, mert gondolom, ennél több érzelmi intelligenciát feltételeztek rólad.

2015. jún. 26. 14:08
 19/54 anonim ***** válasza:
81%
FŐTÉR - re mutatott. Hogy menjen ki a főtérre és üljön le ott egy padra. Ezt mondta neki. Mert a nő szerint normális megetetni a gyerekét akárhol, a szűklátókörű kérdezőnk szerint pedig csak otthon szoptathat mindenki. Bár azt mondja, hogy neki fontos és nem vagyunk egyformák, de ez csak rizsa a toleranciáról. A viselkedése is jól mutatja, hogy hírből sem ismeri a szót. Igazságos? Az igazságos az lett volna, ha lekever egy pofont és otthagy a francba egy ilyen beszólás után!
2015. jún. 26. 14:08
 20/54 A kérdező kommentje:

Valami féle szótár van a gépen amit nem tudok kikapcsolni, így néha "átírja" a mondanivalóm.

Fotel, a fotelra mutattam hiszen alig pár napja elég agresszívan állt ki a "nyilvános szoptatás" mellett, mondván ő bárhol és bármikor megszoptatná a babáját. Akkor mégis miért kérdezi meg, hogy hova mehet szoptatni?

Amúgy az én férjem nem hiszem, hogy a húga mellére izgulna

2015. jún. 26. 14:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!