Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elengednéd a kamasz gyerekedet...

Elengednéd a kamasz gyerekedet 4 napra Balatonra, Úgy, hogy az osztálytársa vezesse az autót?

Figyelt kérdés
Két éve van jogosítványa a fiúnak, félek, hogy kamasz fiúk együtt még fegyelmezetlenebbek... Aggódom.

2015. jún. 19. 08:13
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
100%

"24 kölyökre 1 felnőtt... "

Tévedés. 24 felnőttre 1 másik felnőtt.

2015. jún. 19. 12:08
 32/43 anonim ***** válasza:
Hát, nem vagyok szülő, viszont (felnőtt)gyerekként a szüleimért szoktam aggódni, ha autópályán mennek. Tele van idiótákkal.
2015. jún. 19. 12:24
 33/43 anonim ***** válasza:
38%
A Balcsira elengednem, de nem ugy, h az osztalytarsa vezeti az autot. Hiaba van 2 eve jogsija, akkor is fiatal meg nem biznek meg benne. Ismeretsegi korben 2 ilyen baleset is tortent, az egyik konkretan az ocsem osztalytarsa. Szitu ugyanez: 18 evesen, Balcsira, sofor fiunak 2 eve volt jogsija. Persze, nem tartotta be a sebesseghatart, hazafele jovet mind meghaltak a kocsiban. Ugyh erettsegi utan tesom mehetett a temetesre. Hal`istennek, nem o ment le veluk Balcsira.
2015. jún. 19. 12:39
 34/43 anonim ***** válasza:
100%
Én a 2 hetes jogsimmal vezettem le a balcsira, ha valaki nem tud vezetni az 5 év múlva is veszélyesen fog vezetni.
2015. jún. 19. 12:46
 35/43 anonim ***** válasza:
24%

Kedves 33-as, szerintem jelent esetben van különbség lemennek egy kocsival és lemennek 5 kocsival között, ahol ráadásul az egyiket egy szülő vezeti. Ha ennyi jármű közlekedik általában együtt haladnak. Tehát nem száguldozik egyik sem, mert valószínűleg a szülő fog elöl menni a többi pedig követi. Tehát ebben az esetben inkább maximum a szembejövő marhák okozhatnak problémát, az ellen pedig a 20 év jogsi se véd, maximum kisebb a kár, mert a vezetési rutin miatt lehet nem pánikol hanem tudatosan próbálja kerülni az ütközést vagy a lehető legkisebb kárt okozó esetet kihozni a helyzetből.

Ha tényleg csak ennyi a probléma, akkor a kísérő szülővel is meg lehet ezt beszélni, hogy csak így mehetnek, mint a gyerekek, szépen libasorban.

2015. jún. 19. 13:00
 36/43 anonim ***** válasza:
100%
Elengedném. 2 éves jogsival már elég tapasztaltnak számít. Nem az életkortól függ, hogy valaki mennyire biztonságosan vezet.
2015. jún. 19. 15:23
 37/43 anonim ***** válasza:
62%

Ja, kérdés mennyit vezetett az illető. Hiába van 2 éve jogsija, ha 3 havonta egyszer ül autóba!

Lehet valakinek 20 éve is jogsija, de csak ha évente egyszer vezet, akkor nem nagyon van rutinja.

"Nem mindenki él Pesten..."

Én sem pesti vagyok, mégis tudnék vonattal menni. Nálunk tiszta, frankó új villanyos vonatok vannak, amik tiszták, légkondisak, igen kényelmesen lehet rajtuk utazni, szinte mindig ilyet látok, pedig nem Pesten lakok.

Kaját jobb autóval vinni, mert nem kell cipelni, többet lehet vinni. Igen, ez így van, de köztudott, hogy sose azt eszik, mert 3. nap már nem olyan csalogató az a kaja. Ja, hogy van konzerv! Na, azt meg senkinek sem lesz kedve megmelegíteni, nekem van egy gyanúm, hogy rengeteg pénz el fog menni meleg ételre, amit frissen vesznek. Ez mindig így van:)

Én elengedném a gyerekem, de csak akkor, ha tudom mennyi rutinja van annak, aki vezet. Mert ha hébe-hóba ült csak autóba a 2 év alatt, akkor menjen a kisbusszal.

2015. jún. 19. 15:45
 38/43 anonim ***** válasza:

"Én sem pesti vagyok, mégis tudnék vonattal menni."

Én sem pesti vagyok, de mégsem tudok vonattal egyszerűen menni. 120 km-re lakom Pesttől, de ahhoz, hogy leérjek a Balatonhoz (ha Budapestről megy közvetlen járat), ötször kell átszállnom.

2015. jún. 19. 15:47
 39/43 anonim ***** válasza:
66%

Itt inkább az a gáz hogy a 18 évesekre még szülő vigyáz.:)

18 évesen oda mentem autóval ahova akartam.

2015. jún. 19. 16:19
 40/43 anonim válasza:
60%

32-es: Csak akkor, ha autópályán mennek, vagy úgy általában félted Őket (nincs ezzel semmi baj)? Mert az autópálya a nagyobb tempó ellenére biztonságosabb mint a főút... pl. szembe forgalom az esetek 99.99%-ban kizárt (néhány elme roggyant kivételével), a vonalvezetése is egyenesebb, stb.

Én friss jogsisként, egy hónappal az okmány átvétele után (oktatás előtt sosem vezettem, a családomban nekem van először autóm) Horvátországba egészen Split-ig vezettem le (ehhez képest a Balaton...), teljesen "egyedül", úgy hogy akik velem utaztak egyiknek sem volt jogsija... és képzeld semmi baj nem volt. :) Szóval nem az idő számít, hanem a rátermettsége, hozzáállása, mentalitása stb., de ezt csak az tudja megmondani aki ismeri a fiad barátját (mi nem). Ha a fiad megbízik benne, akkor csak attól függ, hogy Te mennyire bízol a fiad ítélőképességében, ezt pedig 18 év alatt neked kellet (volna) kiismerned...

Bár 18 évesen nekem már nem kellett engedélyt kérnem semmihez, mivel a szüleim megbíznak bennem és én ezt azzal hálálom meg, hogy nem csinálok semmi hülyeséget! ;)

2015. jún. 19. 16:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!